5 beste continue glucosemeters in India

Het monitoren van de bloedsuikerspiegel moet deel uitmaken van de dagelijkse routine, vooral voor mensen met type 1- of type 2-diabetes. Als u de typische methode voor het meten van de bloedsuikerspiegel via een vingerafdruk lastig vindt en u de bloedsuikerspiegel te allen tijde in de gaten wilt houden, ga dan voor de beste continue glucosemeters of CGM-apparaten. Dit is een draagbare technologische innovatie die een zegen is voor diabetici.

Met deze methode kan het meten van uw bloedsuikerspiegel net zo eenvoudig worden als het meten van uw telefoon. Diabetes kan beter onder controle worden gehouden door een apparaat voor continue glucosemonitoring op uw arm of buik te dragen. Deze apparaten kunnen u helpen uw bloedsuikerspiegel gedurende de dag te beoordelen.

Wat zijn continue glucosemeters?

Continue glucosemonitoring is een soort draagbare technologie waarmee u dag en nacht uw bloedsuikerspiegel of bloedsuikerspiegel in de gaten kunt houden. Bovendien kunt u met CGM-apparaten diabetes type 1 of type 2 onder controle houden met minder vingerpriktests.

Klik hier voor meer informatie over diabetes.

Hoe werken apparaten voor continue glucosemonitoring (CGM)?

Uw bloedsuikerspiegel wordt continu gemeten door een sensor onder uw huid. Er wordt een kleine sensor vlak onder uw huid ingebracht, meestal op uw arm of buik. Dit onderdeel is snel en eenvoudig aan te brengen met een applicator. De sensor wordt met plakband bevestigd.

De sensor detecteert het glucoseniveau in de vloeistof onder uw huid. De meeste CGM-apparaten meten dag en nacht elke vijf minuten. Afhankelijk van uw apparaat moet u de sensor mogelijk periodiek vervangen.

Alle CGM-systemen hebben een zender nodig om de glucosegegevens draadloos van de sensor naar een apparaat te verzenden waar deze kunnen worden bekeken. De zender voor bepaalde CGM-systemen is herbruikbaar en kan op elke nieuwe sensor worden aangesloten. De zender maakt deel uit van de wegwerpsensor voor diverse CGM-systemen. Afhankelijk van het CGM-systeem worden de glucosegegevens van de sensor verzonden naar een draagbaar apparaat dat een ontvanger wordt genoemd (vergelijkbaar met een mobiele telefoon), een app op uw smartphone of een insulinepomp.

Wat zijn de voordelen van continue glucosemeters voor diabetici?

De CGM-monitor controleert de glucosewaarden elke paar minuten. Deze informatie geeft een gedetailleerder overzicht van hoe uw bloedsuikerspiegels in de loop van de tijd veranderen. Deze informatie kan u en uw arts helpen beter te begrijpen hoe bepaalde factoren, zoals voeding, lichaamsbeweging, stress en ziekte, uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden.

Een continue bloedglucosemeter geeft mogelijk geen volledig beeld van de gevolgen van diabetes voor u. Het laat alleen zien wanneer de glucosespiegels stijgen of dalen, niet waarom. Uw provider heeft echter de mogelijkheid om CGM-gegevens van uw apparaat op te halen en deze te onderzoeken op trends en patronen. Op basis van hun bevindingen kunnen zij uw zorg vervolgens op maat maken.

Wanneer uw glucosewaarden met een bepaalde hoeveelheid stijgen of dalen, geven de meeste CGM-apparaten u een waarschuwing. Met deze kennis kun je snel reageren en bijsturen. Voordat het ernstige problemen worden, kunt u mogelijk pieken en dalen behandelen of voorkomen.

Beste continue glucosemeters in India

Als u op zoek bent naar een apparaat voor continue glucosemonitoring dat gemakkelijk te gebruiken, zeer nauwkeurig en betaalbaar is, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk de beste CGM-apparaten die beschikbaar zijn in India.

1. Contour Plus-bloedglucosemonitoringsysteem

Het monitoren van de bloedsuikerspiegel is gunstig voor de behandeling van diabetes, omdat hierdoor de effecten van medicijnen op de bloedsuikerspiegel kunnen worden waargenomen. Dit apparaat zorgt voor nauwkeurige metingen, zelfs bij lagere bloedsuikerspiegels waar betrouwbare metingen vereist zijn. Automatische hematocrietaanpassing en een innovatief algoritme zorgen voor nauwkeurigheid over een breed hematocrietbereik – van 0% tot 70%.

2. Actofit CGM

ACTOFIT maakt gebruik van een continue glucosemonitor (Freestyle Libre CGM) om intelligente pulsen te geven op basis van glucosebiomarkers. De FreeStyle Libre CGM-sensor is eenvoudig aan te brengen en blijft tot 14 dagen op de achterkant van uw bovenarm (tricepsgebied) zitten. Controleer echter vóór aankoop of uw telefoon NFC-compatibel is, omdat deze de glucosegegevens naar de app moet doorgeven.

3. Ultrahuman M1 slimme glucosemonitoring

Dit apparaat geeft u toegang tot een CGM en tal van functies voor gezondheidsmonitoring. Bovendien is het gemakkelijk te gebruiken. Bevestig de sensor eenvoudig aan de achterkant van uw bovenarm en laat hem daar maximaal 14 dagen zitten. Bovendien ontvang je op basis van je glucoseniveau een brandstofscore van 10. Ontdek of je optimaal energiek was voor je training.

Health Shots beveelt aan: 5 beste bloedglucosemeters om de bloedsuikerspiegel te controleren en uw diabetes onder controle te houden

4. amiciCare continu glucosemonitoringsysteem

Het Continuous Glucose Monitoring System (CGMS) is een geavanceerd apparaat dat realtime monitoring van de bloedglucosewaarden mogelijk maakt zonder dat een vingerprik nodig is. Hierdoor kunnen patiënten een pijnvrije ervaring hebben en wordt voorkomen dat zeer lage of zeer hoge bloedsuikerspiegels ongemerkt optreden. Bovendien synchroniseert deze CGM moeiteloos bloedglucosegegevens met uw mobiele app zonder dat u handmatig hoeft te scannen, zodat u altijd en overal toegang heeft tot belangrijke informatie.

5. FreeStyle Libre-glucosemonitoringsysteem

Het FreeStyle Libre-glucosemonitoringsysteem heeft een lezer die levenslang kan worden gebruikt en slechts één keer kan worden aangeschaft. Het is een drie-in-één apparaat dat bloedketonen, bloedsuikerspiegel en continue glucose kan testen. Gegevens kunnen zelfs door de kleding heen door de FreeStyle Libre Reader worden vastgelegd als deze zich op een afstand van 1 tot 4 cm van de sensor bevindt. De FreeStyle Libre Sensor is eenvoudig aan te brengen en kan bij gebruik met de meegeleverde wegwerpapplicator tot 14 dagen op de achterkant van uw bovenarm blijven zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *