5 voordelen van witte thee

Witte thee is een bijzondere theesoort die veel gezondheidsvoordelen biedt. Hier leest u hoe u deze heerlijke thee in uw routine kunt opnemen.

Er is een verscheidenheid aan heerlijke theesoorten in de wereld, waaronder witte thee, die vaak over het hoofd wordt gezien ondanks de talrijke gezondheidsvoordelen die het biedt. Vergeleken met oolong, zwarte en groene thee is witte thee het minst bewerkt en daarom het meest kwetsbaar. Witte thee is de minst bewerkte van de drie theeën en bevat een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten. Deze zachte, bleke thee heeft een vleugje zoetheid en mist de bittere ondertonen die wel voorkomen in andere Camellia Sinensis-theeën. Laten we dus de voordelen van witte thee eens nader bekijken en leren hoe je deze geweldige thee kunt maken.

Wat is witte thee?

Witte thee is een licht geoxideerde thee gemaakt van nieuwe groeiknoppen en jonge bladeren van de Camellia sinensis plant. De jonge bladeren en knoppen mogen verwelken en drogen in zonlicht voordat ze een minimale verwerking ondergaan. Hierdoor blijft de delicate smaak en het aroma van de thee behouden. In tegenstelling tot andere theesoorten wordt witte thee niet gerold of geoxideerd, waardoor de lichte en delicate smaak behouden blijft. Er zijn ook veel soorten witte thee, zoals witte thee met zilveren naalden, witte pioenroos en witte Ceylon-thee.

Witte thee biedt veel gezondheidsvoordelen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

5 voordelen van witte thee die je nooit kende!

Als je nog geen witte thee hebt geprobeerd, zou je dat om deze 5 redenen moeten doen:

1. Helpt bij het afvallen

Witte thee kan de stofwisselingsversterker zijn die je nodig hebt als je wat extra gewicht wilt verliezen. Hoewel deze thee zacht is, heeft het het krachtige vermogen om je lichaam weer op het goede spoor te helpen. Witte thee bevat naast cafeïne epigallocatechinegallaat (EGCG), ook wel bekend als een vetverbrandend ingrediënt. Volgens een onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Obesity kan witte thee je stofwisseling met 5 procent stimuleren. Witte thee maakt het ook gemakkelijker voor het lichaam om voedingsstoffen op te nemen, waardoor je alle essentiële elementen binnenkrijgt en een evenwichtiger en gezonder leven kunt leiden.

Lees ook: 5 kruidentheeën voor gewichtsverlies: geniet van je slankere lichaam

lees ook

Nip, ontspan, herhaal!  Probeer deze cafeïnearme drankjes als je koffie wilt overslaan

2. Bevordert een betere huid

Als je een mooie en stralende huid wilt, drink dan de dromerige witte thee. De krachtige antioxidanten in witte thee helpen het lichaam en de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen veroorzaken onder meer rimpels en het verlies van jeugdige huidsoepelheid. Witte thee helpt ook huidirritatie te verminderen, waardoor uw gezicht glad en vlekvrij blijft. Het verhoogt ook de immuniteit, wat leidt tot een mooie huid, zegt voedingsdeskundige Dr. Priyanka Rohtagi.

3. Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

Witte thee bevat flavonoïden, waarvan wordt gedacht dat ze het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Deze flavonoïden helpen ook de bloeddruk onder controle te houden, wat een risicofactor is voor hartziekten. Bovendien voorkomt het de oxidatie van lipoproteïnen met lage dichtheid, verbetert het de endotheelfunctie en helpt het dyslipidemie te verbeteren, wat allemaal bijdraagt ​​aan het verminderen van het risico op hartziekten. Het drinken van deze thee helpt het triglyceridengehalte te verlagen, het cholesterol te verlagen en de slagader- en bloedvatenfunctie te verbeteren, waardoor het hart en de hele bloedsomloop worden beschermd tegen schade.

4. Helpt diabetes te voorkomen

Witte thee bevat antidiabetische eigenschappen die diabetes type 2 helpen voorkomen. Het consumeren van witte thee kan diabetici met symptomen zoals polydipsie of overmatige dorst helpen door de plasmaglucosewaarden te verlagen en de insulinesecretie te verhogen, zegt de expert.

5. Helpt bij het bestrijden van darmkanker

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer is aangetoond dat witte thee-extract de groei van kankercellen in de dikke darm helpt voorkomen. Het is gebleken dat witte thee gunstige effecten heeft door zowel de verspreiding van kankercellen te voorkomen als door gezonde cellen te beschermen tegen gevaarlijke chemische schade.

Lees ook: Regelmatig thee drinken kan je helpen langer en gezonder te leven

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Wereldkankerdag
Het drinken van witte thee vermindert het risico op kanker. Afbeelding met dank aan Adobe Stock.

Hoe maak je witte thee?

Ingrediënten:

  • Witte thee: 1-2 theelepels (tl)
  • Water: 1 kopje
  • Citroen: 1 theelepel
  • Honing: 1 theelepel

Procedure:

1. Om witte thee te zetten, breng je gefilterd water op een temperatuur van 170-185°F. Zorg ervoor dat je het niet kookt.
2. Voeg 1 of 2 theelepels witte thee toe aan het water.
3. Giet het hete water over de bladeren en laat ze 1-3 minuten trekken, afhankelijk van je smaakvoorkeur.
4. Drink niet te veel witte thee, omdat deze bitter kan worden.
5. Zeef de thee om ervan te genieten.
6. Je kunt ook wat citroen of honing toevoegen om het lekkerder te maken.

Zijn er bijwerkingen van witte thee?

Witte thee is over het algemeen zeer veilig en heeft weinig bijwerkingen. Als het cafeïnegehalte echter in overmaat wordt geconsumeerd, kan het bij gevoelige personen hoofdpijn, diarree, prikkelbaarheid, trillingen, brandend maagzuur, slapeloosheid en angst veroorzaken. Een zeer hoge inname van witte thee kan de ijzerabsorptie verstoren en misselijkheid of maagklachten veroorzaken. Matiging is de sleutel bij het drinken van witte thee.

Kun je elke dag witte thee drinken?

“Het is over het algemeen veilig en potentieel gunstig om elke dag witte thee te drinken. Witte thee bevat antioxidanten en voedingsstoffen die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Drink 1-3 kopjes per dag en let op de gevoeligheid voor cafeïne. “Te veel drinken kan bijwerkingen hebben, maar een matige dagelijkse consumptie gaat gepaard met veel gezondheidsvoordelen”, zegt de deskundige.

De beste tijd om witte thee te drinken

De deskundige raadt aan om ‘s ochtends of ‘s middags witte thee te drinken. Het cafeïne- en L-theaninegehalte geeft je energie, verbetert de concentratie en brengt je geest tot rust. U moet echter voorkomen dat u het laat op de dag drinkt, omdat de cafeïne de slaap ‘s nachts kan verstoren als deze te kort voor het slapengaan wordt geconsumeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *