5 drankjes met weinig cafeïne die je moet proberen

Als u van plan bent over te stappen op cafeïnearme dranken, probeer dan deze gezonde alternatieven die u een energieboost geven zonder uw gezondheid in gevaar te brengen.

Wilt u uw cafeïneconsumptie verminderen? De dagelijkse sleur kan reëel zijn, maar wie zegt dat je een waanzinnige hoeveelheid cafeïne nodig hebt om wakker te blijven? Luister naar mede-cafeïneliefhebbers, je kunt ook cafeïnearme drankjes proberen. Bij deze subtiele slokjes gaat het erom je een gezonde energieboost te geven zonder je cafeïnegehalte te verhogen. Dus als je het kalm en koel wilt houden, bereid jezelf dan voor met een paar cafeïnearme drankjes die je humeur meteen zullen opvrolijken. Ze zijn een geweldig alternatief voor traditionele cafeïnehoudende dranken zoals koffie, thee en energiedrankjes.

Waarom zou je overstappen op cafeïnearme dranken?

Wist je dat één theelepel puur cafeïnepoeder gelijk staat aan het drinken van 28 koppen koffie? Volgens een rapport van de Amerikaanse Food and Drug Administration kunnen hoge cafeïnegehalten ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hart- en vaatziekten.

Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health kunnen grote hoeveelheden cafeïne ernstige aandoeningen veroorzaken, zoals hartritmestoornissen en een verhoging van de hartslag en bloeddruk. Een hoog cafeïnegehalte houdt ook verband met slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen, angst en uitdroging.

Lees ook: Dit kan een negatief effect hebben op je lichaam als je te veel koffie drinkt

Een hoog cafeïnegehalte kan tot gezondheidsproblemen leiden. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Energiedranken worden op grote schaal gepromoot als dranken die het mentale bewustzijn en de fysieke prestaties verbeteren en de energie verhogen. Dit gaat echter ten koste van het verhogen van het cafeïnegehalte. Uit een onderzoek gepubliceerd in de Sports Health Journal bleek dat frequente consumptie van energiedrankjes de stress met 35,4 procent verminderde, de depressieve stemming met 23 procent, de rusteloosheid met 29,8 procent en maag-darmklachten met 21,6 procent toenamen.

lees ook

Waarom zorgt cafeïne ervoor dat je moet poepen?

5 cafeïnearme drankjes die u kunt proberen

Cafeïne is slechts gezond tot de limiet van 400 milligram per dag per persoon, zegt voedingsdeskundige dr. Priyanka Rohtagi. Als we je reden genoeg hebben gegeven om over te stappen op een gezonder drankje, probeer dan deze drankjes met een laag cafeïnegehalte:

1. Kruidenthee

Kruidentheeën zoals kamille-, pepermunt- en rooibosthee zijn cafeïnearme dranken die heerlijk en gezond smaken. Elke kruidenthee heeft verschillende smaken en potentiële gezondheidsvoordelen. Bovendien bieden deze kruidentheeën een kalmerende en rustgevende ervaring, waardoor ze een populaire keuze zijn voor ontspannings- en bedtijdroutines.

2. Cafeïnevrije dranken

Koffie en cafeïnevrije thee zijn ideaal voor dranken met een laag cafeïnegehalte. Deze dranken worden geëxtraheerd via verschillende cafeïnevrije processen, zoals op oplosmiddelen gebaseerde, op water gebaseerde of op koolstofdioxide gebaseerde methoden om het grootste deel van de cafeïne te verwijderen terwijl de essentie en smaak van de originele bonen of bladeren behouden blijven. Cafeïnevrije koffie behoudt zijn rijke aroma- en smaakprofiel en biedt een bevredigend alternatief voor degenen die genieten van het ritueel van koffieconsumptie zonder de bijbehorende stimulerende effecten.

3. Komboecha

Kombucha is een sprankelende gefermenteerde thee die meer dan 2000 jaar geleden in China ontstond, maar onlangs in verschillende andere landen aan populariteit heeft gewonnen. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een cafeïnearm drankje als aanvulling op hun dieet. Er wordt aangenomen dat één kopje kombucha slechts 15 milligram cafeïne bevat, wat veel minder is dan in dranken als koffie en thee. Het bevat ook probiotische bacteriën, waardoor het een geweldig drankje is voor je gezondheid.

4. Groene thee

Als je wilt overstappen op een drankje dat niet alleen gezond is, maar je ook helpt af te vallen, probeer dan groene thee. Er wordt aangenomen dat het veel minder cafeïne bevat dan koffie. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration bevat een kopje groene thee ongeveer 30-50 milligram cafeïne, vergeleken met koffie, die ongeveer 80-100 milligram bevat.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Lees ook: Kan het drinken van groene thee na een training gewichtsverlies bevorderen?

groene thee om het libido te verhogen
Groene thee is een cafeïnearme drank die de algehele gezondheid helpt verbeteren. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Witlofkoffie

Cichoreikoffie is een ander geweldig alternatief met een laag cafeïnegehalte dat een rijke, geroosterde smaak biedt zonder de kriebels. Een aanzienlijk deel van het koffiepoeder wordt vervangen door cichoreikoffie, die wordt gemaakt van cichoreiwortel – een plant uit de paardenbloemfamilie – legt de voedingsdeskundige uit. Bovendien is het super lekker!

Dus waar wacht je op? Hier heb je drankjes met een laag cafeïnegehalte die je een energieboost geven zonder gezondheidsproblemen te veroorzaken. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat u een arts raadpleegt en met mate drinkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *