Hoe

10 manieren om met giftige positiviteit op de werkplek om te gaan

Bent u ooit in een situatie geweest waarin u werd verteld: ‘Alles gebeurt met een reden’, ‘Voor elke windstilte komt een storm’ of ‘Alles is in orde’, vooral als alles op zijn kop lijkt? Voortdurend overdreven positief en optimistisch zijn, zodat je negatieve emoties afwijst, is waar het bij giftige positiviteit om draait. Mensen hebben de neiging hun ware gevoelens en emoties te ontkennen of te onderdrukken, wat vaak negatieve gevolgen heeft. Wij vertellen je er meer over en hoe je om kunt gaan met toxic positivity op de werkvloer.

Wat is toxische positiviteit?

Toxische positiviteit is een onrealistische en ongezonde benadering van het leven, waarbij negatieve emoties worden onderdrukt en uitsluitend wordt gefocust op het behouden van een positieve houding, legt psychiater Dr. Rahul Rai Kakkar van het Narayana Superspeciality Hospital. Vaak houdt dit in dat je tegen jezelf zegt: ‘Denk gewoon positief’ of ‘Alles gebeurt met een reden’, om echte emotionele worstelingen en uitdagingen te verwerpen of te bagatelliseren.

Toxische positiviteit op de werkplek is ongezond. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Wat zijn de tekenen van toxische positiviteit op de werkplek?

Wanneer mensen zich onder druk gezet voelen om hun ware gevoelens te onderdrukken en een façade van constante positiviteit op te zetten, kan dit leiden tot emotionele onderdrukking, angst en gevoelens van ontoereikendheid. Het verhindert dat mensen hun echte problemen aanpakken en beheersen, en kan leiden tot gevoelens van isolatie en eenzaamheid.

Hier zijn enkele tekenen:

• Constante druk om positief te blijven
• Het ontmoedigen van open en eerlijke discussies over uitdagingen
• Minimaliseer of negeer de zorgen van werknemers
• Medewerkers beschamen of zich schuldig laten voelen vanwege het uiten van negatieve gevoelens
• Het bevorderen van een onrealistische cultuur van constant geluk

Hoe ga ik om met giftige positiviteit op de werkvloer?

Als je een gezonde en productieve werkomgeving wilt, is het essentieel om met toxische positiviteit op de werkplek om te gaan.

1. Bevorder emotionele intelligentie

Moedig uw medewerkers aan om hun emoties te herkennen en deze op een gezonde manier te uiten. Emotionele intelligentie helpt mensen hun gevoelens effectief te begrijpen en te beheersen, zegt de expert.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

2. Creëer een veilige ruimte

Creëer een werkplek waar werknemers zich veilig voelen en hun zorgen en uitdagingen kunnen delen zonder angst voor oordeel of ontslag.

3. Stimuleer open communicatie

Bevorder een cultuur van open en eerlijke communicatie. Hierbij hoort ook het erkennen van problemen en samen zoeken naar oplossingen.

4. Bied ondersteuning en middelen aan

Zorg voor hulpmiddelen op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn, zoals: B. Hulpprogramma’s voor medewerkers om medewerkers te helpen omgaan met stress en moeilijkheden.

5. Stel realistische verwachtingen

Bevorder een evenwicht tussen het erkennen van moeilijkheden en het behouden van een positieve houding. Realisme is de sleutel tot een gezonde werkcultuur.

Vrouwen communiceren op de werkvloer
Zelfzorg moet ook een prioriteit zijn op de werkplek. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

6. Moedig zelfzorg aan

Of het nu op het werk of thuis is, zelfzorg mag niet over het hoofd worden gezien. Op kantoor kunt u uw collega’s aanmoedigen om voor hun mentale en emotionele welzijn te zorgen. Zelfzorgpraktijken kunnen helpen stress te verminderen en de algehele positiviteit te bevorderen.

7. Pak giftige positiviteit frontaal aan

Als u gevallen van giftige positiviteit opmerkt, behandel deze dan respectvol en informeer uw collega’s over de mogelijke schade.

8. Vier kleine successen

Erken en vier kleine successen en vooruitgang in plaats van je alleen maar te concentreren op grote overwinningen. Dit kan de druk voor constante positiviteit helpen verminderen, zegt dr. Kakkar.

9. Geef het goede voorbeeld

Toon als manager of collega authenticiteit in de omgang met je eigen emoties. Door een positief voorbeeld te geven, kunt u anderen aanmoedigen hetzelfde te doen.

10. Concentreer u op het oplossen van problemen

Het is goed om uitdagingen of moeilijkheden met een positieve instelling tegemoet te treden. Maar net doen alsof alles in orde is, bagatelliseert negatieve gevoelens. Het is een vermijdingstechniek die ons ervan weerhoudt het echte probleem op te lossen. Je moet een strategie hebben om het probleem op te lossen in plaats van het te negeren.

Ja, giftige positiviteit kan schadelijk zijn voor uw geestelijke gezondheid. Het aanpakken hiervan kan dus leiden tot een gezondere en uiteindelijk productievere werkplek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *