5 beste littekenverwijderingscrèmes in India

Elk litteken heeft een verhaal. Sommige mensen willen ze behouden, terwijl anderen zich ervan bewust zijn. Littekens zijn een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid. Ze kunnen ontstaan ​​door een huidprobleem zoals acne of na operaties, huidziekten en ongelukken. Littekens vervagen na verloop van tijd, terwijl bepaalde ernstige littekens langer kunnen aanhouden. U kunt hun zichtbaarheid echter verminderen door de beste littekenverwijderingscrèmes in India te gebruiken.

Zijn littekenverwijderingscrèmes effectief voor het verminderen van littekens?

Crèmes voor het verwijderen van littekens kunnen littekens op drie manieren helpen verminderen:

 • Ze hydrateren om het gebied rond de met littekens bedekte huid zacht te houden
 • Deze crèmes versterken de huidbarrière om deze te beschermen tegen omgevingsinvloeden en vocht vast te houden
 • Ze ondersteunen de ontwikkeling van cellen die nieuw bindweefsel onder het litteken vormen, dat uiteindelijk loslaat en het littekenweefsel vervangt
 • Crèmes voor het verwijderen van littekens kunnen bij regelmatig gebruik zelfs de huidtextuur helpen verbeteren.

5 beste littekenverwijderingscrèmes in India

Hoewel er verschillende manieren zijn om littekens op natuurlijke wijze te verminderen, bekijk dan onze topkeuze van de beste merken littekenverwijderingscrèmes in India en ontdek waarom ze effectief kunnen zijn voor een vlekkeloze huid.

1. Mederma Intensieve nachtelijke littekencrème

Deze crème regenereert huidcellen en vermindert de zichtbaarheid van littekens op uw gezichtshuid. Het bevat Tripeptol, een combinatie van collageen, peptiden en antioxidanten die je huid voedt en de gezondheid ervan verbetert. Bovendien bevat het een plantenextract genaamd Cepalin, dat diep in de huid doordringt, deze hydrateert en de vorming van collageen bevordert. Om schade te genezen werkt deze niet-vette nachtcrème samen met het natuurlijke herstelproces van de huid.

2. Re’equil Acne Clearing Gel

Deze gel bevat verschillende heilzame natuurlijke ingrediënten die oude littekens verlichten en de vorming van nieuwe littekens voorkomen. Het brengt de huid in balans door de huidstructuur te veranderen. De dunne gel versterkt de afweer van de huid en biedt ontstekingsremmende, acnebestrijdende en antioxiderende eigenschappen om de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

3. LanBeNa-gel voor verwijdering van acnelittekens

Deze crème wordt gebruikt om littekens te herstellen na brandwonden, acne, operaties en andere huidproblemen. Natuurlijke ingrediënten zijn onder meer Sophora-plantenextracten die littekenweefsel oplossen en de huid stevig en gezond maken. Het maakt de huid glad en ondersteunt de groei en genezing van beschadigde bloedvaten en zenuwcellen. Deze crème herstelt gebroken collageenvezels en stimuleert de stofwisseling van de onderste huidcellen om de huid te versterken en glad te maken.

4. TruHabit GreenCure Scaroff kruidenlittekenverwijderingscrème

De formulering van deze crème maakt gebruik van botanische elementen om de zichtbaarheid van donkere vlekken, striae, snijwonden en brandwonden te verminderen. De krachtige mix bevat uienextract dat pigmentatie verlicht en de huid op natuurlijke wijze geneest. Arnica, met ontstekingsremmende eigenschappen, is ook opgenomen in deze huidverzachtende en voedende crème om schilfering en uitdroging te verminderen. Centella Asiatica activeert de collageenvorming en behandelt wonden, terwijl het magnolia-extract in het mengsel de huid verzacht. Dit resulteert in een jeugdiger ogende huid.

5. ALPHA CHOICE gezichtscrème voor het verwijderen van huidonzuiverheden en pigmentvlekken

Deze crème is een unisex-combinatie die aloë vera-extract, xanthaangom, vitamine E en zoethoutextract bevat. Om littekenweefsel te verwijderen, dringt het diep in de huid door. De pH-gebalanceerde mix van de gezichtscrème hydrateert de huid en verbetert de stevigheid en textuur. De niet-giftige crème is effectief op alle huidtypes.

Lees ook: Toptips om uw huid te ontdoen van acne en puistjes

Hoe breng je littekenverwijderingscrème aan op de huid?

Hier volgen enkele algemene tips voor een effectief gebruik van een littekenverwijderingscrème:

 • Was uw huid grondig met een milde zeep en dep vervolgens droog
 • Gebruik geen andere huidverzorgingsproducten op het littekengebied
 • Breng de littekenverwijderingscrème rechtstreeks op het litteken aan
 • Afhankelijk van de instructies kun je er wel of niet make-up overheen aanbrengen. Lees voor de zekerheid de instructies op de verpakking
 • Sommige crèmes moeten een nacht blijven zitten, andere moeten na gebruik met water worden verwijderd
 • Gebruik de crème elke dag zoals voorgeschreven totdat het litteken volledig is vervaagd
 • Als u ongebruikelijke effecten ervaart, zoals roodheid, jeuk of andere symptomen, stop dan met het gebruik van het product en raadpleeg een dermatoloog. Hoewel dit vaak voorkomende bijwerkingen van een techniek kunnen zijn, verdient het de voorkeur om de littekenverwijderingscrème te gebruiken na overleg met een huidverzorgingsdeskundige.

Hoe kies je de juiste littekenverwijderingscrème?

Kies een littekenverwijderingscrème met volledig natuurlijke, veilige ingrediënten.

Zorg ervoor dat alle chemische formules die u gebruikt, zijn goedgekeurd door erkende organisaties zoals de FDA voordat u ze gebruikt. Uienextract, aloë vera, vitamine E, allantoïne, glycolzuur en siliconen zijn enkele voorbeelden van ingrediënten waar u op moet letten bij een effectieve screening voor littekenverwijdering.

Hoewel vrij verkrijgbare behandelingen voor littekenverwijdering veilig zijn om te gebruiken, kan het nooit kwaad om met een dermatoloog te praten om er zeker van te zijn dat u de juiste stappen neemt. Uw arts kan u helpen bij het ontwikkelen van een uitgebreidere routine voor het verwijderen of verminderen van littekens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *