7 gezondheidsvoordelen van pompoenpitten

Gooi jij de zaden van alle groenten en fruit weg? Je moet stoppen omdat sommige ervan krachtpatsers van voedingsstoffen zijn. Voorbeeld: pompoenpitten! Deze jongen uit het superfoodblok is een onbezongen held waar je meer over moet weten. Laat je niet misleiden door de grootte van deze kleine zaadjes, want ze zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen en bieden verschillende gezondheidsvoordelen. Van hun knapperige, aardse smaak tot hun indrukwekkende voedingsprofiel: pompoenpitten kunnen je geheime wapen worden om fit en gefocust te blijven. Als je ons nog steeds niet gelooft, laten we dan eens kijken naar de gezondheidsvoordelen van pompoenpitten.

Welke gezondheidsvoordelen hebben pompoenpitten?

Pompoen of pompoenpitten zijn een opslagplaats van veel voedingsstoffen, waaronder gezonde vetten, magnesium, selenium, ijzer en antioxidanten, zegt Aruna Mallya, senior voedingsdeskundige bij het KMC Hospital.

Pompoenpitten kunnen u helpen uw algehele gezondheid te behouden. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Omdat pompoenpitten verschillende voedingsstoffen bevatten, moet je de volgende gezondheidsvoordelen kennen:

1. Houdt je hart gezond

Het is een goede bron van magnesium, zink, meervoudig onverzadigde vetzuren en antioxidanten en kan helpen uw hart gezond te houden. Uit een studie gepubliceerd in “Complementary Therapies in Clinical Practice” bleek dat het opnemen van pompoenpitten in het dieet kan helpen de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen, beide risicofactoren voor het ontwikkelen van hartziekten.

2. Rijk aan magnesium

Wist je dat een van de grootste voordelen van pompoenpitten is dat ze een natuurlijke bron van magnesium zijn? Van het beheersen van uw bloeddruk tot het verminderen van uw risico op hartziekten tot het behouden van gezonde botten en het reguleren van diabetes: magnesium is belangrijk voor het behoud van de algehele gezondheid. Voedingsdeskundige Aruna Mallya zegt: “Magnesium is essentieel voor de botvorming en lage niveaus van deze voedingsstof vormen het risico op osteoporose bij postmenopauzale vrouwen.” Een snelle snack voor of na het eten van deze zaden zal helpen de aanbevolen dagelijkse inname van magnesium te behouden.”

3. Versterkt de immuniteit

Pompoenpitten bevatten eigenschappen zoals zink die helpen een gezond immuunsysteem te behouden, blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Food Production, Processing and Nutrition. Bovendien zijn ze rijk aan ijzer, selenium, vitamine E en antioxidanten, die geweldig zijn om je immuunsysteem gezond te houden.

4. Bevordert de slaap

Kunt u niet goed slapen? Probeer pompoenpitten toe te voegen aan uw dieet. De voedingsdeskundige legt uit dat pompoenpitten tryptofaan bevatten, een aminozuur dat slapeloosheid helpt behandelen. “Ons lichaam zet tryptofaan om in serotonine, een feel-good hormoon dat zorgt voor ontspanning en een goede slaap.”

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

5. Goed voor de spijsvertering

Pompoenen bevatten ook veel vezels en kunnen constipatie helpen verlichten en de spijsvertering bevorderen. Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients is gebleken dat het hoge vezelgehalte in pompoenpitten de spijsvertering bevordert. Mallya zegt dat het toevoegen van pompoenpitten aan je dieet, naast lichaamsbeweging en veranderingen in levensstijl, goed is voor het behoud van de algehele gezondheid van de spijsvertering. Het kan u ook helpen gewicht te verliezen en de bloedsuikerspiegel te reguleren.

6. Bescherm tegen kanker

Uit een studie gepubliceerd in de Journal of Medicinal Food is gebleken dat extracten van pompoenpitten eigenschappen bevatten die het risico op prostaatkanker kunnen verminderen. Andere onderzoeken hebben de positieve effecten van pompoenpitten op kanker gevonden. De expert zegt dat de antioxidanten in pompoenpitten kunnen helpen beschermen tegen kanker.

7. Reguleer de bloedsuikerspiegel

Het toevoegen van pompoenpitten aan uw dieet kan zelfs helpen uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Uit een onderzoek van Nutrition Research bleek dat mensen die pompoenpitten aan hun dieet toevoegden een verlaging van hun bloedsuikerspiegel ervaarden. Daarom kan het helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2-diabetes. Er is echter meer onderzoek nodig om de effecten van pompoenpitten op diabetes te begrijpen.

Voordelen van pompoenpitten
Het toevoegen van pompoenpitten aan uw dieet kan de bloedsuikerspiegel helpen verlagen. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

Hoe voeg ik pompoenpitten toe aan mijn dieet?

Omdat pompoenpitten rijk zijn aan zoveel voedingsstoffen, is het belangrijk om te weten hoe je ze in je dieet kunt verwerken. Hier zijn enkele suggesties van experts die u kunnen helpen pompoenpitten onderdeel te maken van uw dieet.

  • Gebruik het als verdikkingsmiddel in sauzen en curries.
  • Voeg ze toe aan ontbijtgranen en brood.
  • Je kunt ze roosteren en ervan genieten als tussendoortje.
  • Pompoenpitten kunnen worden toegevoegd aan smoothies en energierepen
  • Je kunt ze toevoegen aan salades en soepen.

Lees ook: 5 bijwerkingen van het eten van te veel pompoenpitten

Zijn er bijwerkingen als je te veel pompoenpitten consumeert?

Iedereen profiteert van de voordelen van pompoenpitten, maar je moet ervoor zorgen dat je ze met mate eet. Pompoenpitten leveren ongeveer 163 kcal energie, 8,5 g eiwit en 13,9 g vet. Het bevat ook andere voedingsstoffen die u kunnen helpen uw algehele gezondheid te behouden. Je kunt dit voedzame en smakelijke superfood aan je dieet toevoegen en op elk moment van de dag consumeren. Om het risico te verminderen moet overmatige consumptie echter worden vermeden. Het spreekt voor zich dat u pompoenpitten alleen aan uw dieet mag toevoegen na overleg met uw arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *