5 slechte loopgewoonten die je moet opgeven

Wandelen is een soort oefening die vrij eenvoudig lijkt. Je hoeft niet naar de sportschool, zware gewichten te heffen of andere apparatuur te gebruiken. Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, hebben veel mensen de neiging fouten te maken tijdens het lopen. Slechte loopgewoonten kunnen een negatieve invloed hebben op uw comfort, gezondheid en algehele loopervaring. Dus voordat je je veters strikt en je klaarmaakt om te gaan lopen, moet je bedenken welke slechte loopgewoonten je moet opgeven.

Loopfouten en hoe u deze kunt verhelpen

Het zal je misschien verbazen, maar er zijn enkele loopfouten die mensen vaak maken.

Elimineer slechte loopgewoonten. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

1. Verkeerd schoeisel

Verkeerd schoeisel kan ongemak en zelfs schade veroorzaken, zegt fitnessexpert Aminder Singh van Team Aminder. Zorg ervoor dat je schoenen goed passen, comfortabel zijn en voldoende breedte aan de voorkant hebben, zodat je tenen zich op natuurlijke wijze kunnen spreiden. Dit verkleint de kans op blaren en andere voetproblemen.

2. Slechte houding

Om effectief te kunnen lopen, moet altijd de juiste houding worden aangehouden. Zorg voor een rechte houding en vermijd slungelig. Dit bevordert een betere ademhaling, verlicht de rugspanning en verbetert in het algemeen de balans.

3. Kijk naar beneden

Tijdens het lopen hebben veel mensen de neiging naar hun voeten of mobiele apparaten te staren, waardoor uw nek en rug belast kunnen worden en u zich minder bewust kunt worden van uw omgeving. Houd in plaats daarvan uw blik recht vooruit om uw houding te behouden en u bewust te zijn van uw omgeving.

4. Onvoldoende armzwaai

Een goede loopvorm omvat een gecoördineerde armzwaai. Je moet je armen tegen je benen bewegen. Deze gecoördineerde armzwaai verbetert uw loopefficiëntie en helpt u uw evenwicht en ritme te behouden.

5. Onvoldoende waterinname

Zelfs met een eenvoudige oefening zoals wandelen is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Als u uitdroogt, kunt u last krijgen van vermoeidheid en spierkrampen. Draag een waterfles bij u en drink er regelmatig uit om voldoende hydratatie te behouden.

Het dragen van comfortabele kleding is ook belangrijk om schuren en oververhitting tijdens het lopen te voorkomen.

Voordelen van goed lopen

Goed wandelen heeft verschillende voordelen en kan uw algehele gezondheid en welzijn helpen verbeteren.

Gaan
Als u de juiste keuze maakt, kunt u genieten van vele voordelen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

1. Blessurepreventie

De kans op blessures is aanzienlijk lager als je goed loopt, vertelt de deskundige aan Health Shots. Het risico op struikelen en vallen wordt verkleind als u correct loopt, omdat uw lichaam in balans en stabiel is. Dit vermindert het risico op verstuikingen, verrekkingen en andere kwalen veroorzaakt door een slechte loopvorm.

2. Gezamenlijk behoud

Als u correct loopt, verdeelt u de druk gelijkmatig over uw gewrichten en beschermt u ze tegen onnodige belasting. Uw gewrichten kunnen worden beschermd tegen langdurige schade die kan leiden tot aandoeningen zoals artrose door overmatige stress te vermijden.

3. Knokkelbescherming

Aandacht besteden aan uw stap- en voetpositie is een belangrijk onderdeel van effectief lopen. Dit voorkomt dat uw enkels gaan rollen of draaien, wat pijn kan veroorzaken en langdurige problemen kan veroorzaken. Het risico op enkelblessures wordt aanzienlijk verminderd met een juiste voetuitlijning en gecontroleerde beweging.

4. Uitlijning van de knie

Wanneer u in de juiste houding loopt, zijn uw knieën perfect uitgelijnd met uw voeten en heupen. Deze uitlijning vermindert de druk op uw kniegewrichten en vermindert het risico op patellofemoraal pijnsyndroom, dat kan worden veroorzaakt door een slechte loopvorm, zegt Singh.

5. Gezondheid van de onderrug

Lopen met een goede houding vermindert de druk op de onderrug en ondersteunt de natuurlijke kromming van de wervelkolom. Dit kan helpen bestaande lage rugklachten onder controle te houden en te voorkomen dat er nieuwe problemen ontstaan.

Leer dus goede loopgewoonten aan om hiervan te profiteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *