5 voordelen van Balasana | GezondheidShots

Wanneer vrouwen yogahoudingen kiezen, doen ze dat met hun doelen voor ogen. Het kan worden gebruikt om menstruatiekrampen te behandelen of stress te verlichten. Als je op zoek bent naar een asana waarbij je moet stretchen en je geest kalmeert, kies dan voor Balasana. Het is een ontspannings-asana, ook wel bekend als Child’s Pose. Het interessante eraan is dat het meer doet dan alleen de geest kalmeren. Lees verder om de voordelen van Balasana of Child’s Pose te ontdekken en hoe u dit op de juiste manier kunt doen.

Wat zijn de voordelen van Child Pose of Balasana?

Balasana doen is als een kind zijn: ontspannen, kalm en kalm, zegt Dr. Mickey Mehta, toonaangevende holistische gezondheidsgoeroe en corporate life coach. Hier zijn enkele voordelen:

Doe deze yoga-asana om te ontspannen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

1. Balasana helpt stressvrij te worden

Wanneer je je hoofd op de grond legt en uitademt, adem je letterlijk al je mentale en emotionele stress uit. Het brengt helderheid, creativiteit en lost verwarring op, zodat je emotionele achtergrond verandert.

2. Balasana helpt de spijsvertering te verbeteren

Het uitvoeren van de Child’s Pose op een lege maag kan helpen organen zoals de nier, lever, galblaas en darmen te stimuleren. Het helpt de spijsvertering te verbeteren, zegt de deskundige.

3. Balasana helpt de heupmobiliteit te verbeteren

Balasana rekt de heupbuigers uit, die strak kunnen worden door langdurig zitten of zware lichamelijke activiteit. Dit kan op zijn beurt de heupmobiliteit helpen verbeteren.

4. Balasana helpt bij het wegwerken van rugpijn

Door uw ruggengraat een beetje te strekken en te strekken, wordt een groot deel van de belasting van uw rug en nek weggenomen. Dit helpt de pijn in deze gebieden te verlichten.

5. Balasana helpt beter te slapen

Je kunt Balasana doen na een zware werkdag of zware inspanning. Het kan helpen uw spieren te ontspannen en te kalmeren, zodat u goed kunt slapen.

Hoe Balasana te doen?

Als u een asana niet correct uitvoert, kunt u er niet van profiteren.

• Begin met knielen, spreid uw knieën ongeveer op heupbreedte uit elkaar en breng uw grote tenen naar elkaar toe.
• Zorg voor een rechte rug door op uw hielen te zitten.
• Buig uw heupen naar voren en strek uw armen naar voren terwijl u in- en uitademt.
• Plaats uw armen langs uw lichaam en laat uw voorhoofd op de mat of een kussen rusten.

Concentreer u op ontspanning en diepe ademhaling, waarbij u de positie ongeveer dertig seconden per keer vasthoudt. Maar als je het langer kunt doen, kun je zelfs twee minuten in de pose blijven.

Maar als u het wat lastig vindt, pas dan indien nodig de houding aan of plaats een kussen onder uw knieën, vooral als u knieklachten heeft.

Vrouw die Balasana doet
Balasana kan u helpen beter te slapen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Balasana-variaties

Om de eentonigheid te doorbreken, kun je kiezen voor Balasana-variaties:

1. Geavanceerde kindhouding

Om de rek in je schouders en rug te verbeteren, strek je tijdens deze versie je armen zo ver mogelijk naar voren, stelt Dr. Mehta vooraan.

2. Draai Balasana

Begin in de standaardpositie, plaats een hand op de pols en draai het bovenlichaam langzaam opzij.

Hoewel Balasana een goede en veilige asana is, moeten mensen met knie- of enkelblessures en zwangere vrouwen deze asana vermijden. Als u een hoge bloeddruk heeft, laat uw hoofd dan niet te lang zakken.

Anderen kunnen er baat bij hebben deze houding in hun yogapraktijk op te nemen. Let altijd op uw lichaam. Als je specifieke zorgen of gezondheidsproblemen hebt die van invloed kunnen zijn op de beoefening, neem dan contact op met een yogaleraar of je arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *