5 door de Ayurveda erkende sappen om lichaamstoxines op natuurlijke wijze te verwijderen

Probeer deze 5 Ayurvedische remedies om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en op natuurlijke wijze te ontgiften. Deze kunnen het energieniveau verhogen, de spijsvertering verbeteren en gewichtsverlies bevorderen.

Met onze drukke levensstijl is het eten van junkfood tegenwoordig vrij normaal geworden. Maar Raad eens? Het doet je lichaam geen goed. Het kan je energie afvoeren en je lusteloos maken. Dus wat is de oplossing? Ontgiften! Gelukkig zijn er in Ayurveda enkele geweldige remedies om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Deze eeuwenoude remedies helpen al die schadelijke gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, versterken het immuunsysteem en geven je een nieuw leven. Laten we eens duiken in enkele van de beste Ayurvedische detoxgeheimen!

Ayurvedische remedies om lichaamstoxines te verwijderen

1. Aspompoensap

Aspompoen, ook wel wintermeloen of witte kalebas genoemd, is een hoofdbestanddeel van de Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn ontgiftende eigenschappen. De Ayurveda-expert Dr. Dimple Jangda zegt: “Het drinken van een glas aspompoensap op een lege maag helpt constipatie te elimineren en ongewenst afval uit het lichaam te verwijderen.” Aspompoen is rijk aan water en voedingsstoffen zoals vitamine C en B, calcium, ijzer, magnesium en kalium en er wordt gezegd dat het de nieren, de lever en het spijsverteringsstelsel reinigt. Het is geweldig voor mensen die willen afvallen, maar moet worden vermeden als u verkoudheids-, hoest-, sinus- of koortssymptomen heeft, aangezien aspompoen een hoog watergehalte heeft en een verkoelend effect op het lichaam heeft.

2. Selderijsap

Selderij wordt in de Ayurveda al lang gewaardeerd vanwege zijn vermogen om het lichaam te ontgiften, met name de nieren en de lever. Het bevat verbindingen zoals coumarines, flavonoïden en antioxidanten die het ontgiftingsproces ondersteunen. “Het heeft ontstekingsremmende gezondheidsvoordelen die ontstekingen en pijn in het lichaam helpen verminderen. Bovendien helpt het bij het afvallen door onverteerd afval uit je spijsverteringskanaal en darmen te verwijderen”, legt Jandga uit. Niet veel mensen weten dit, maar selderijsap kan ook helpen urineweginfecties te verminderen en infecties te voorkomen.

Je kunt fruit aan selderijsap toevoegen om het interessanter te maken. Met dank aan afbeelding: Freepik

3. Komkommersap

Komkommer staat in de Ayurveda bekend om zijn verkoelende en hydraterende eigenschappen. “Het hoge watergehalte, samen met vitamines, mineralen en antioxidanten, maken het tot een effectieve ontgifter”, voegt Jandga toe. Komkommersap werkt als een natuurlijk diureticum en bevordert de uitscheiding van gifstoffen via de urine. Het helpt ook ontstekingen te verminderen en overtollige pitta dosha in evenwicht te brengen. Er wordt aangenomen dat het regelmatig drinken van komkommersap de nieren, de lever en het spijsverteringskanaal reinigt, waardoor de algehele ontgifting wordt bevorderd.

Lees ook: Kunjal Kriya 101: De yogapraktijk die gifstoffen uit je lichaam kan verwijderen

lees ook

Dit is waarom het eten van avocado's slecht is voor je nieren

4. Koriandersap

Koriander, ook wel koriander genoemd, is een krachtig kruid dat bekend staat om zijn ontgiftende en reinigende eigenschappen. “Het is een rijke bron van vitamine A en K en helpt oxidatieve stress in het lichaam te verminderen. Het helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen en het spijsverteringskanaal te ontdoen van ongewenste afvalproducten”, zegt de expert. Omdat koriandersap verbindingen als chlorofyl, antioxidanten en essentiële oliën bevat, helpt het gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en ondersteunt het de leverfunctie en de galproductie. Voordat u sap gaat maken, wast u de bladgroenten in heet water met appelciderazijn en zuiveringszout.

5. Bananenstengelsap

Dit is een uitstekend keukenmiddel om het lichaam te ontgiften, het helpt bij het afvallen en onderdrukt zelfs de eetlust. Het kan zelfs de symptomen van constipatie helpen elimineren en kan positieve effecten hebben op het reinigen van de nieren en het voorkomen van niersteenvorming. “Bananensap is rijk aan vezels, kalium, vitamines en mineralen en ondersteunt de spijsvertering, bevordert de darmactiviteit en vergemakkelijkt zo de eliminatie van gifstoffen uit het lichaam”, zegt Jandga. Het helpt ook bij de behandeling van bloedarmoede en verlaagt de bloeddruk en het slechte cholesterol.

shakes smoothiesap
Bananenstengelsap is ook de beste drank om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Let op: Als u ondergewicht heeft, vermijd dan de consumptie van bananenstengelsap. Je kunt twee keer per week 100 ml koudgeperst sap op een lege maag consumeren.

Vergeet niet uw arts te raadplegen voordat u nieuwe sappen probeert om uw systeem te ontgiften!

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *