5 voordelen van oliezuur voor de huid

Oliezuur wordt steeds populairder in de wereld van de huidverzorging. Hier zijn enkele voordelen van oliezuur voor de huid en hoe u het in uw huidverzorgingsroutine kunt opnemen.

Oliezuur staat in de schijnwerpers vanwege het vermogen om een ​​jeugdige en gezonde huid te behouden. Het is een belangrijk ingrediënt geworden in veel huidverzorgingsproducten. Het enkelvoudig onverzadigde omega-9-vetzuur dat het bevat, is afkomstig van verschillende plantaardige en dierlijke bronnen. Deze kleine maar krachtige moleculen staan ​​bekend om hun opmerkelijke huidvernieuwende eigenschappen en winnen aan populariteit vanwege hun potentieel om de effecten van veroudering tegen te gaan. Gezien de talrijke voordelen van oliezuur is het de moeite waard om te onderzoeken hoe u het in uw huidverzorgingsroutine kunt opnemen.

Wat is oliezuur?

Oliezuur is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur, een soort vet dat van nature in veel planten en dieren voorkomt en mogelijk een verlichtend effect op de huid heeft, volgens een onderzoek uit 2021, gepubliceerd in de Pharmaceutics Journal.

In de huidverzorging wordt het vooral aangetroffen in verschillende oliën zoals duindoorn, druivenpitolie en olijfolie. Het is kleurloos en geurloos.

Oliezuur zit in olijfolie. Met dank aan afbeelding: Pexels

Welke voordelen heeft oliezuur voor de huid?

Hier zijn enkele voordelen van het toevoegen van deze huidverzorgingsingrediënten aan uw huidverzorgingsroutine:

1. Rijk aan anti-verouderings- en antioxiderende eigenschappen

Oliezuur dringt snel en diep door in de huidlagen om verloren vocht aan te vullen, zegt dermatoloog Dr. Seema Oberoi Lall. Zonder oliën wordt onze huid droog en dit leidt tot fijne lijntjes, rimpels en een slappe huid. Oliezuur zorgt ervoor dat uw huid de natuurlijke oliën kan aanvullen zonder de poriën te verstoppen. De antioxiderende componenten die het bevat, kunnen de huid helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen, waardoor deze langer haar stevigheid en soepelheid kan behouden. Het kan ook eerdere schade genezen en uw huid beschermen tegen nieuwe schade.

lees ook

7 redenen waarom Holi-kleuren je huid kunnen beschadigen!

2. Werkt als een geweldige penetratieversterker

Bij plaatselijke toepassing kan oliezuur de natuurlijke lipidenbarrière van de huid onder controle houden, die bestaat uit lagen natuurlijke oliën en dode huidcellen. Deze barrière wordt de huidbarrière of vochtbarrière genoemd. Huidirritatie, gevoeligheid, droogheid, roodheid en jeuk kunnen worden veroorzaakt door beschadigde lipidenbarrières. Dit betekent dat alle voedingsstoffen, vocht en antioxidanten in de producten gemakkelijk in de huidlagen kunnen doordringen. Het kan uw huid van binnenuit voeden en regenereren, waardoor deze het vocht en de balans krijgt die ze nodig heeft om er jong en gezond uit te zien, waardoor deze glad, soepel, stralend en zacht wordt.

3. Zorgt voor een vochtinbrengende afdichting

Oliezuur zorgt voor een uitstekende vochtinbrengende afsluiting van je huid, maar kan schadelijk zijn voor mensen die geen droge huid hebben, zegt deskundige. Het herstelt het vocht dat verloren is gegaan door veroudering. Als uw huid niet wordt gehydrateerd, kan deze dof en schilferig worden, acne verergeren en de beschermende laag van uw huid afbreken. Een goed gehydrateerde huid is minder vatbaar voor uitdroging, irritatie, gevoeligheid, jeuk, puistjes en huidbeschadiging.

4. Bestrijdt vrije radicalen

Vrije radicalen kunnen de cellen van uw huid beschadigen en het verouderingsproces versnellen. Schade kan ook resulteren in zwarte vlekken, kapotte bloedvaten, veranderde huidtextuur en veranderingen in de huidskleur. Bovendien verstoort het de elastine- en collageenniveaus, waardoor de huid er slap en slap uitziet. Fijne lijntjes en rimpels ontstaan ​​wanneer de huid haar stevigheid en soepelheid verliest. Oliezuur is een bekende stof die de droge en verouderde huid van binnenuit helpt genezen. Het helpt ook de huidige tekenen van veroudering te behandelen. Regelmatig gebruik kan u helpen het verouderingsproces te vertragen.

5. Rijk aan ontstekingsremmende en genezende eigenschappen

Oliezuur is een natuurlijk verzachtende, balancerende en beschermende barrière voor de huid. Het beschermt de huid tegen alle milieu-invloeden, inclusief vervuiling, zonlicht en klimaatverandering, en is ook een uitstekende vochtinbrengende crème. Bovendien is bekend dat oliezuur de integriteit van celmembranen ondersteunt, waardoor de huid herstelt van zware omstandigheden, zegt Dr. Slor.

Een vrouw brengt serum op haar gezicht aan
Oliezuur heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Hoe neem je oliezuur op in je huidverzorgingsroutine?

Oliezuur is doorgaans geen op zichzelf staand ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Zoek in plaats daarvan naar producten die rijk zijn aan oliezuuroliën. Dit kunnen zijn:

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

  • olijfolie
  • Avocado-olie
  • amandel olie
  • Shea boter

Wat u moet weten voordat u oliezuur voor de huid gebruikt

  • Voer een patchtest uit voordat u een nieuw product met deze oliën op een klein deel van de huid probeert.
  • Begin met een schoon gezicht voor maximale absorptie. Gebruik een zachte reiniger om make-up, verontreinigende stoffen en overtollige olie van uw huid te verwijderen.
  • Concentreer u op de problematische delen van het gezicht en breng een kleine hoeveelheid olie aan die oliezuur bevat.
  • Begin door het een of twee keer per week op uw huid aan te brengen en verhoog vervolgens naar een hogere frequentie.
  • Om een ​​optimale opname te bevorderen, dient u oliezuurolie aan te brengen voordat u zwaardere crèmes gebruikt.

Hoewel oliezuur meestal onschadelijk is, kunnen sommige mensen het irriterend vinden, vooral als ze een vette of voor acne gevoelige huid hebben. De zwaardere en langzamer absorberende aard van olie met een hoog oliezuurgehalte kan de poriën verstoppen in een vette of voor acne gevoelige huid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *