10 caloriearme, eiwitrijke snacks die je zeker moet proberen

Snacks met een hoog eiwitgehalte en weinig calorieën zijn een goede optie tijdens een dieet, omdat ze je trek stillen en je een lang goed gevoel geven.

Bij het volgen van een dieet is tussendoortjes altijd een lastig punt. U regelt misschien uw porties en telt uw calorieën gedurende de dag, maar een kom snacks in de avond kan ervoor zorgen dat de zaken uit de hand lopen. Als we tijdens een dieet aan snacks denken, denken we meestal alleen maar aan salade. Maar als je klaar bent met het snacken van komkommers en tomaten, hebben we een aantal geweldige opties die zowel heerlijk als eiwitrijk zijn! Deze bevatten weinig calorieën en passen zeker in uw dieet.

Waarom kiezen voor eiwitrijke snacks?

Kies voor eiwitrijke tussendoortjes, omdat deze u een langer vol en tevreden gevoel kunnen geven en het gemakkelijker kunnen maken uw gewicht onder controle te houden. “Bovendien kan het consumeren van eiwitten het herstel en de groei van spieren ondersteunen, wat gunstig is voor degenen die aan fysieke activiteit deelnemen. Eiwitrijke snacks kunnen ook helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en energiedips gedurende de dag te voorkomen”, vertelt voedingsdeskundige Kejal Shah aan Health Shots. Uiteindelijk kan het opnemen van eiwitrijke snacks in uw dieet de algehele gezondheid en het welzijn bevorderen.

Griekse yoghurt is een goede caloriearme en eiwitrijke snack die je lang een vol gevoel geeft. Met dank aan afbeelding: Pexels

10 eiwitrijke, caloriearme snacks

Caloriearme en eiwitrijke snacks zijn een geweldige manier om je dieet bij te houden terwijl je geniet van heerlijke snacks. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de porties, zelfs als u caloriearm en eiwitrijk voedsel eet.

1. Gekookte eieren

85 calorieën per stuk
Gekookte eieren zijn een eiwitrijke snack met weinig calorieën en rijk aan vitamines en mineralen die spierherstel en -groei bevorderen.

2. Kwark

100 calorieën voor 40 gram
Kwark is een romige en bevredigende snack met een hoog eiwit- en calciumgehalte, die de gezondheid van de botten ondersteunt en langdurige energie geeft.

lees ook

7 bijwerkingen van het drinken van ochtendkoffie op een lege maag

3. Griekse yoghurt

100 calorieën per 3/4 kopje
Griekse yoghurt is een veelzijdige snack, boordevol eiwitten en probiotica die de spijsvertering bevorderen en de darmgezondheid bevorderen.

4. Gedroogd kalkoenvlees

70 calorieën per 1 ounce
Turkey Jerky is een geweldige caloriearme en eiwitrijke snack. Het biedt een stevige en draagbare eiwitsnack met weinig calorieën en zonder toegevoegde suikers.

5. Edamame

100 calorieën per 1 kopje
Edamame is een plantaardige eiwitsnack die rijk is aan vezels, antioxidanten en essentiële aminozuren en die de gezondheid en het verzadigingsgevoel van het hart ondersteunt.

geroosterde kikkererwten
Geroosterde kikkererwten zijn een geweldige bron van eiwitten en bevatten ook weinig calorieën. Met dank aan afbeelding: Pexels

6. Amandelen

160 calorieën per 1 ounce
Amandelen zijn een knapperige en bevredigende snack die rijk is aan eiwitten, gezonde vetten en antioxidanten en het algehele welzijn bevordert.

7. Tonijnzakjes

90 calorieën per 2 ons
Het tonijnzakje is een handig en eiwitrijk tussendoortje dat weinig calorieën bevat en rijk is aan omega-3-vetzuren, wat gunstig is voor de gezondheid van het hart en de cognitieve functie.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

8. Wei-eiwitshake

120-150 calorieën per portie
Deze shake is een snelle en gemakkelijke manier om de eiwitinname te verhogen om spierherstel en groei te ondersteunen.

9. Geroosterde kikkererwten

120 calorieën per 1/4 kopje
Geroosterde kikkererwten zijn een knapperige en vezelrijke snack die rijk is aan eiwitten en essentiële voedingsstoffen en die de gezondheid en verzadiging van het spijsverteringsstelsel bevordert.

10. Smeerkaas

80 calorieën per stokje
String Cheese is een draagbare en vullende snack die rijk is aan eiwitten en calcium, de gezondheid van de botten ondersteunt en een snelle energieboost geeft.

Wanneer is de beste tijd om te snacken?

De beste tijd om eiwitrijke snacks te eten is meestal tussen de maaltijden of na het sporten, om het spierherstel te bevorderen. “Voor een optimale voeding is het belangrijk om op portiegroottes te letten en snacks te kiezen die in balans zijn met koolhydraten, vetten en vezels”, zegt Shah. Vergeet ook niet om gehydrateerd te blijven en naar de hongersignalen van uw lichaam te luisteren om overeten te voorkomen. Het opnemen van verschillende eiwitbronnen, zoals noten, zaden, Griekse yoghurt en mager vlees, kan ervoor zorgen dat u een evenwichtige inname van essentiële voedingsstoffen krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *