7 drankjes voor artritispijn en gewrichtsontsteking

Het eten van gezond voedsel en supplementen is niet de enige manier om de gezondheid van de gewrichten te verbeteren. Voeg deze 7 gezonde anti-artritisdranken toe aan uw dieet om pijn en ontstekingen te verminderen.

Een grote populatie kampt met gewrichtspijn veroorzaakt door artritis. Het blijkt mensen van alle leeftijden te treffen, maar komt vaker voor bij oudere volwassenen. Hoewel artritis misschien geen ernstig gezondheidsprobleem lijkt, kan het de mobiliteit aanzienlijk beïnvloeden en de kwaliteit van leven verminderen. Wanneer u naar huismiddeltjes zoekt, vindt u mogelijk een verscheidenheid aan opties die u kunnen helpen bij de behandeling van artritis. Maar wist u dat het drinken van gezonde drankjes artritisverlichtende eigenschappen heeft die de pijn kunnen helpen verlichten? Zo niet, dan zijn hier enkele van de beste drankjes voor artritispijn!

7 drankjes om artritispijn en ontstekingen te verlichten

Vraagt ​​u zich af welk drankje u kunt drinken om uw gewrichtsgezondheid te verbeteren? Welnu, er zijn talloze opties. Om erachter te komen wat de beste drankjes zijn om artritis te behandelen, sprak Health Shots met Dr. Archana Batra, voedingsdeskundige en gecertificeerde diabetesvoorlichter.

1. Warme kurkumamelk

Kurkuma bevat curcumine, een natuurlijke ontstekingsremmende stof die de symptomen geassocieerd met artritis kan verlichten. Batra zegt: “Warme kurkumamelk bestaat al eeuwen en de potentiële voordelen ervan zijn onder meer het verlichten van ontstekingen en gewrichtspijn.” Curcumine heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan de symptomen die gepaard gaan met artritis helpen verlichten. Verwarm gewoon een kopje melk, voeg een theelepel kurkumapoeder toe, roer goed en geniet ervan voordat je naar bed gaat voor een goede nachtrust.

2. Groene thee

Groene thee wordt gewaardeerd vanwege de talrijke gezondheidsvoordelen, waaronder de ontstekingsremmende eigenschappen. Groene thee is rijk aan antioxidanten, polyfenolen genaamd, en kan ontstekingen helpen verminderen en gezonde gewrichten en skeletspieren bevorderen. Bovendien is het een verfrissend en hydraterend drankje waar je de hele dag van kunt genieten. Zet een kopje groene thee en drink deze warm of koud voor een energieboost.

Groene thee is meer dan alleen een heilzame gezondheidsdrank. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

3. Kersensap

Kersen staan ​​bekend om hun ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Vooral kersensap heeft aandacht gekregen vanwege de potentiële voordelen ervan bij het verlichten van artritispijn.

lees ook

Is uw voedsel sterk bewerkt?  Hier leest u hoe u het kunt identificeren

“Van anthocyanen, de verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de felrode kleur van kersen, is aangetoond dat ze het vermogen hebben om ontstekingen te verminderen”, legt Dr. Batra. Kies voor ongezoet kersensap om toegevoegde suikers te vermijden en de meeste voordelen te behalen.

4. Gemberthee

Gember staat al lang bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het drinken van gemberthee kan een kalmerende optie zijn voor mensen met artritis, omdat het gewrichtspijn en -ontsteking kan helpen verlichten.

“Je kunt gemberthee maken door verse gemberschijfjes in heet water te laten trekken of door voorverpakte gembertheezakjes te gebruiken. Het toevoegen van een vleugje honing of citroen kan zowel de smaak als de potentiële gezondheidsvoordelen verbeteren”, adviseert de expert.

Lees ook: Reumatoïde artritis versus artrose: ken het verschil

5. Zure kersensmoothie

Zure kersen bevatten, vergelijkbaar met zoete kersen, ontstekingsremmende stoffen die de symptomen van artritis kunnen helpen verlichten. Batra legt uit: “Ze bevatten ook anthocyanen, waarvan is aangetoond dat ze ontstekingen verminderen en gewrichtspijn verlichten.” Deze smoothie smaakt niet alleen heerlijk, maar levert ook essentiële voedingsstoffen voor de gezondheid van de gewrichten.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

6. Bottenbouillon

“Bottenbouillon is rijk aan collageen, glucosamine en chondroïtine – voedingsstoffen die de gezondheid van de gewrichten ondersteunen en mensen met artritis ten goede kunnen komen”, zegt Batra. Vooral collageen is een belangrijk onderdeel van kraakbeen en kan helpen de gewrichtsfunctie te behouden. Een slokje warme, voedzame bottenbouillon kan een smakelijke en voedzame manier zijn om uw gewrichten te voorzien van de bouwstenen die ze nodig hebben om optimaal te functioneren.

bottenbouillon
Bottenbouillon is goed voor je gezondheid! Afbeelding met dank aan Adobe Stock

7. Hibiscusthee

Hibiscusthee, gemaakt van de gedroogde bloemblaadjes van de hibiscusbloem, is niet alleen een visueel aantrekkelijke drank, maar kan ook artritissymptomen bestrijden. Hibiscusthee is rijk aan anthocyanen en andere antioxidanten en kan ontstekingen helpen verlichten. Geniet er warm of koud van, indien gewenst gezoet met een vleugje honing, voor een smaakvolle en potentieel rustgevende ervaring.

Het opnemen van deze drankjes in uw dagelijkse routine kan een effectieve manier zijn om gewrichtspijn en artritissymptomen te behandelen. Probeer het dus zeker eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *