Hoe

5 tips om duimzuigen bij baby’s te stoppen

De meeste baby’s en peuters zuigen op hun duimen. Het is gebruikelijk en normaal totdat het een gewoonte wordt. Hoe duimzuigen bij kinderen te stoppen

Duimzuigen is een veel voorkomend gedrag bij zuigelingen en jonge kinderen en dient als een bron van troost en zelfverzachting. Ouders vragen zich vaak af waarom het gebeurt en wanneer het natuurlijk moet stoppen. Normaal gesproken stoppen kinderen tussen de leeftijd van twee en vier jaar met duimzuigen terwijl ze alternatieve coping-mechanismen ontwikkelen. Hoewel sommige ouders duimzuigen vertederend of normaal vinden, is het belangrijk om deze gewoonte onder controle te krijgen, omdat langdurig duimzuigen tot gebitsproblemen kan leiden. Als de gewoonte ook na de vroege kinderjaren aanhoudt, kan interventie noodzakelijk zijn om potentiële gebitsproblemen te voorkomen en een goede mondontwikkeling te bevorderen. Dus je vraagt ​​je af hoe je kunt stoppen met duimzuigen? Er zijn veel manieren waarop u uw kind zachtjes kunt aanmoedigen om met de gewoonte te breken. Lees verder om erachter te komen.

Wat zijn de oorzaken van duimzuigen bij baby’s?

Baby’s beginnen al vanaf de geboorte op hun duimen te zuigen. Sommige baby’s leren het zelfs in de baarmoeder, zegt kinderarts dr. Madhavi Bhardwaj. Het is niets anders dan een gewoonte waarin baby’s troost vinden. Niet alleen de duim, baby’s kunnen zelfs de gewoonte ontwikkelen om op hun rubberen speelgoed te zuigen. Deze gewoonte zorgt ervoor dat ze zich ontspannen en veilig voelen en helpt kinderen omgaan met stress, angst of verveling. Hoewel duimzuigen gebruikelijk en meestal onschadelijk is, kan het een aanzienlijke invloed hebben op de uitlijning en groei van de tanden als uw kind krachtig zuigt.

Lees ook: Deze 9 gewoontes kunnen de melktanden van uw baby beschadigen

Op welke leeftijd stopt een kind met duimzuigen?

Hoewel er geen specifieke leeftijd is, stoppen sommige baby’s doorgaans met duimzuigen als ze zes of zeven maanden oud zijn, en sommige baby’s stoppen met duimzuigen als ze twee tot vier maanden oud zijn. Sommige kinderen kunnen deze gewoonte zelfs in de vroege kinderjaren of daarna voortzetten, vooral als ze zich gestrest of angstig voelen. Volgens deskundigen is het een gewoonte geworden als een kind zelfs na vijf jaar nog steeds op zijn duim zuigt en er moeten inspanningen worden gedaan om de gewoonte beetje bij beetje te doorbreken.

Wat zijn de risico’s van het gebruik van chili om duimzuigen bij kinderen te voorkomen?

Het aanbrengen van chili op de duim van een kind om duimzuigen te voorkomen kan schadelijk en potentieel gevaarlijk zijn. Chili bevat capsaïcine, dat irritatie, branderigheid en zelfs blaarvorming op de huid kan veroorzaken. Bovendien kan het ongemak en emotionele stress voor het kind veroorzaken. Het is veiliger en effectiever om zachte, niet-irriterende methoden te proberen om het duimzuiggedrag onder controle te houden.

lees ook

Spenen met arrowrootpoeder
Plaats niets op uw duim om het duimzuigen te stoppen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Hoe duimzuigen bij kinderen stoppen?

1. Identificeer triggers

Besteed aandacht aan de situaties of emoties die duimzuigen bij uw kind veroorzaken. Is het verveling, angst of vermoeidheid? Door deze triggers te identificeren, kunt u uw kind helpen alternatieve coping-mechanismen of afleidingen te vinden ter vervanging van duimzuigen.

2. Houd uw kind bezig

Bied uw kind alternatieve activiteiten aan om de handen bezig te houden, zoals: B. spelen met speelgoed, tekenen of deelnemen aan andere spellen. Verschillende afleidingen kunnen helpen de aandacht af te leiden van het duimzuigen.

Lees ook: Tips voor ouderschap: hoe u de geestelijke gezondheid van uw kind dagelijks kunt controleren

3. Prijs inspanningen, niet alleen de resultaten

Moedig uw kind aan om te stoppen met duimzuigen door zijn of haar inspanningen te prijzen en te belonen. Concentreer u op het vieren van elke kleine overwinning onderweg, of het nu een uur is zonder duimzuigen. Positieve bekrachtiging kan een grote bijdrage leveren aan het motiveren van uw kind om de gewoonte te doorbreken.

4. Bied kauwsnacks aan

Zorg ervoor dat u gezonde snacks bij de hand heeft waarop u moet kauwen, zoals wortelstokjes of appelschijfjes. Moedig uw kind aan om ervan te snoepen als hij of zij de drang voelt om op zijn duim te zuigen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

tandjes krijgen
Het kan zijn dat je baby op alles gaat kauwen wat hij vindt, dus geef hem iets gezonds! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Geef vriendelijke herinneringen

Herinner uw kind er zachtjes en consequent aan dat hij moet stoppen met duimzuigen wanneer u merkt dat hij dit doet. Vermijd het gebruik van harde of beschamende taal, omdat uw kind zich hierdoor schuldig of angstig kan voelen. Bied in plaats daarvan vriendelijke, ondersteunende en bemoedigende herinneringen aan.

Wat te doen als een kind zelfs op oudere leeftijd op zijn duim zuigt?

‘Praat er in deze situatie met het kind over en let op wanneer hij zijn duim in zijn mond steekt.’ In plaats van hem te beledigen of belachelijk te maken in het bijzijn van andere mensen, kun je het probleem privé bespreken en proberen hun probleem of perspectief te begrijpen. . Kinderen zuigen vaak op hun duimen als ze gestrest, angstig of verveeld zijn. Probeer hem dus te helpen zijn stressniveaus onder controle te houden en hem kalm en beheerst te houden. Als gewoonten zoals beenschudden, nagelbijten of duimzuigen na de leeftijd van 10 jaar aanhouden, moet je overwegen om hulp te zoeken bij een arts”, zegt Dr. Bhardwaj.

Volg deze tips om van de duimzuiggewoonte van uw kind af te komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *