5 gezonde sappen voor een gezond hart

Als u uw hart gezond wilt houden, moet u gezonde dranken en voedingsmiddelen aan uw dieet toevoegen. Hier zijn 5 gezonde drankjes voor een gezond hart die je zeker moet proberen!

Liefde, mededogen en relaties – het hart wordt vaak met deze dingen geassocieerd, maar welk belang heeft het voor het behoud van uw algehele gezondheid? Mensen geven niet zoveel om hun cardiovasculaire gezondheid als zou moeten. Wist u dat hart- en vaatziekten wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak zijn? Dit zou reden genoeg moeten zijn om elke dag voor de gezondheid van uw hart te zorgen, en niet alleen wanneer zich een medisch noodgeval voordoet. Als u niet weet waar u moet beginnen, begin dan met het opnemen van gezonde eetgewoonten in uw routine. Waarom probeer je niet wat gezonde sappen voor een gezond hart?

Health Shots nam contact op met voedingsdeskundige Neha Ranglani om erachter te komen welke gezonde sappen je zeker moet proberen voor een gezond hart.

5 gezonde sappen voor een gezond hart

Voordat we iets weten over gezonde sappen voor een gezond hart, kun je er niet exclusief op vertrouwen. Hier zijn enkele gezonde sappen die u zeker moet proberen voor de gezondheid van uw hart:

1. Bietensap

Rode biet is rijk aan nitraten, die de bloeddruk helpen verlagen en de bloedcirculatie verbeteren. Dit zijn factoren die het risico op hartziekten vergroten, zegt Ranglani. Mensen met nierstenen of een neiging tot oxalaathoudende nierstenen moeten echter met mate bietensap consumeren.

Lees ook: Bietensap kan je ochtend gezond maken: 7 redenen om het te drinken

lees ook

Vers bietensap
Ken de voordelen van bietensap voor de gezondheid van het hart. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Groen bladgroentensap

Als een van de gezondste dranken is groenbladige groentesap ook goed voor je hart. Hoe kan het mixen van groenten en fruit niet gezond zijn? Spinazie, boerenkool en snijbiet – Je kunt deze allemaal toevoegen om een ​​gezonde mix te maken die de gezondheid van je hart onder controle houdt. Groenbladige groentesap zit boordevol nuttige vitamines, mineralen en antioxidanten en vermindert ontstekingen en verbetert de bloedcirculatie, wat op zijn beurt de gezondheid van het hart ondersteunt.

Hoewel groene bladgroentensap goed is voor de gezondheid, moeten mensen die bloedverdunners gebruiken hun arts raadplegen voordat ze grote hoeveelheden bladgroenten consumeren vanwege het vitamine K-gehalte ervan.

3. Granaatappelsap

Uit een onderzoek gepubliceerd in Nutrition Reviews is gebleken dat granaatappel een polyfenolrijke vrucht is die antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen bevat die het risico op hartziekten verminderen. Granaatappels zijn ook rijk aan polyfenolen, die oxidatieve stress verminderen en de bloeddruk verlagen, twee risicofactoren voor hartziekten.

Hoewel granaatappelsap het risico op hartziekten kan helpen verminderen, moeten mensen die bepaalde medicijnen gebruiken, zoals statines of bloeddrukmedicijnen, hun arts raadplegen over mogelijke problemen of risico’s.

4. Citrussap

Begin jij je dag graag met vers geperst sinaasappel- of grapefruitsap? Citrusvruchten zijn rijk aan vezels, vitamine C en flavonoïden, die kunnen helpen het cholesterol te verlagen en de gezondheid van het hart te verbeteren, zegt voedingsdeskundige.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Citrussappen zijn over het algemeen veilig om te drinken, maar mensen met gastro-oesofageale refluxziekte (GORZ) moeten ze vermijden omdat ze de symptomen kunnen verergeren.

5. Tomatensap

Een andere goede aanvulling op een hart-gezond dieet is tomatensap. Uit een onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Midlife Health and Beyond bleek dat het drinken van tomatensap het LDL-cholesterol en de bloeddruk hielp verlagen. Ranglani legt uit: “Tomatensap bevat lycopeen, een krachtige antioxidant die de gezondheid van het hart ondersteunt door ontstekingen en het LDL-cholesterolgehalte te verminderen.”

Hoewel tomatensap goed is voor de gezondheid, kan het het probleem verergeren bij mensen met zure reflux of een gevoelige maag.

Wat kunt u nog meer doen om uw hart gezond te houden?

Hoewel sappen gezond voor je zijn, kun je voor een gezond hart niet alleen op deze sappen vertrouwen. Hier zijn enkele door experts aanbevolen tips om uw hart gezond te houden:

1. Eet een gezond, uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten.
2. Neem regelmatig deel aan fysieke activiteiten, zoals: B. Aërobe oefeningen, krachttraining en flexibiliteitsoefeningen.
3. Beheers stress door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie, diepe ademhaling of yoga.
4. Vermijd roken en beperk het alcoholgebruik.
5. Zorg voor regelmatige controles en controles om hartgezondheidsindicatoren zoals bloeddruk, cholesterolwaarden en bloedsuikerspiegels te controleren, en neem de juiste supplementen en maatregelen om deze niveaus te corrigeren.

Coronaire hartziekte
Het aanbrengen van veranderingen in uw levensstijl kan de gezondheid van het hart helpen bevorderen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

De beste tijd om sappen te drinken om de gezondheid van uw hart onder controle te houden!

Je kunt op elk moment van de dag gezonde drankjes drinken. Ranglani raadt aan om gezonde sappen te drinken, afhankelijk van je individuele voorkeuren en levensstijl. Of je nu de dag wilt beginnen met een gezond sapje of het ‘s avonds als tussendoortje drinkt, het is aan jou wanneer je deze sapjes wilt drinken. Luister dus naar je lichaam en kies een tijdstip dat voor jou het beste werkt en zorg ervoor dat je dit in een uitgebalanceerd dieet opneemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *