5 voordelen van het eten van dadels tijdens de zwangerschap

Wanneer vrouwen zwanger worden, ervaren ze hunkering naar bepaald voedsel. Soms staan ​​ze midden in de nacht op en vragen om een ​​ijsje. Soms hebben ze ook zin in chocolade. Je kunt je zoetekauw bevredigen door dadels te eten die gezond en heilzaam zijn. Bij het onderzoek, dat in 2011 werd gepubliceerd in de Amerikaanse National Library of Medicine, waren 154 vrouwen betrokken. Terwijl 77 van hen laat in de zwangerschap dadels aten, aten de overige 77 dat niet. Er werd vastgesteld dat de vrouwen die dadels aten aanzienlijk minder medische interventies nodig hadden om de bevalling op te wekken vergeleken met vrouwen die geen zoet fruit aten. Lees verder en ontdek de voordelen van het eten van dadels tijdens de zwangerschap.

Voordelen van het eten van dadels tijdens de zwangerschap

Dadels bevatten veel suiker, maar bevatten ook veel micronutriënten zoals kalium, mangaan, magnesium en koper, zegt Dr. Chetna Jain, directeur, afdeling Verloskunde en Gynaecologie, Cloudnine Group of Hospitals, Sector 14, Gurugram. Ze zijn ook erg rijk aan antioxidanten zoals flavonoïden, carotenoïden en fenolzuur, waardoor ze gezond zijn.

Dadels eten tijdens de zwangerschap is goed. Afbeelding met dank aan; Shutterstock

Hier zijn enkele voordelen:

1. Dadels kunnen onmiddellijke energie geven

Zwangere vrouwen worden vaak moe en voelen zich zwak. De deskundige legt uit dat tijdens de zwangerschap het cardiovasculaire systeem en de nieren 40 procent zwaarder worden belast. Gewichtstoename, verandering van de zwaartekracht en druk op de lumbale wervelkolom leiden tot vermoeidheid. Het eten van dadels kan dus helpen energie te leveren.

2. Dadels kunnen constipatie helpen verlichten

Het hoge vezelgehalte van dadels kan constipatie helpen verlichten, waar veel vrouwen tijdens de zwangerschap last van hebben. Tijdens de zwangerschap wordt de fysieke activiteit verminderd. De progesteronspiegels, die de menstruatie reguleren en de zwangerschap ondersteunen, zijn erg hoog. Misselijkheid leidt tot een verminderde voedsel- en waterinname. Deze dragen allemaal bij aan constipatie, dus het eten van dadels kan goed zijn.

3. Dadels kunnen bloedarmoede voorkomen

Dadels zijn rijk aan ijzer en kunnen bloedarmoede door ijzertekort voorkomen of omkeren. Tijdens de zwangerschap neemt het bloedvolume meer toe dan de rode bloedcellen. De ijzerabsorptie is laag, wat leidt tot bloedarmoede.

4. Dadels kunnen de gezondheid van de botten verbeteren

Micronutriënten die in dadels voorkomen, zoals selenium, magnesium en mangaan, kunnen de gezondheid van de botten helpen verbeteren door het risico op osteoporose, waar veel vrouwen over klagen, te verminderen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

5. Dadels kunnen haaruitval verminderen

Sommige vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van haaruitval. Vanwege hun hoge ijzergehalte en het vermogen om de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en het haar te verhogen, kunnen dadels gunstig zijn voor je haar.

dr. Jain zegt dat dadels ook de bevalling kunnen stimuleren, zodat zwangere vrouwen al in de negende maand of na 36 weken dadels kunnen gaan gebruiken, wat ongeveer vier weken vóór de verwachte bevallingsdatum is.

Dadels in een kom
Te veel dadels eten heeft bijwerkingen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Overmatige consumptie van dadels heeft bijwerkingen

Het is bekend dat dadels de normale bevalling en bevalling bevorderen, maar te veel ervan is slecht. Het volgende kan gebeuren:

• Het eten van te veel dadels kan leiden tot gewichtstoename vanwege het hoge caloriegehalte. Elke dadel bevat 23 calorieën, dus ongeveer 280 calorieën per honderd gram dadels.
• Het kan de bloedsuikerspiegel verhogen en de suikercontrole verslechteren bij vrouwen met type 2-diabetes.
• Overmatige consumptie van dadels kan een opgeblazen gevoel en obstipatie veroorzaken als gevolg van bacteriegroei in de darmen.
• Dadels kunnen tandbederf veroorzaken als de tanden na consumptie niet worden schoongemaakt.
• Een hoog kaliumgehalte in dadels kan schadelijk zijn voor vrouwen, omdat zij een nierziekte kunnen krijgen.

Het eten van dadels is gezond, maar eet slechts kleine hoeveelheden als je van de gezondheidsvoordelen wilt genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *