6 geweldige voordelen van Anjeer Water

Gedroogd fruit is een populair tussendoortje onder Indiërs. Van hun taaie vruchtvlees tot de verbazingwekkende natuurlijke smaak: deze gedroogde vruchten zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Van rozijnen tot dadels en bessen, er zijn tal van gedroogde vruchten op de markt. Maar er is er één die opvalt: anjeer of vijgen. Als lid van de moerbeifamilie wordt hij gewaardeerd om zijn smaak en de voedingsstoffen die hij bevat. Traditioneel gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, zoals hartkwalen, indigestie, keelpijn, indigestie en meer, zijn ze rijk aan verschillende vitamines en mineralen, waardoor ze een goede aanvulling zijn op uw dieet. Hoewel vijgen gunstig zijn voor uw gezondheid, kan vijgenwater zelfs nog gunstiger zijn voor uw gezondheid. Scroll naar beneden voor meer informatie over de gezondheidsvoordelen van vijgenwater.

Health Shots sprak met Nandini Alapati, een voedingsdeskundige in het Manipal Hospital in Vijayawada, Andhra Pradesh, om meer te weten te komen over de voordelen van vijgenwater en hoe u het aan uw dieet kunt toevoegen.

6 gezondheidsvoordelen van Anjeer Water of Vijgenwater

Hier zijn de gezondheidsvoordelen van vijgenwater:

1. Helpt bij het afvallen

Voor iemand die wil afvallen kan vijgenwater een goede aanvulling zijn op je dieet. Het is rijk aan vezels en zorgt ervoor dat je lang een vol gevoel hebt, waardoor je geen hongergevoel hebt en slechts een beperkte hoeveelheid calorieën binnenkrijgt. Het helpt ook de hunkering onder controle te houden. ‘s Ochtends op een lege maag vijgenwater drinken kan de stofwisseling stimuleren, wat belangrijk is om je te helpen afvallen, legt de expert uit.

Lees ook: Gewichtsverlies: 5 drankjes om het langzame metabolisme te stimuleren

Het drinken van Anjeer-water kan u helpen gewicht te verliezen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Goed voor de spijsvertering

Als u last heeft van spijsverteringsproblemen, kan vijgenwater werken als een natuurlijk laxeermiddel en de spijsvertering bevorderen. Het is ook een goede bron van vezels, die de stoelgang verbeteren en constipatie voorkomen. Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Pharmaceutical Biology is gebleken dat het consumeren van vijgen kan helpen bij het wegwerken van spijsverteringsproblemen zoals obstipatie. Daarom kan het regelmatig consumeren van vijgenwater helpen spijsverteringsproblemen op afstand te houden.

3. Helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen

De voedingsdeskundige zegt dat Anjeerwater eigenschappen bevat die helpen je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Het is rijk aan oplosbare vezels, die de opname van suiker in het lichaam vertragen, waardoor een stijging van de bloedsuikerspiegel wordt voorkomen. Diabetici wordt ook aangeraden om ‘s ochtends op een lege maag te drinken. Uit een kleine studie gepubliceerd in Diabetes Research and Clinical Practice bleek dat mensen die vijgenbladextracten gebruikten na de maaltijd een verlaging van de glucosespiegels ervoeren.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Bevordert de gezondheid van het hart

Vijgenwater is een rijke bron van kalium en staat bekend om zijn hartvriendelijke eigenschappen. Hoge bloeddruk of hypertensie is een van de meest voorkomende oorzaken van hartziekten. Voldoende kaliuminname kan helpen een gezonde bloeddruk te behouden, wat het risico op een hartaanval en beroerte kan helpen verminderen.

5. Versterkt de immuniteit

Vijgenwater is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en kan het immuunsysteem helpen versterken. Een sterk immuunsysteem bereidt het lichaam voor om infecties te bestrijden en ziekten op afstand te houden. Door vijgenwater een vast onderdeel van uw leven te maken, kunt u uw algehele gezondheid onder controle houden.

Proost op immuniteit
Het drinken van Anjeer-water kan je immuunsysteem helpen versterken! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

6. Geeft je een stralende huid

Wie wil er nu geen stralende huid? Het opnemen van vijgenwater in uw dieet kan u hierbij helpen. Het bevat een goede hoeveelheid vitamines en antioxidanten die ervoor zorgen dat uw huid gezond en stralend blijft. Het bevat eigenschappen die uw huid beschermen tegen de negatieve effecten van vrije radicalen, waardoor een gezonde huid wordt bevorderd. Neem het op in uw dieet als u op zoek bent naar natuurlijke manieren om een ​​stralende huid te bereiken.

Hoe maak je vijgenwater klaar?

Vijgenwater maken is super eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is om twee stukken in een kopje water te laten weken en een nacht te laten staan. Zeef het water en drink het ‘s ochtends om van alle voordelen te profiteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *