6 tekenen dat uw vroegere relatie uw nieuwe romance beïnvloedt

Ze zeggen dat je eerste liefde altijd speciaal zal zijn. Maar soms lukt het niet en gaan onze wegen uit elkaar. Het kan zijn dat je later in je leven een andere partner vindt, maar soms wordt het moeilijk om verder te gaan. Relatieproblemen uit het verleden kunnen soms een belemmering vormen en problemen veroorzaken in uw huidige relatie. Lees verder om de tekenen te ontdekken dat uw vorige relatie uw nieuwe relatie beïnvloedt.

Omgaan met een breuk kan moeilijk zijn. Sommige mensen vinden het misschien moeilijker dan anderen om zich los te maken van de relatie en hebben de neiging deze cognitief en emotioneel vast te houden, merkt Mimansa Singh Tanwar op, klinisch psycholoog, directeur van het Fortis School Mental Health Program, Fortis National Mental Health Program.

Een eerdere relatie kan van invloed zijn op uw huidige relatie. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

De neiging om voortdurend na te denken over wat er toe heeft geleid, waarom het is gebeurd, of iemand iets verkeerd heeft gedaan of niet goed genoeg was voor zijn partner, zijn enkele van de algemene denkpatronen die hem in het verleden fixeren. En zo blijft de persoon ronddwalen in gevoelens van woede, liefde, teleurstelling, verdriet of pijn.

Tekenen dat uw vorige relatie een nieuwe beïnvloedt

Mensen die de neiging hebben zichzelf (of hun identiteitsgevoel) meer te definiëren via de relatie, zijn degenen die het gevoel hebben dat ze een deel van zichzelf zijn kwijtgeraakt en het moeilijk vinden om los te laten, zegt de expert. Hier zijn enkele waarschuwingssignalen:

1. Gebrek aan vertrouwen

Slechte ervaringen in een eerdere relatie kunnen ervoor zorgen dat er iets soortgelijks zal gebeuren in de nieuwe relatie. Als gevolg hiervan kan de persoon het moeilijk vinden om de nieuwe partner te vertrouwen en kan hij overhaaste conclusies trekken over situaties waarbij de geliefde betrokken is.

2. Laag zelfbeeld

Een laag zelfbeeld of een gebrek aan zelfvertrouwen als gevolg van een mislukte relatie kan vaak leiden tot een negatief zelfbeeld. Om deze reden worstelt de persoon vaak met het gevoel van ‘ik ben niet aardig’ of ‘niet goed genoeg’. De persoon kan veel zekerheid zoeken of in conflict raken over kleine kwesties.

3. Vergelijkingen

Iedere partner en iedere relatie is anders. Het onvermogen om het unieke karakter te waarderen en de vroegere relatie of de kenmerken van de partner te vergelijken met de nieuwe, kan leiden tot problemen bij het aanpassen aan de nieuwe.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Angst voor het onbekende

Angst voor wat de toekomst zou kunnen brengen, hoe de nieuwe partner zou zijn, of hun waarden, kwaliteiten of interesses al dan niet compatibel zouden zijn, kan tot problemen leiden bij het aangaan van een nieuwe relatie.

5. Hechtingsstijl

Mensen die de neiging hebben om sterke banden en diepe verbindingen in hun relaties te vormen, kunnen moeite hebben met loslaten. Dit kan ook van invloed zijn op de nieuwe relatie.

Ongelukkig stel
Je moet je huidige partner niet vergelijken met je oude. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

6. Romantische bezigheden

Sommige mensen zijn gepreoccupeerd met romantische ervaringen uit hun vorige relatie, die het effectief opbouwen van de nieuwe relatie in de weg kunnen staan, zegt Tanwar.

Hoe ga ik om met een verbroken relatie?

Het is belangrijk om op een gezonde manier met het verlies van een relatie om te gaan. Hoewel u de emotionele impact herkent en erkent, moet u begrijpen dat het verbreken van een relatie gewoon bij het leven hoort. Deze ene relatie definieert niet je hele leven of jou. Er zijn nog veel meer aspecten die jou als individu definiëren. Je beschikt over vaardigheden, capaciteiten en andere relaties met familie en vrienden waar je trots op kunt zijn. Het gaat erom een ​​positief zelfbeeld te behouden en het als een leerervaring te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *