Hoe

6 tips om acne op het voorhoofd te verwijderen

Vraagt ​​​​u zich af hoe u acne op uw voorhoofd kunt verwijderen? Als dat zo is, volg dan deze 6 tips van een bekende dermatoloog in plaats van het te verpesten.

Heeft u ooit die vervelende bultjes op uw voorhoofd opgemerkt? Dit is voorhoofdacne! Het is als een ongewenste gast die niemand graag ziet. Dus hoe kom je er vanaf? Hoewel voorhoofdspijn vaker voorkomt bij mensen met een vette huid, is dat niet de enige reden waarom u er last van kunt hebben. Factoren zoals stress, overmatige olieproductie, gezichtsolie en het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten kunnen ook bijdragen aan het probleem. Het ergste deel? Acne op het voorhoofd is hardnekkig en veroorzaakt rode, pijnlijke bultjes die moeilijk te verwijderen zijn. Maar raak niet in paniek, misschien leer je hier hoe je van acne op het voorhoofd af kunt komen.

Onlangs heeft de bekende dermatoloog Dr. Aanchal Panth deelde een Instagram-reel waarin ze vertelt over de beste tips om acne op het voorhoofd te bestrijden.

Hoe zich te ontdoen van acne op het voorhoofd?

1. Vermijd haarolie

Haaroliën, vooral die met zware of comedogene ingrediënten, kunnen acne op het voorhoofd verergeren door de poriën te verstoppen en de vettigheid te vergroten. Kies voor lichtgewicht, niet-comedogene haarproducten en vermijd het aanbrengen ervan op het voorhoofd. dr. Panth zegt: “Als je haarolie wilt blijven gebruiken, was het dan binnen 2 uur af.”

Vermijd het oliën van je haar als je acne op je voorhoofd hebt. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Behandel roos

Roos kan leiden tot acne op het voorhoofd omdat het overmatige productie van hoofdhuidolie en ontstekingen veroorzaakt. dr. Panth raadt het gebruik van anti-roosshampoos aan met actieve ingrediënten zoals ketoconazol, zinkpyrithion of koolteer om roos effectief te bestrijden en herhaling ervan te voorkomen. Regelmatig gebruik van deze shampoos kan de kans op acne op het voorhoofd verkleinen.

lees ook

Gevoelige tanden voorkomen en behandelen: 8 tips voor een goede mondgezondheid

3. Houd het haar uit de buurt van je voorhoofd

Lang haar of een pony die voortdurend op het voorhoofd zit, kan zweet, olie en bacteriën vasthouden en tot acne leiden. Om dit risico te minimaliseren, style je je haar zo dat het uit de buurt van je voorhoofd blijft, zoals: B. Bind hem vast of stop hem weg van je gezicht. Deze eenvoudige verandering van uw normale kapsel kan de verspreiding van olie en bacteriën op de huid aanzienlijk verminderen, waardoor een gezonde huid wordt bevorderd.

Bekijk hier het Instagram-bericht:

Healthshots wellnessgemeenschap voor vrouwen

Healthshots Inner Circle
Een exclusieve wellnessgemeenschap voor vrouwen

WORD NU LID

4. Gebruik salicylzuur tweemaal daags

Salicylzuur is een bèta-hydroxyzuur (BHA) dat bekend staat om zijn exfoliërende eigenschappen en het vermogen om diep in de poriën door te dringen, waardoor het een effectieve behandeling is voor de acnegevoelige huid. “Neem een ​​serum op basis van salicylzuur op in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine en gebruik het tweemaal daags om ontstekingen te verminderen en nieuwe acne te voorkomen”, beveelt Dr. Panth.

Vrouw brengt crème aan op gezicht
Salicylzuur heeft veel voordelen voor de huid. Met dank aan afbeelding: Freepik

5. Benzoylperoxidecrème

Benzoylperoxide is een krachtig acnebestrijdend ingrediënt dat acne-veroorzakende bacteriën doodt, ontstekingen vermindert en overtollige olie van het huidoppervlak verwijdert. dr. Panth beveelt aan: “Breng een dunne laag benzoylperoxidecrème aan, specifiek op de aangetaste delen van het voorhoofd en laat deze ongeveer 30 minuten intrekken voordat u afspoelt met lauw water.” Dit kan mogelijke irritatie minimaliseren en acnebacteriën bestrijden.

6. Gel-moisturizer

Het handhaven van voldoende huidvochtigheid is van cruciaal belang voor de algehele gezondheid van de huid, inclusief de behandeling van acne. Kies een lichtgewicht, niet-comedogene gel-moisturizer die de poriën niet verstopt of acne-uitbraken verergert. Breng tweemaal daags een vochtinbrengende crème aan op uw voorhoofd en de rest van uw gezicht, bij voorkeur na het reinigen en aanbrengen van producten voor de behandeling van acne.

Lees ook: 5 beste gezichtsgel-moisturizers voor intense hydratatie

5 veelgestelde vragen (FAQ’s) over acne op het voorhoofd

Vraag 1: Kunnen we niacinamideserum elke dag gebruiken?

Ja, niacinamideserum kan doorgaans dagelijks worden gebruikt, maar het is raadzaam om met een lagere frequentie te beginnen en het gebruik geleidelijk te verhogen om te beoordelen hoe uw huid reageert.

Vraag 2: Wat zijn de oorzaken van acne op het voorhoofd?

Veel voorkomende oorzaken van acne op het voorhoofd zijn overmatige olieproductie, haargroei, wrijving door hoeden of hoofdbanden, hormonale schommelingen en slechte huidverzorgingsgewoonten.

Vraag 3: Welke huidverzorgingsingrediënten zijn nuttig bij de behandeling van acne op het voorhoofd?

Huidverzorgende ingrediënten zoals salicylzuur, benzoylperoxide, retinoïden en niacinamide hebben een positief effect op de behandeling van voorhoofdacne. Deze ingrediënten helpen verstopte poriën te verwijderen, ontstekingen te verminderen en de olieproductie te reguleren.

Winteracne
Zorg ervoor dat je de juiste ingrediënten gebruikt om van acne af te komen! Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Vraag 4: Is het oké om puistjes op je voorhoofd te krijgen?

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om puistjes uit te prikken, omdat dit kan leiden tot ontstekingen, littekens en de verspreiding van bacteriën. In plaats daarvan kunt u het beste spotbehandelingen gebruiken of professioneel advies inwinnen bij een dermatoloog.

Vraag 5: Kunnen we benzoylperoxide ‘s nachts gebruiken om whiteheads te behandelen?

Benzoylperoxide kan worden gebruikt voor de behandeling van whiteheads gedurende de nacht. Het is echter belangrijk om met een lagere concentratie te beginnen om irritatie te minimaliseren en het eerst ter plekke te testen om er zeker van te zijn dat uw huid het goed verdraagt. dr. Panth adviseert echter om dit te vermijden, omdat het de huid kan irriteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *