5 voordelen van het eten van kwark

Als we aan zuivel en gezondheid denken, draait het allemaal om melk en yoghurt. Van het versterken van onze botten tot het bevorderen van de spijsvertering: deze zuivelproducten bieden veel voordelen. Je kunt ook kwark aan de lijst toevoegen! Kwark is een veelzijdig voedingsmiddel dat verwerkt kan worden in diverse hartige en zoete gerechten. Het kan worden gebruikt in salades, sandwiches, smoothies of als topping voor fruit en groenten. Kwark heeft ook veel voordelen voor de gezondheid. Daarom moet u dit zachte en witte zuivelproduct in uw dieet opnemen.

Voordelen van kwark

Het heeft veel voordelen omdat het een indrukwekkende voedingswaarde heeft. Kwark (per 1 kopje) bestaat ongeveer uit:

• Calorieën: Ongeveer 206 kcal
• Eiwit: Ongeveer 28 gram
• Vet: Ongeveer 2,3 gram
• Koolhydraten: Ongeveer 6 gram
• Calcium: Ongeveer 258 mg
• Vitamine B12: ongeveer 1,4 mcg

Kwark is rijk aan eiwitten. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van kwark zijn de volgende!

1. Kwark helpt de spiergroei te ondersteunen

Kwark bevat veel eiwitten, waardoor het een uitstekende bron van deze essentiële macronutriënt is, zegt Dr. Sanjay Singh, huisarts in het Cygnus Laxmi-ziekenhuis in Varanasi. Eiwit is erg belangrijk voor het opbouwen en repareren van weefsel, het ondersteunen van spiergroei en het behouden van de algehele gezondheid.

2. Kwark draagt ​​bij aan sterke botten

Kwark is een ander zuivelproduct dat een goede bron van calcium is, wat essentieel is voor sterke botten en tanden. Adequate calciuminname speelt ook een rol bij de spierfunctie en de zenuwoverdracht.

3. Kwark helpt bij gewichtsbeheersing

Kwark bevat relatief weinig calorieën vergeleken met veel andere zuivelproducten, waardoor het een geschikte optie is voor iedereen die zijn gewicht wil beheersen of de calorie-inname wil verminderen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Kwark ondersteunt lichaamsfuncties

Kwark bevat verschillende essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines zoals B12, riboflavine (B2) en mineralen zoals fosfor. Deze voedingsstoffen ondersteunen verschillende lichaamsfuncties, waaronder het energiemetabolisme en de productie van rode bloedcellen.

5. Kwark bevordert het verzadigingsgevoel

Vanwege het hoge eiwitgehalte kan cottage cheese u helpen een vol en tevreden gevoel te krijgen, wat kan helpen de honger onder controle te houden en het totale calorieverbruik te verminderen.

De hoeveelheid kwark die u veilig kunt consumeren, hangt af van verschillende factoren, waaronder uw individuele voedingsbehoeften, voorkeuren en algehele gezondheid. Over het algemeen kan kwark, mits met mate geconsumeerd, een gezonde aanvulling op uw dieet zijn. De expert vertelt Health Shots dat een typische portiegrootte ongeveer 1/2 tot 1 kopje is, maar dit kan variëren afhankelijk van uw specifieke voedingsdoelen en dagelijkse calorie-inname.

Bijwerkingen van overmatige consumptie van kwark

Het consumeren van kwark in overmatige hoeveelheden kan tot bepaalde bijwerkingen leiden.

1. Gewichtstoename

Overmatige consumptie van kwark kan leiden tot een hoge calorie-inname, wat kan leiden tot gewichtstoename als het niet in evenwicht wordt gebracht met het totale energieverbruik.

hüttenkäse
Te veel kwark is niet goed voor je. Met dank aan afbeelding: Freepik

2. Hoge bloeddruk

Soms kan kwark veel natrium bevatten, wat hoge bloeddruk kan veroorzaken bij zoutgevoelige mensen, zegt dr. Singh.

3. Spijsverteringsproblemen

Kwark kan voor sommige mensen moeilijk te verteren zijn, vooral voor mensen met lactose-intolerantie of melkallergieën. Overmatige consumptie kan bij dergelijke mensen spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals gasvorming, een opgeblazen gevoel of diarree.

4. Onevenwichtigheid in de opname van voedingsstoffen

Als u zwaar leunt op kwark terwijl u een verscheidenheid aan andere voedingsmiddelen verwaarloost, kan dit leiden tot een onbalans in de opname van voedingsstoffen. Een uitgebalanceerd dieet met een verscheidenheid aan gezonde voedingsmiddelen uit verschillende voedselgroepen is een must.

Om zonder bijwerkingen van de voordelen van kwark te kunnen genieten, moet je het met mate consumeren en als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *