Hoe

5 tips om dingen niet zo persoonlijk op te vatten

Kritiek van welke aard dan ook wordt nooit positief opgevat, omdat we allemaal de behoefte hebben om gerespecteerd te worden door onze gemeenschap. Als u gevoelig bent, leer dan hoe u kunt stoppen met het persoonlijk opvatten van zaken met de tips van een expert!

Je loopt je kantoor binnen en je baas bekritiseert je omdat je te laat komt.
Je bent boodschappen aan het doen en een kleine misstap leidt tot ruzie met een voorbijganger.
U heeft de neiging zich verdrietig of depressief te voelen omdat zelfs uw beste bedoelingen in een crisis hebben geresulteerd, en dit geeft de dag een sombere stemming. Het is waar dat niemand van welke soort kritiek dan ook houdt en dat we de neiging hebben om er negatief naar te kijken. Het is normaal dat we de behoefte voelen om gerespecteerd te worden. We zijn tenslotte sociale wezens en willen gewaardeerd worden door de mensen om ons heen. Hoewel sommige opmerkingen of acties van anderen feitelijk aanstootgevend kunnen zijn, is het waarschijnlijk dat u heel vaak gekwetst raakt, of dat u altijd tot de conclusie komt dat iemand u emotionele schade wilde toebrengen in persoonlijke zaken. Maar lees ter wille van uw eigen gezond verstand verder om te leren hoe u kunt stoppen met het persoonlijk opvatten van dingen.

Hoe voorkom je dat je dingen persoonlijk opvat?

Dingen persoonlijk opvatten komt doorgaans voort uit een gebrek aan eigenwaarde. Wat de oorzaak ook is, je kunt altijd verder groeien dan de dingen waar je last van hebt en een betere versie van jezelf worden.

Als je de neiging hebt om dingen persoonlijk op te vatten, dan is dit iets voor jou! Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Hier zijn enkele tips van Shivam, auteur en levenscoach op het gebied van emotionele intelligentie, om te leren hoe u beter kunt omgaan met harde opmerkingen of kritiek van welke aard dan ook van anderen.

1. Werk aan je zelfrespect

Het lage zelfbeeld van iemand maakt hem het slachtoffer van angst of depressie vanwege de opmerkingen van anderen. Als we onzeker zijn over onszelf, voelen we ons sneller gekwetst omdat de mening van anderen over ons delen van ons triggert die al onzeker zijn. Leer in jezelf te geloven en leer zelfverzekerd door het leven te gaan.

“Stop met alles aan je eigenwaarde te koppelen. Vaak leidt een laag zelfbeeld ertoe dat we dingen persoonlijk opvatten, omdat we elke opmerking of actie van anderen als uitsluitend over onszelf beschouwen en beginnen te twijfelen aan onze capaciteiten”, legt levenscoach Shivam uit.

lees ook

Bent u bang voor wratten op uw huid?  9 manieren om er vanaf te komen

2. Communicatie is de sleutel

Als we ruzie maken met iemand, beginnen we een verhaal in ons hoofd te verzinnen, waarbij we beide kanten van het gesprek in ogenschouw nemen. We beginnen ons slechter te voelen als we een verhaal opbouwen dat voortkomt uit een plaats van negatieve emoties. Als je denkt dat miscommunicatie dit probleem veroorzaakt, probeer het dan op te lossen met de kunst van gezonde communicatie.

Lees ook: Top 5 dingen die angst veroorzaken en hoe u ermee om kunt gaan

3. Een dagboek bijhouden kan helpen

Schrijf je gedachten op. Hoe vaker je je gedachten vastlegt, hoe meer je beseft hoe irrelevant je extreme gedachten zijn, zegt Shivam. Als je leest wat je schrijft, zul je zien dat de meeste van deze gedachten niet waar zijn. Probeer dus een op feiten gebaseerde aanpak te hanteren en stop met het verspillen van je energie door aan het worstcasescenario te denken.

Hoe je kunt stoppen met dingen persoonlijk op te vatten
Leer hoe u een dagboek kunt bijhouden en wat de voordelen voor de geestelijke gezondheid zijn. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

4. Zoek professionele hulp

Praat met een psycholoog om deze overtuigingen en gedragskenmerken te bespreken waaraan u kunt werken door de patronen van uw eigenwaarde te begrijpen waaraan u kunt werken om u te helpen een beter perspectief op alles te krijgen.

5. Laat los

Soms koesteren we veel wrok of andere negatieve emoties die ons ervan weerhouden vooruit te komen in het leven en betere dingen te omarmen. Daarom is het altijd een goed idee om dingen los te laten die niet langer het grotere doel van je leven dienen. Laat ook de overtuigingen los die ervoor zorgen dat je de dingen zo persoonlijk opvat. Laat de wrok los die gepaard gaat met het vasthouden aan deze triviale overtuigingen en werk aan het grotere plaatje van het leven.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *