Hoe

5 tips om gebarsten hielen te genezen

Probeer je gebarsten hielen te verbergen in plaats van er een oplossing voor te vinden? Welnu, in de handel verkrijgbare huidverzorgingsproducten zijn niet de enige manier om gebarsten hielen te behandelen, veroorzaakt door een droge en verdikte huid aan de hielrand. Soms worden de scheuren in de hielen erg diep. Ze kunnen bloeden of pijn doen als u opstaat. Daarom laten we je manieren zien om gebarsten hielen thuis te genezen.

Oorzaken van gebarsten hielen

Hielscheuren of gebarsten hielen kunnen vele oorzaken hebben.

Verwen je gebarsten hielen! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Hier zijn enkele oorzaken:

1. Droge huid

Gebarsten hielen worden voornamelijk veroorzaakt door een droge huid, zegt de in Delhi gevestigde schoonheidsspecialiste en huidexpert Dr. Jatin Mittal. Wanneer de huid van de voeten te droog wordt, verliest deze elasticiteit en flexibiliteit, wat uiteindelijk leidt tot gebarsten hielen.

2. Overmatige druk

Vrouwen die vaak schoenen zonder rug of hoge hakken dragen, kunnen meer druk op hun voeten voelen, wat kan leiden tot scheurtjes in de voeten. Denk dus twee keer na voordat je je favoriete stiletto’s draagt.

3. Gebrek aan vocht

Droge en gebarsten hielen kunnen te wijten zijn aan het feit dat uw voeten niet voldoende gehydrateerd zijn, vooral na het douchen of baden.

4. Veroudering

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid zowel vocht als elasticiteit. Niet alleen uw gezicht of nek wordt aangetast, ook uw hielen kraken.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

5. Langdurig staan

Door de verhoogde belasting van de voeten kunnen vrouwen tijdens bepaalde activiteiten waarbij ze langdurig moeten staan ​​of lopen, scheuren in hun hielen ervaren.

6. Gezondheidsproblemen

Diabetes, schildklierproblemen en huidziekten zoals psoriasis of eczeem kunnen de kans op gebarsten hielen vergroten, zegt de deskundige.

7. Slecht passende schoenen

Het dragen van slecht passende schoenen of schoenen zonder voldoende ondersteuning kan uw voeten belasten en uw hielen beknellen, wat kan leiden tot een gebarsten huid.

Manieren om gebarsten hielen te genezen

Gebarsten hielen worden vaak veroorzaakt door een droge huid. Daarom kan het dagelijks aanbrengen van een goede vochtinbrengende crème op uw hielen, vooral na het baden, gebarsten hielen helpen elimineren.

1. Was je voeten grondig

Was uw voeten met warm water en milde zeep en masseer ze zachtjes. dr. Mittal raadt echter aan om uw voeten niet te lang in water te laten weken, omdat dit de huidbarrière kan beschadigen en tot aanzienlijk vochtverlies kan leiden.

Voeten
Kokosolie kan gebarsten hielen behandelen. Met dank aan afbeeldingen: Shutterstock

2. Kokosolie

Het vruchtvlees van de kokosnoot wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van kokosolie, die al lang wordt gebruikt om de huid te hydrateren. Daarom kan het ook gebruikt worden bij gebarsten hielen. Vooral virgin kokosolie ondersteunt de snelle vorming van nieuwe huidcellen en ondersteunt de wondgenezing. Als natuurlijk middel tegen gebarsten hielen kun je kokosolie of pure kokosolie op je gebarsten hielen aanbrengen.

3. Voetmaskers

Je kunt thuis een voetmasker bereiden met honing, yoghurt, bananenschillen en aloë vera-gel. Breng het aan op uw voeten en was het na 20 tot 30 minuten af. Deze natuurlijke ingrediënten kunnen uw huid hydrateren.

4. Draag sokken

Nadat u uw voeten gedurende 15 tot 20 minuten in lauw water heeft geweekt, droogt u ze voorzichtig af. Trek vervolgens sokken aan voordat u naar bed gaat om vocht vast te houden na het wassen van uw voeten.

5. Kokumboter

Kokumboter wordt vaak gebruikt om zepen en lotions te maken. Als een van de huismiddeltjes tegen gebarsten hielen kun je kokumboter rechtstreeks op je hielen aanbrengen of mengen met een olie naar keuze. Je kunt ook kokumboter aanbrengen en vervolgens katoenen sokken aantrekken, stelt de expert.

Behalve dat u uw voeten regelmatig hydrateert en minder hoge hakken draagt, moet u uw hielen ook regelmatig scrubben om dode huidcellen te verwijderen die ervoor kunnen zorgen dat ze barsten. Maar overdrijf het niet, want te veel exfoliatie kan het probleem verergeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *