Hoe

6 manieren om slechte geur uit handen te verwijderen

Dagelijkse activiteiten zoals het hakken van knoflook of uien kunnen een sterke geur op uw vingers achterlaten. Hetzelfde geldt voor vissen. De sterke geur verdwijnt niet snel nadat de werkzaamheden zijn gedaan. Maar maak je geen zorgen, je kunt de geur uit je handen verwijderen door een aantal huismiddeltjes tegen stinkende handen te proberen.

Wat veroorzaakt stinkende handen?

Het is niet alleen koken, er zijn ook andere factoren die stinkende handen kunnen veroorzaken.

1. Slechte handhygiëne

Onvoldoende handen wassen leidt tot de ophoping van zweet, bacteriën en dode huidcellen, wat resulteert in een onaangename geur, zegt Dr. Sonali Gupta, consultant dermatologie en cosmetologie bij het Accord Super Specialty Hospital.

Slechte hygiëne kan ervoor zorgen dat je handen gaan stinken. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

2. Hyperhidrose

Overmatig zweten van de handen biedt vaak een ideale omgeving voor bacteriën om te gedijen en resulteert in een vieze geur die niet weggaat.

3. Schimmelinfecties

Bepaalde schimmelinfecties, zoals tinea manuum, kunnen een onaangename geur aan de handen veroorzaken. Ze laten ook je handen jeuken en rood achter.

4. Eczeem

Chronisch handeczeem kan uw handen erg droog maken en rode, geïrriteerde plekken op de huid achterlaten. Het kan gepaard gaan met een ongewenste geur als gevolg van zweet en afbraak van huidcellen.

5. Roken

Als u een sigaret vasthoudt en rookt, kan de geur ervan op uw haar, kleding en zelfs uw vingers achterblijven. Het kan moeilijk zijn om de geur te elimineren.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Tips om vieze geurtjes uit je handen te verwijderen

Soms helpt het simpelweg wassen van je handen met water en zeep niet om de geur te verwijderen. Je hebt meer nodig, en dat is waar je keukeningrediënten een rol gaan spelen.

1. Citroensap

Wrijf vers geperst citroensap over je handen om de geur te verwijderen. Het heeft zure eigenschappen die geuren kunnen helpen neutraliseren, zegt de expert. Nadat je klaar bent met het citroensap, spoel je het af met water.

2. Zuiveringszout

Maak een pasta van zuiveringszout en water en boen vervolgens voorzichtig je handen om de geurveroorzakende bacteriën te verwijderen. Grondig afspoelen voor schone handen.

3. Witte azijn

Dompel uw handen een paar minuten in een mengsel van gelijke delen witte azijn en water. Dit is een andere effectieve manier om onaangename geuren op uw handen te elimineren.

Tea tree olie in een flesje
Tea tree olie kan helpen bij het wegwerken van stinkende handen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

4. Tea tree olie

Tea tree olie is een populair huidverzorgingsingrediënt, vooral in anti-acneproducten. Het kan ook helpen bacteriën en geuren op uw handen te verminderen. Voeg eenvoudig een paar druppels tea tree olie toe aan een kom water en laat uw handen er een paar minuten in weken.

5. Actieve kool

Voeg actieve kool, een zwart en geurloos poeder, toe aan een kom. Houd je handen ongeveer 15 tot 20 minuten in de kom om geuren te absorberen, zegt Dr. Gupta.

6. Week in zout water

Dit is de gemakkelijkste manier om van stinkende handen af ​​te komen. Los zout op in warm water en laat uw handen 10 tot 15 minuten weken om bacteriën te minimaliseren en slechte geurtjes te elimineren.

Wanneer u deze huismiddeltjes uitprobeert, vergeet dan niet om uw handen minimaal 20 seconden met water en zeep te wassen, vooral na activiteiten waarbij u moet zweten of wordt blootgesteld aan vuil en chemicaliën. U kunt ook ademende handschoenen dragen bij het uitvoeren van taken waarbij u overmatig gaat zweten of in contact komt met voedsel dat een geur achterlaat. Als je wilt voorkomen dat vuil en bacteriën zich ophopen, moet je je nagels schoon en verzorgd houden.

Als de geur ondanks uw inspanningen niet verdwijnt, raadpleeg dan een dermatoloog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *