5 tips om kroeshaar in de winter te voorkomen

Als je merkt dat je vaak naar een wollen muts of sjaal grijpt om de winterkroes in je haar te verbergen, wil je misschien stoppen! Terwijl vochtig weer ervoor kan zorgen dat uw haar kroezig aanvoelt, kunnen harde winterwinden, een gebrek aan vochtigheid en zo ongeveer alles ervoor zorgen dat uw haar overal gaat zitten. En het temmen van die kroezen is geen wandeling in het park! Wij geven je enkele effectieve tips om kroeshaar in de winter te voorkomen.

Waarom wordt het haar kroeshaar in de winter?

Vochtig weer veroorzaakt kroeshaar, maar koud en droog weer bevordert ook kroezen. dr. Suruchi Puri, dermatoloog, legt uit dat dit komt door het gebrek aan vocht in de lucht. “In droge omgevingen zit er minder water in de lucht. Tussen de haarvezels vindt elektrostatische afstoting plaats. En als er extra wrijving is, leidt dat tot het ontstaan ​​van kroezen.” Het langdurig dragen van petten, hoeden en capuchons van jassen zorgt dus ook voor meer wrijving en deze zorgen zelfs voor meer kroezen!

Daarnaast zijn er veel haarbehandelingen zoals bleken, permanenten en andere ontspannende behandelingen die ook kroezen in het haar kunnen veroorzaken. “Het haar wordt zwak en broos, de nagelriemen raken beschadigd en het risico op kroezen neemt toe”, zegt Dr. Puri.

Betekent kroeshaar ongezond haar?

Kroezen in uw haar betekent niet dat uw haar ongezond is en behandeld moet worden. dr. Puri zegt dat kroeshaar op geen enkele manier een indicatie is voor de gezondheid van het haar en bij elk haartype kan voorkomen. “Gekreukt haar betekent niet altijd dat het haar ongezond is. “Kroes kan ook voorkomen in gezond haar als gevolg van wrijving, wrijven of vochtverlies, of bij extreem droog of extreem vochtig weer”, legt Dr. Suruchi Puri.

Het aanbrengen van een laagje olie op je haar is een geweldige manier om vocht vast te houden.

5 tips om kroeshaar in de winter te voorkomen

Hoewel het misschien onmogelijk lijkt om kroezen onder controle te houden, zijn er in werkelijkheid veel manieren waarop je kunt voorkomen dat je haar kroeshaar wordt. Probeer naast de huismiddeltjes voor kroeshaar ook deze om het probleem bij de wortel aan te pakken!

1. Normaal kapsel:

Het wegwerken van gespleten haarpunten is altijd een win-winsituatie. Heel vaak vormen deze gespleten punten zich ook in het bovenste deel van het haar en veroorzaken ze kroezen.Bedek je haar: Het aanbrengen van olie op je haar is een geweldige manier om water af te stoten. Kokosolie, olijfolie en amandelolie behoren tot de beste opties om van kroezen af ​​te komen. Kokosolie heeft een kleinere moleculaire grootte, dringt door in het haar en voorkomt vochtverlies door eiwitten.

2. Gebruik conditioners, haarproducten die rijk zijn aan silicium en kationische polymeren

Deze kationische polymeren creëren een positieve lading en minimaliseren kroezen. Deze zitten ook in bepaalde haarserums. Dus als we het haar met deze serums bedekken of een leave-on conditioner gebruiken die deze kationische polymeren bevat, vermindert u de kroezen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Lees ook: De 5 beste antikroeshaarserums voor zijdezacht en glad haar

3. Eet een dieet dat rijk is aan eiwitten en omega-3-vetzuren

Eiwitten en omega-3-vetzuren helpen uw haarzakjes te voeden. Als je geen vegetariër bent, is vette vis zoals zalm een ​​goede optie. Biotine- en vitamine D- en E-supplementen zijn ook een goede optie als u deze vitamines niet uit uw voeding kunt halen. Het is bekend dat biotine kroezen in het haar vermindert en beschadigd haar herstelt, terwijl vitamine D en E bijdragen aan een gezondere haargroei.

4. Gebruik lauw water en een microvezeldoek

Zeer heet water opent de haarschubben en maakt het haar kroezend. Heet water verwijdert bovendien vocht uit het haar en droogt het uit. Dit kan ook leiden tot haarbreuk. Kies in plaats daarvan voor lauw water. Een laatste spoeling met koud water helpt ook. Niet alleen helpen microvezeldoeken het haar sneller uit te drogen, ze zijn ook geweldig om kroezen te verminderen en vocht in het haar vast te houden.

5. Gebruik natuurlijke haarmaskers en leave-on-serums, evenals shampoos met glycerine of vochtinbrengende middelen

Deze trekken vocht aan en helpen het haar beter gehydrateerd te houden. Dit helpt ook het natuurlijke vochtgehalte van het haar te herstellen. Er zijn veel haarverpakkingen die gemaakt kunnen worden van kwark, eieren en appelazijn en die echt helpen bij uitgedroogd haar. Deze zijn rijk aan vitamine A en E en zijn ideaal voor droog haar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *