10 manieren om een ​​emotioneel gezond kind groot te brengen

Het is belangrijk dat kinderen emotioneel gezond zijn. Hier zijn enkele ouderschapstips om een ​​emotioneel gezond kind groot te brengen.

Zodra kinderen worden geboren, zorgen ouders ervoor dat hun kleintjes gezond zijn. Ze maken afspraken met artsen om hun kinderen te laten vaccineren tegen ziekten. Als ouders zich geen zorgen maken over de lichamelijke gezondheid van hun kind, concentreren ze zich op hun opvoeding en gedrag. Ondanks dit alles worden de gevoelens van kinderen vaak genegeerd. Emotionele gezondheid is ook belangrijk. Emotioneel gezonde kinderen hebben sterke sociale vaardigheden en kunnen goed omgaan met problemen in het leven. Lees verder om te leren hoe u een emotioneel gezond kind kunt opvoeden.

Wat is emotionele gezondheid?

Emotionele gezondheid is het vermogen van een persoon om zijn emoties te begrijpen en te beheersen. Het vermogen om emoties waar te nemen, uit te drukken, te begrijpen, te monitoren en te beheersen zijn bepaalde dimensies die de emotionele gezondheid van een persoon kunnen bepalen, zegt psychiater Dr. Trideep Choudhury.

Emotioneel gezonde kinderen hebben sterke sociale vaardigheden. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Zelfs in de kleuterfase van zien en leren kan een kind worden beïnvloed door de emotionele toestand van zijn of haar voornaamste verzorger, de moeder. Terwijl ze zich cognitief ontwikkelen, leren ze over verschillende emoties en proberen ze deze te imiteren en uit te drukken. Daarom moeten emotionele regulatie en wegen naar emotionele gezondheid al op jonge leeftijd bewust worden aangeleerd, zegt de expert.

Waarom is het belangrijk dat een kind emotioneel gezond is?

Het is belangrijk dat kinderen emotioneel gezond zijn, omdat er in de kindertijd verschillende waarden worden ontwikkeld en het kind talloze situaties ervaart en met verschillende mensen omgaat. Door emotioneel gezond te zijn, kunnen ze effectief met deze situaties omgaan, waardoor ze verschillende levensvaardigheden kunnen ontwikkelen, vertelt de expert aan Health Shots. Bovendien zou emotionele gezondheid hen helpen interpersoonlijke relaties op te bouwen die hen zouden helpen de basis te leggen voor een krachtig ondersteuningssysteem in hun latere levensfasen. Het zou hen ook helpen een enorm netwerk van kennissen op te bouwen van wie ze ook verschillende levensvaardigheden kunnen leren.

lees ook

5 subtiele waarschuwingssignalen in een relatie die u niet kunt negeren!

Hoe voed je een emotioneel gezond kind op?

Ouders spelen een unieke rol bij het opvoeden van emotioneel gezonde kinderen. Dit is wat u kunt doen:

1. Leer uw kind verschillende soorten emoties herkennen

Er zijn verschillende soorten emoties zoals woede, ergernis, geluk en verdriet. Je kunt je kind leren deze emoties te herkennen, omdat kinderen ze meestal al kunnen ervaren. Uw kind kan in de war raken als hij tijdens de vormingsjaren overweldigd wordt door deze emoties in situaties uit het echte leven. U kunt uw kind geruststellen dat het gevoel dat dit normaal is.

Healthshots wellnessgemeenschap voor vrouwen

Healthshots Inner Circle Een exclusieve wellnessgemeenschap voor vrouwen

WORD NU LID

Speels kind
Leer uw kind over verschillende soorten emoties. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

2. Let op

Je moet er op letten wanneer je kind verschillende emoties ervaart. Door je ervan bewust te zijn, kun je voorkomen dat er zich negatieve emoties in ontwikkelen, zegt dr. Choudhury.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

3. Reageer niet op emotionele uitbarstingen

U moet niet reageren op de emotionele uitbarsting van uw kind. Probeer in plaats daarvan gedurende deze tijd kalm te blijven. Het zal uw kind helpen zijn emoties beter onder controle te houden.

4. Leer emotionele regulatie

Je moet zulke moeilijke situaties gebruiken als een kans om les te geven
emotionele regulatie van uw kind. Dit kan gebeuren als uw kind kalmeert. Je kunt nadenken over wat er is gebeurd en de gevolgen van deze emotionele uitbarstingen kennen.

5. Goede communicatie

De emotionele expressie van een kind kan vaak een onaangepaste manier zijn om zijn behoeften te uiten, zegt de deskundige. U kunt uw kind leren zijn behoeften op alternatieve manieren te uiten door op de juiste manier te communiceren met oogcontact en de juiste woorden te gebruiken.

6. Wees een rolmodel

Modelleren is een manier om uw kind te leren over emotionele regulatie. Kinderen imiteren vaak de emotionele uitingen van hun ouders in verschillende situaties.

7. Prijs uw kind voor goed gedrag

Het is belangrijk om goed gedrag te versterken door middel van complimenten en ongewenst gedrag te ontmoedigen. Ze zouden uw kind helpen met emotionele regulatie.

8. Creëer een veilige ruimte

U moet zich concentreren op het creëren van een veilige omgeving als uw kind emotioneel van streek is. Het zal hen in deze tijd helpen.

9. Leer ademhalingsoefeningen

Uw kind kan verschillende praktische technieken leren om overweldigende emoties onder controle te houden, zoals: B. Ademhalingsoefeningen. Je kunt ze begeleiden terwijl ze oefenen in situaties uit het echte leven.

10. Ontwikkel empathie

Maak er een punt van om empathie bij uw kind te ontwikkelen. Hierdoor kunnen ze de emotionele toestand van anderen beoordelen en zich dienovereenkomstig naar hen gedragen. Dit kan hen helpen emotioneel gezond te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *