5 tekenen van hartproblemen tijdens het sporten die je niet kunt negeren

Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid van uw hart. Maar pas op voor deze tekenen van hartproblemen tijdens het sporten en zet de juiste stap voor uw welzijn.

Dagelijkse lichaamsbeweging is een van de beste manieren om onze fysieke en mentale gezondheid onder controle te houden. Regelmatige lichaamsbeweging of fysieke activiteit in welke vorm dan ook zijn essentieel voor een gezond hart. Maar overmatige inspanning, overmatige lichaamsbeweging of een gebrek aan aandacht voor uw gezondheid tijdens de training kunnen problematisch worden. Steeds meer mensen krijgen hartproblemen tijdens het sporten. Daarom is het belangrijk om de belangrijkste tekenen van hartproblemen tijdens het sporten te kennen, om een ​​tijdige behandeling te garanderen.

Is lichaamsbeweging goed of slecht voor de gezondheid van het hart?

Lichaamsbeweging heeft een positief effect op de algehele gezondheid. Een sedentaire levensstijl kan uw hart in gevaar brengen, evenals factoren zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk of hoge bloeddruk, hoog cholesterol, zwaarlijvigheid, roken en een familiegeschiedenis van hartziekten.

Volgens de American Heart Association kan drie tot vijf keer per week minstens 30 minuten matige tot krachtige lichaamsbeweging goed zijn voor elk individu. Lichaamsbeweging helpt bij het vrijkomen van goede hormonen die positieve effecten hebben op de gezondheid. Iedereen die hoogwaardige oefeningen wil doen, moet een controle ondergaan, omdat dit kan helpen de gezondheid van het hart te beoordelen en te bepalen in welke mate deze oefeningen moeten worden uitgevoerd, zegt cardioloog Dr. Prashant Pawar.

Zonder overleg starten met een nieuw of intensief beweegprogramma kan tot ernstige complicaties leiden. Als u meer traint dan uw hart aankan, kan het hart soms harder pompen en de hartkleppen smaller worden, wat kan leiden tot hartproblemen tijdens het sporten. Tijdens inspanning kan deze extra stress leiden tot hartaanvallen en, bij patiënten met structurele hartproblemen, tot hartritmestoornissen die kunnen leiden tot plotselinge hartdood.

“In de meeste van deze gevallen doen zich hartproblemen voor wanneer mensen zware hartoefeningen doen zonder voorafgaande kennis of zonder screeningtests zoals 2D ECHO, ECG en stresstests, die essentieel zijn vóór elke zware inspanning”, voegt dr. Pawar toe.

lees ook

Tekenen van hartproblemen tijdens inspanning
Hartproblemen kunnen optreden tijdens het sporten, vooral als u nieuw bent. Met dank aan afbeelding: Freepik

Veelvoorkomende tekenen van hartproblemen tijdens het sporten

Een persoon kan tijdens of na het sporten last hebben van constante vermoeidheid, ongemak op de borst, zwaar gevoel of overvloedig zweten. Dit kunnen tekenen zijn van een waarschijnlijke hartaanval en mogen niet worden genegeerd. Hier zijn enkele tekenen van hartproblemen tijdens het sporten die u serieus moet nemen.

1. Pijn of ongemak op de borst

Houd er rekening mee dat ongemak op de borst anders is dan pijn op de borst of de daarmee gepaard gaande pijn in de linkerarm of kaakpijn, wat tekenen kunnen zijn van andere soorten stille hartaanvallen. “Symptomen van een hartaanval manifesteren zich doorgaans als pijn op de borst of ongemak dat zich kan verspreiden naar de linkerarm, vaak gepaard gaand met zweten. Deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door fysieke inspanning of emotionele stress. Patiënten met diabetes hebben mogelijk geen pijn op de borst, maar kunnen wel een stille hartaanval krijgen”, zegt de deskundige.

Tekenen van hartproblemen tijdens inspanning
Bescherm uw hart tegen gezondheidsproblemen tijdens het sporten door preventieve maatregelen te nemen en op deze symptomen te letten! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

2. Kortademigheid

Kortademigheid kan optreden tijdens inspanning, als gevolg van een ongemak op de borst en een van de eerste symptomen van een hartaanval. Dit symptoom kan gepaard gaan met pijn op de borst of kan zelfs optreden zonder pijn op de borst. Kortademigheid is misschien niet altijd een teken van een hartaanval, maar beschouw het als een teken om te vertragen.

Lees ook: U kunt hartaanvallen voorkomen door meer te bewegen: Studeer

3. Duizelig voelen

Door te sporten kunnen we ons moe of uitgeput voelen, vooral als je er nieuw mee bent. U mag zich tijdens het sporten echter nooit duizelig of licht in het hoofd voelen. Let op dit signaal, beschouw het als een waarschuwingssignaal en stop onmiddellijk met trainen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Abnormaal hartritme

Als u tijdens het sporten voelt dat uw hart overslaat, bonst of bonst, kan dit een teken zijn van een hartprobleem. Zoek medische hulp als u tijdens het sporten een abnormaal hartritme opmerkt.

5. Onaangename gevoelens in andere delen van uw lichaam

Elk hartprobleem dat optreedt tijdens het sporten kan ook ongemak veroorzaken in andere delen van het lichaam dan de borstkas. Deze symptomen omvatten ongemak of druk in de armen, nek, kaak, rug of maag. U kunt ook voelen dat de pijn zich naar verschillende delen van uw lichaam verspreidt, van uw borst, kaak of nek tot uw arm, rug of schouder.

Kun je sporten na een hartaanval?

Sport moet een onderdeel zijn van uw dagelijks leven. Om te herstellen van een hartaanval moet u lichamelijk actief zijn. U moet de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om te oefenen na een hartaanval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *