5 gezonde drankjes om het hemoglobinegehalte te verhogen en bloedarmoede te bestrijden

IJzer wordt door het lichaam gebruikt om hemoglobine te maken, een eiwit in de rode bloedcellen dat zuurstof door het lichaam transporteert en het bloed zijn rode kleur geeft. IJzergebrek leidt tot verlaagde hemoglobinewaarden in het bloed en wordt bloedarmoede door ijzertekort genoemd. De meest voorkomende tekenen van ijzertekort zijn aanhoudende vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst en een bleke huid, om er maar een paar te noemen. Naast dat je supplementen slikt om je ijzertekort aan te vullen, kun je er ook voor zorgen dat je de juiste ijzerrijke ingrediënten in huis hebt! U kunt seizoensfruit en -groenten gebruiken om sappen en andere dranken te maken om het hemoglobinegehalte te verhogen.

Health Shots nam contact op met voedingsdeskundige Avni Kaul om meer te weten te komen over drankjes om het hemoglobinegehalte te verhogen.

Gezonde drankjes om het hemoglobinegehalte te verhogen

De culinaire traditie van India biedt een schat aan voedzame en smakelijke drankjes die niet alleen heerlijk zijn, maar ook helpen een gezond lichaam te behouden, inclusief het hemoglobinegehalte. Hier zijn enkele traditionele Indiase drankjes die de voedingsdeskundige aanbeveelt.

Van darmgezondheid tot haargezondheid tot het verhogen van het hemoglobinegehalte, amla-sap heeft veel voordelen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

1. Amla-sap

Indiase kruisbes is een krachtpatser van vitamine C. Het dagelijks consumeren van amla-sap verhoogt niet alleen de immuniteit, maar helpt ook bij de ijzerabsorptie, waardoor de vorming van hemoglobine wordt ondersteund. De kruidige smaak geeft deze gezonde drank een verfrissend tintje.

2. Kanji van rode biet

Afkomstig uit Noord-India, is bietenkanji een gefermenteerde drank gemaakt door mosterdzaad en rode biet te infuseren. Rode biet draagt ​​ijzer bij aan de mix, terwijl de fermentatiemethode de beschikbaarheid van voedingsstoffen kan verbeteren. Deze traditionele drank biedt een uniek smaakprofiel en een voedingsboost.

Lees ook: 6 natuurlijke manieren om het hemoglobinegehalte in uw bloed te verhogen

3. Suikerrietsap

Suikerrietsap, een populaire Indiase straatdrank, is niet alleen een zoete lekkernij, maar ook een goede bron van ijzer en andere essentiële mineralen. De natuurlijke zoetheid maakt het een geweldige manier om de ijzeropname te verhogen, waardoor het een verfrissende en voedzame keuze is.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Drankjes om het hemoglobinegehalte te verhogen
Houd het hemoglobinegehalte onder controle door granaatappelsap te drinken. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

4. Granaatappelsap

Granaatappelsap is zowel heerlijk als voedzaam. Deze vrucht is rijk aan ijzer en vitamine C, een dynamische combinatie die de productie en opname van hemoglobine ondersteunt. De felrode tint van dit sap weerspiegelt de robuuste voedingswaarde.

5. Sattu-sorbet

“Sattu, gemaakt van geroosterde gram (chana), vormt de basis van deze traditionele Noord-Indiase drank. Wanneer het wordt gemengd met water, citroensap en kruiden, ontstaat Sattu-sorbet – een gezonde drank rijk aan eiwitten, ijzer en verschillende essentiële voedingsstoffen. De unieke smaak en het voedingsprofiel maken het een goede keuze voor het bevorderen van de algehele gezondheid,” zei hij.

Deze traditionele Indiase drankjes laten niet alleen de verscheidenheid aan smaken zien die te vinden zijn in de Indiase keuken, maar demonstreren ook de culturele nadruk op het opnemen van voedingsstoffen in alledaagse drankjes. Als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kunnen deze dranken helpen bij het handhaven van een gezond hemoglobinegehalte, wat bijdraagt ​​aan het algehele welzijn. Het is echter raadzaam om uw arts te raadplegen over uw dieet, vooral als u specifieke gezondheidsproblemen heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *