5 gezondheidsvoordelen van Basa Fish

In de zeevruchtenwereld is vis een gezond voedingsmiddel dat doorgaans weinig vet en veel omega-3-vetzuren bevat. Er wordt aangenomen dat het de mentale functies verbetert en de algehele gezondheid behoudt. Een vis die als extreem gezond wordt beschouwd, is de basavis. Het is een soort meerval genaamd Pangasius Bocourti. Deze vis komt het meest voor in Zuidoost-Azië en heeft een milde geur, waardoor het een populaire keuze is onder mensen. Naast zijn delicate smaak en culinaire veelzijdigheid is het een voedingskrachtpatser die een plekje op je bord verdient. Van het ondersteunen van de gezondheid van het hart tot het geven van een eiwitboost, basavis brengt een golf van goedheid met zich mee die resoneert met zowel de smaakpapillen als het welzijn. Laten we eens kijken naar enkele gezondheidsvoordelen van basavis.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Basa-vis?

Van gegrild tot gebakken tot gebakken, je kunt Basa-vis in vele vormen gebruiken, omdat het bekend staat om zijn milde smaak, wit vlees, lagere prijs en voordelen. Hier zijn de gezondheidsvoordelen van basavis die u moet weten:

1. Basavis bevat weinig koolhydraten

Als u wilt afvallen, is deze vis ideaal voor u. Het bevat heel weinig koolhydraten, wat als een goede optie wordt beschouwd voor degenen die willen afvallen. Bovendien kan het eten van voedsel met veel koolhydraten ervoor zorgen dat u zich traag voelt. Omdat basavis echter weinig koolhydraten bevat, is het een goed idee om het toe te voegen aan uw afslankdieet.

Het eten van basavis is goed voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Goede eiwitbron

Basa is een goede eiwitbron, essentieel voor de groei en het herstel van lichaamsweefsels. Het kan een goede aanvulling zijn op je dieet als je een eiwitrijk dieet wilt volgen. Wist je dat 100 gram Basa-vis 13 gram eiwit bevat? Hierdoor is het een goede eiwitbron en draagt ​​het bij aan de goede werking van enzymen. Het bevat ook alle aminozuren die het lichaam nodig heeft.

3. Vermindert het risico op hartziekten

Hoge bloeddruk is een van de grootste risicofactoren die het risico op hartziekten verhoogt. Er wordt echter gezegd dat het opnemen van basavis in uw dieet dit risico kan helpen verminderen. Basa-vis bevat ook grote hoeveelheden omega-3-vetzuren, die het cholesterolgehalte verlagen, waardoor het risico op hartziekten wordt verminderd.

4. Spier- en celgroei

Eiwit is een belangrijke voedingsstof die het lichaam voorziet van aminozuren en helpt bij de opbouw van cellen en andere weefsels en vezels in het lichaam. Basa-vis bevat ook eiwitten, die het lichaam voorzien van alle negen essentiële aminozuren. Het helpt ook het lichaam te herstellen en spieren op te bouwen die nodig zijn voor de eiwitvoorziening.

Sterke vrouw en spierkracht
Het opnemen van basavis in uw dieet helpt uw ​​spierkracht op te bouwen! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Weinig calorieën

Als u op zoek bent naar een manier om uw calorie-inname te verminderen, kunt u basavis in uw dieet opnemen. Het is een caloriearme voeding die u ook helpt uw ​​gewicht onder controle te houden. Bovendien is het rijk aan eiwitten, waardoor het een goede voeding is waar je langer een vol gevoel van krijgt.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *