5 gelukstips van Bollywood-acteur Abhay Deol

Als die kuiltjes in de glimlach en de bloedmooie foto van Abhay Deol niet genoeg zijn om je dag op te fleuren, dan zal zijn motiverende post over wat hem gelukkig maakt zeker voldoende zijn! De acteur somt vijf zeer praktische maar ook zeer effectieve gelukstips op om je dag te vertragen en elke minuut te laten tellen. “Geniet van het proces”, zegt hij, terwijl hij vertelt dat het eindresultaat je succes niet kan bepalen. De World Happiness Index 2023 vermeldt India op nummer 126, eveneens achter de buurlanden Pakistan en Sri Lanka. Dat moet nu veranderen, toch? Hier zijn enkele tips over hoe je gelukkig kunt zijn, gedeeld door de Bollywood-acteur!

Gelukstips van Abhay Deol

In een Instagram-post deelde Abhay Deol zijn beste gelukstips!

1. Stel uw doelen

Dit hoeft geen vervelende klus te zijn met spreadsheets en vijfjarenplannen! Abhay Deol zegt dat het belangrijk is om elke dag een paar minuten te stoppen en na te denken over wat je die dag wilt bereiken voordat je begint. “Neem voordat je aan je dag begint minstens vijf minuten de tijd om een ​​intentie voor de dag te formuleren.” Uit een onderzoek van de Chicago School of Professional Psychology (VS) blijkt zelfs dat een ochtendmeditatiesessie van vijf minuten niet alleen stress vermindert , maar het kan je zelfs bewuster en aandachtiger maken.

2. Word even je ideale zelf

Abhay Deol somt ook verschillende denkpunten op voor je meditatiesessie van 5 minuten. “Denk na over de dingen waar je dankbaar voor bent. Concentreer u op wat u wilt zijn. Word even je ideale zelf”, schrijft hij. Wat is jouw ideale zelf? Het is de persoon die je wilt worden, samen met je dromen, ambities, verlangens en levenservaringen. dr. Imran Noorani, consulent-psycholoog bij het Sir Ganga Ram Hospital, zegt: “Je ‘ideale zelf’ verwijst naar de persoon die je wilt zijn in termen van waarden, gedrag en karakter. Het is een concept dat vaak wordt gebruikt voor zelfverbetering en persoonlijke ontwikkeling. Het definiëren van uw ideale zelf kan u helpen doelen te stellen en eraan te werken de beste versie van uzelf te worden. Het is een heel persoonlijk en evoluerend concept dat gedurende je hele leven kan veranderen naarmate je groeit en zich ontwikkelt.”

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

3. Geniet van het proces

Het gaat erom optimistisch te zijn en van het proces te genieten. Abhay Deol zegt: “Het is niet daarbuiten, het is hierbinnen. Geniet van het proces van het ontdekken van de patronen die je naar je doelen zullen leiden.” Gelukkig zijn in het moment is een essentieel onderdeel. Een studie gepubliceerd in Clinical Practice and Epidemiology in Mental Health spreekt over het verband tussen optimisme en succes. Het onderzoek bewijst verder dat optimisten succesvoller zijn dan pessimisten, zelfs in tijden waarin het niet goed gaat. Volgens het onderzoek kunnen ze zich ook beter aanpassen in het gebruik van coping-tactieken.

Abhay Deol’s tips voor geluk zijn gemakkelijk te implementeren in het leven. Afbeelding met dank aan Instagram/Abhay Deol

4. Wees dankbaar

“Wees dankbaar voor de kans en je zult het doel snel vergeten, omdat je verliefd wordt op het proces. Je zult aanwezig zijn in het moment”, schrijft hij. De psychologen dr. Robert A. Emmons van de Universiteit van Californië, Davis, en Dr. Michael E. McCullough van de Universiteit van Miami voerde een onderzoek uit waarin ze deelnemers vroegen een paar zinnen te schrijven over specifieke onderwerpen die ze hun voorlegden. De ene groep schreef waar ze de afgelopen week dankbaar voor waren, terwijl de andere groep schreef waarom ze boos en ontevreden waren over de gebeurtenissen van de week. De derde groep mensen somde eenvoudigweg de gebeurtenissen van de week op. Het bleek dat de eerste groep gelukkiger was en zelfs minder vaak naar de dokter hoefde!

Lees ook: 6 redenen waarom dankbaarheid je leven kan veranderen

5. Begrijp de kracht van je geest

De kracht van onze geest kan niet worden vergeleken met die van enig ander deel van ons lichaam. Uit een onderzoek uitgevoerd door klinisch psycholoog Beth Darnall, PhD, blijkt zelfs dat onze perceptie van pijn de manier waarop we ons in werkelijkheid voelen kan veranderen. Uit hun werk blijkt dat ‘catastrofale pijn’, oftewel het anticiperen op pijn en de daarmee gepaard gaande gevoelens van hulpeloosheid, kan leiden tot langere ziekenhuisverblijven, hevige pijn en meer pijnstillers. In zijn post zegt Abhay Deol: “Ik weet dat het een paar dagen geleden Werelddag voor de Geestelijke Gezondheid was. Maar als je de kracht van je geest begrijpt, zal elke dag een dag voor de geestelijke gezondheid zijn.” En daar zijn wij het mee eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *