Hoe

6 manieren om van bilkrampen tijdens de menstruatie af te komen

Buikkrampen, rugpijn, stemmingswisselingen, obstipatie, een opgeblazen gevoel en gevoelige borsten zijn enkele van de meest voorkomende symptomen van premenstrueel syndroom of PMS. Maar sommige vrouwen kunnen tijdens hun menstruatie zelfs krampen in de billen ervaren. Het is niet het soort pijn dat ervoor zorgt dat je naar het toilet wilt. Het is een sterk krampend gevoel in de billen waarvan je zou willen dat het weggaat. Lees verder om erachter te komen hoe u van kontkrampen af ​​kunt komen tijdens uw menstruatie.

Wat zijn kontkrampen?

Bilkrampen, ook wel spierkrampen of bilkrampen genoemd, worden veroorzaakt door een onvrijwillige samentrekking van de spieren die uiterst pijnlijk is, zegt dr. Shobha Gupta, medisch directeur, gynaecoloog en IVF-specialist bij Mother’s Lap IVF Center.

Het kan zijn dat u tijdens uw menstruatie last heeft van bilkrampen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Waarom krijg ik krampen in mijn billen tijdens mijn menstruatie?

Samentrekkingen van de baarmoeder helpen het baarmoederslijmvlies te verdrijven. Sommige vrouwen kunnen echter tijdens hun menstruatiecyclus last krijgen van krampen in de billen. Van tijd tot tijd kunnen deze weeën pijn of spasmen veroorzaken in de omliggende spieren, vooral in de billen, zegt dr. Shobha Gupta.

Hormonale schommelingen tijdens de menstruatiecyclus kunnen leiden tot verhoogde spierspanning, wat het krampende gevoel in het hele lichaam kan verergeren. Wanneer u een menstruatiecyclus doormaakt, komen er hormonen vrij die prostaglandinen worden genoemd. Ze zorgen ervoor dat de baarmoederspieren samentrekken. Hierdoor wordt het baarmoederslijmvlies los. De hormonen kunnen samentrekkingen van het rectum en de bekkenbodemspieren rond het anale kanaal veroorzaken. Dit kan een pijnlijke kramp in de billen veroorzaken.

Hoe kom je van bilkrampen af ​​tijdens je menstruatie?

Deze krampen kunnen de eerste paar dagen van de menstruatiecyclus aanhouden. Soms beginnen ze voordat je menstruatie zelfs maar begint. U kunt bilpijn verlichten door het volgende te doen:

1. Warm kompres

Om de spierspanning te verlichten en krampen te verlichten, plaatst u een warm kompres of verwarmingskussen op het getroffen gebied. De verhoogde bloedstroom door de hitte verlicht de pijn en maakt strakke spieren los, zegt dr. Gupta.

2. Frequente training

Lichte oefeningen zoals yoga of wandelen kunnen de bloedstroom helpen verbeteren en spierspasmen verlichten. Rekoefeningen die zich richten op de onderrug en de bilspieren helpen ook stress en krampen te verminderen.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

3. Elektrolytenbalans en hydratatie

Tijdens uw menstruatiecyclus is het belangrijk dat u gehydrateerd blijft. Hydratatie is de sleutel tot het behoud van de elektrolytenbalans en het voorkomen van spierkrampen. Om de spierfunctie te ondersteunen, kunt u ook voedsel eten dat rijk is aan kalium, magnesium en calcium, of dranken drinken die rijk zijn aan elektrolyten.

4. Vrij verkrijgbare pijnverlichting

Ibuprofen en naproxen zijn de twee vrij verkrijgbare pijnstillers die menstruatiekrampen kunnen helpen verlichten, vooral bilkrampen, zegt de deskundige. Neem echter geen pijnstillers zonder uw arts hiervan op de hoogte te stellen.

Een vrouwenkont
Gebruik een verwarmingskussen om wat verlichting te bieden. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Ontspanningsmethoden

Spanning en stress kunnen spierspasmen verergeren. Diep ademhalen, meditatie en warme baden zijn enkele van de ontspanningsmogelijkheden die u kunnen helpen stress te verminderen en spierspasmen te verlichten.

6. Verandering in dieet

Door uw consumptie van cafeïne, alcohol en zoute voedingsmiddelen te verminderen, kunt u zich minder opgeblazen voelen en minder water vasthouden. Beide zijn de belangrijkste oorzaken van spierkrampen tijdens de menstruatie. Om de algehele spiergezondheid te bevorderen, kiest u een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan fruit, groenten, gezonde granen en mager vlees.

Wanneer moet u een arts raadplegen?

U moet overwegen om naar een arts te gaan als u een van de volgende symptomen ervaart.

1. Ernstige pijn

Het is belangrijk om medische hulp in te roepen als u ondraaglijke pijn ervaart die niet verdwijnt met vrij verkrijgbare medicijnen of huismiddeltjes.

2. Langdurig ongemak

Een bezoek aan de arts is aan te raden als de krampen in de billen langdurig aanhouden of uw dagelijkse activiteiten vaak belemmeren.

3. Onregelmatige symptomen

Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen als u naast uw bilkrampen ook vreemde symptomen opmerkt, zoals koorts, overmatig bloeden of veranderingen in de stoelgang.

4. Nieuwe of verergerende symptomen

U moet een arts raadplegen als u tijdens uw menstruatie plotseling last krijgt van krampen in uw billen die u nog nooit eerder heeft gehad, of als uw huidige symptomen verergeren.

5. Onderliggende gezondheidsproblemen

Het is belangrijk om uw menstruatiegerelateerde krampen in de billen met een arts te bespreken als u onderliggende medische aandoeningen heeft, zoals endometriose, polycysteus ovariumsyndroom of bekkenontstekingsziekte.

Het kan geen kwaad om naar een arts te gaan voor een volledige diagnose en hulp als u sterk het gevoel heeft dat er iets mis is of als uw symptomen u ernstig zorgen baren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *