4 zelfgemaakte kruidenshampoos voor haar

Het gebruik van zoveel haarproducten en blootstelling aan milieuproblemen kan zijn tol eisen van je haar. Bovendien maken de extra weersveranderingen de zaken nog erger. Om deze reden heeft het haar speciale zorg nodig. Van jeukende hoofdhuid tot ruwheid tot droog haar, er zijn veelvoorkomende problemen waarmee u te maken krijgt. Eén manier om het probleem op te lossen is het gebruik van natuurlijke producten zoals een kruidenshampoo. Vrouwen van de oudere generatie praten ook vaak over hoe verschillende soorten kruidenshampoos hun magie hebben bewerkt om vrouwen de mooiste krullen te geven. Dus het wordt tijd dat jij het ook probeert, toch?

4 DIY-kruidenshampoos voor haar

Van uw hoofdhuid tot de gezondheid van uw haar, hier zijn 4 soorten kruidenshampoos die u kunnen helpen van veel van uw haarproblemen af ​​te komen.

1. Basilicum laat water en aloë vera-gel achter

Kook een paar neembladeren in een kopje water. Voeg nu 10-15 basilicumblaadjes toe aan een blender en 2-3 eetlepels aloë vera-gel. Maak een dik mengsel en voeg wat bereid neemwater toe. Meng er een goede kruidenshampoo door en breng het aan op je haar. Laat het 10-15 minuten op je haar zitten en was het daarna grondig.

2. Shikakai en droge Indiase kruisbes

Meng wat shikakai en zwarte droge Indiase kruisbes of amla in een ijzeren vat. Laat ze 2-3 dagen weken. Zet hem nu overdag een tijdje in de zon. Verpletter het vervolgens met je handen en knijp het eruit of filter het apart. Was je haar met de voorbereide vloeistof. Je kunt ook een kruidenshampoo toevoegen.

Indiase kruisbes is een goede aanvulling op je haarverzorgingsroutine. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

3. Karnemelk en Multali Mitti

Doe twee eetlepels Multani Mitti in een kom en voeg indien nodig wat karnemelk toe. Breng dit mengsel aan op je haar. Was het haar zodra het masker volledig droog is. Het helpt het haar zacht te houden als de seizoenen veranderen, verbetert de haartextuur en bevordert de haargroei.

4. Reetha, Bhringraj en fenegriekpoeder

Voeg wat amla, reetha, bhringraj en fenegriekpoeder toe in een vat en meng het grondig. Voeg indien nodig wat water toe en maak een dikke pasta. Voeg nu wat water toe. Breng het mengsel aan op je haar en laat het 15 minuten intrekken. Je kunt je haar zo vaak wassen als je wilt, of het zelfs in een fles doen en het voor langere tijd bewaren.

Hoewel deze wonderen kunnen doen voor je haar, is het altijd een goed idee om je arts te raadplegen om er zeker van te zijn dat je geen onderliggend haarprobleem hebt.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Voordelen van het gebruik van kruidenshampoo voor haar

Van de natuurlijke verzorging van je haar tot het verwijderen van roos, hier zijn de voordelen van het gebruik van kruidenshampoo voor haar:

1. Hydrateert je haar

Als je je droge en futloze haar beu bent, geef het dan wat liefde en verzorging met een kruidenshampoo. Hoewel de voordelen kunnen afhangen van de ingrediënten die in een kruidenshampoo worden gebruikt, bevatten de meeste van deze ingrediënten eigenschappen die uw follikels gezond maken en u helpen kroezen te verwijderen. Als u twee tot drie keer per week een kruidenshampoo gebruikt, kunt u uw kroeshaar en droge haar nieuw leven inblazen.

Kruidenshampoo voor haar
Door een kruidenshampoo te proberen, kun je je haar gehydrateerd houden. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

2. Versterkt het haar

Hoewel we de neiging hebben om tot wel 100 haarlokken per dag te verliezen, verliezen sommige mensen meer. Dit kan zorgwekkend zijn. Soms ligt de fout bij de shampoo die je gebruikt, dus misschien wil je overstappen op een kruidenshampoo. Regelmatig gebruik van kruidenshampoo beschermt je haar tegen de negatieve effecten van chemicaliën en lost verschillende problemen op die haaruitval kunnen veroorzaken door je haarzakjes te versterken.

3. Voedt het haar

Dankzij de hydraterende eigenschappen van de meeste kruidenshampoos is het mogelijk om het haar te verzorgen met behulp van natuurlijke producten. Het bevat hydraterende eigenschappen die je helpen droog haar te verwijderen.

4. Gladder haar

Raakt jouw haar vaak in de war? Het aanbrengen van kruidenshampoo op het haar kan je haar gladder maken en voorkomen dat het te veel in de war raakt. Het doet dit door de bloedtoevoer naar de hoofdhuid te vergroten, het haar te hydrateren en droogheid te elimineren.

5. Bestrijdt roos

Roos is een van de meest voorkomende haarproblemen waar mensen mee worstelen. Regelmatig gebruik van kruidenshampoo kan u helpen permanent van roos af te komen. Het elimineert droog haar en verhoogt de glans. Het versterkt ook de haarzakjes en voorkomt dat de hoofdhuid uitdroogt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *