Hoe

5 eenvoudige maar effectieve manieren om haaruitval te stoppen

Dik en weelderig haar is de droom van iedereen, maar de ontmoedigende realiteit is dat haaruitval tegenwoordig steeds vaker voorkomt. We hebben het vooroordeel dat alleen mannen van een bepaalde leeftijd last hebben van kaalheid, maar dit geldt niet exclusief voor mannen! Haarverlies bij vrouwen is een groeiend probleem en vrouwen kunnen enorme hoeveelheden haar verliezen. Hoewel leeftijd een van de factoren kan zijn die tot haaruitval leiden, zijn er verschillende andere factoren die hier een cruciale rol spelen! Als u eenmaal de oorzaak kent, kunt u mogelijk ook haaruitval stoppen!

Health Shots nam contact op met Dr. Rinky Kapoor, consultant dermatoloog, cosmetisch dermatoloog en dermatochirurg, The Esthetic Clinics, Mumbai voor meer informatie over haaruitval.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van haarverlies bij vrouwen?

De meest voorkomende oorzaken van haarverlies bij vrouwen zijn:

1. Hormonale veranderingen

Zwangerschap, bevalling, problemen met de schildklier en de menopauze zijn enkele van de meest voorkomende hormonale veranderingen die tot haaruitval kunnen leiden. Elke hormonale onbalans kan bij vrouwen haaruitval veroorzaken. Mogelijk heeft u hormoontherapie of medicijnen nodig om het probleem te verhelpen.

2. Genetica

Androgene alopecia is een erfelijke aandoening die sommige vrouwen kan treffen.

Stress kan haaruitval veroorzaken. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

3. Stress

Fysieke of emotionele shock kan bij veel vrouwen haaruitval veroorzaken. Het beoefenen van ontspanningstechnieken kan ook helpen stress te beheersen en risico’s te verminderen.

Lees ook: Veroorzaakt stress haaruitval? Eenvoudige huismiddeltjes voor de haargroei

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Ondervoeding

Tekorten aan biotine, foliumzuur, vitamine B12 en riboflavine zijn enkele van de meest voorkomende voedingstekorten die tot haarverliesproblemen kunnen leiden. Voedingstekorten kunnen worden aangepakt door middel van veranderingen in het dieet of voedingssupplementen.

5. Bepaalde medische aandoeningen

Aandoeningen zoals alopecia areata of hoofdhuidinfecties kunnen de oorzaak zijn van het probleem dat door uw arts moet worden behandeld.

6. Medicatie

Bepaalde medicijnen die worden gegeven voor aandoeningen zoals artritis, depressie, hoge bloeddruk, hoge bloeddruk en kanker kunnen het risico op haaruitval vergroten. Als u van medicijn wilt veranderen, moet u een arts raadplegen.

7. Haarstylingpraktijken

Met zoveel haarstylingproducten op de markt, kan het moeilijk zijn om weerstand te bieden. Maar overmatig gebruik van deze agressieve haarproducten, het te strak vastbinden van het haar of bepaalde haarbehandelingen kunnen het haar beschadigen. Het is het beste om van deze problemen af ​​te zien.

Hoe haaruitval stoppen?

Haaruitval kan worden voorkomen als u Dr. Volg de aanbevolen levensstijlveranderingen van Rinky Kapoor:

1. Eet een uitgebalanceerd dieet

Ongezonde voeding en tekorten aan voedingsstoffen kunnen zowel je haargroei als je haartextuur beïnvloeden, zo blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in Dermatology Practical and Conceptual. U moet ervoor zorgen dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, waaronder eiwitten, ijzer en vitamines (vooral vitamine B-complex) in uw dieet. Dit is een van de beste manieren om de gezondheid van uw haar onder controle te houden.

2. Hoofdhuidmassage

Als je gezond en sterk haar wilt, moet je voorzichtig voor je hoofdhuid zorgen. Masseer uw hoofdhuid regelmatig om de bloedcirculatie te verbeteren en de productie van gezond haar te bevorderen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig hun hoofdhuid masseren minder haaruitval hebben.

3. Zachte haarverzorging

Geeft u veel uit aan haarbehandelingen zoals keratine, haarkleuring en meer? Deze agressieve haarbehandelingen kunnen de reden zijn dat u last heeft van haaruitval. Je moet ook het gebruik van hittestylingproducten tot een minimum beperken, omdat deze de zaken kunnen verergeren voor mensen die aan haaruitval lijden. Je moet ook strakke kapsels vermijden, omdat deze de haarzakjes belasten en tot haaruitval kunnen leiden.

Haarverzorgingstips
Het is belangrijk om de hoofdhuid te verzorgen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

4. Stressmanagement

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van haaruitval. Uit een onderzoek gepubliceerd door de National Institutes of Health is gebleken dat stresshormonen de stamcellen beïnvloeden die belangrijk zijn voor de haargroei bij muizen. Daarom is het belangrijk om stressverminderende technieken zoals yoga of meditatie te beoefenen om stress af te weren.

5. Blijf gehydrateerd

We hebben de neiging het belang van drinkwater te ondermijnen. Het is belangrijk om dagelijks 2-3 liter water te drinken om niet alleen de haargezondheid, maar ook de algehele gezondheid te behouden.

dr. Kapoor zegt dat het vermogen om haarverlies om te keren op natuurlijke wijze afhangt van verschillende factoren, waaronder de onderliggende oorzaak, genetica en het stadium van haarverlies. In sommige gevallen kunnen natuurlijke methoden het haarverlies vertragen of gedeeltelijk omkeren. In vergevorderde gevallen of voor bepaalde medische aandoeningen kunnen medische behandelingen en medicijnen nodig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *