7 gezondheidsvoordelen van warm zout water

Een slokje warm zout water verlicht keelpijn veroorzaakt door verkoudheid en allergieën. Maar er is meer aan de hand dan dat! We hebben allemaal een kleine hoeveelheid natrium of zout nodig om de vochtfunctie en het elektrolytenniveau in het lichaam op peil te houden. Het mengen van zout in water en het drinken ervan bevordert dus de hydratatie, de elektrolytenbalans en de spijsvertering. Het drinken van zout water kan ook helpen het immuunsysteem te versterken.

Zout water is goed voor de algehele gezondheid, zegt dr. Sumol Ratna, huisarts bij het Noida International Institute of Medical Science.

7 gezondheidsvoordelen van warm zout water

1. Rehydratatie en elektrolytenbalans

Het drinken van water in welke vorm dan ook helpt je gehydrateerd te blijven, maar zout water helpt ook om de juiste elektrolytenbalans te behouden. dr. Ratna zegt: “Om optimaal te kunnen functioneren heeft het menselijk lichaam een ​​nauwkeurige balans van elektrolyten nodig, waaronder natrium, kalium, calcium en magnesium. “Dus als je met mate zout water consumeert, kan het essentiële elektrolyten helpen aanvullen die verloren gaan tijdens fysieke activiteit, hitte of ziekte.” Je spieren, zenuwen en lichaamssystemen functioneren effectiever als je zout water drinkt.

Houd uw hydratatie op peil met zout water. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

2. Bevordert de spijsvertering

Wanneer het met mate wordt geconsumeerd, kan zout water bijdragen aan een betere spijsvertering. Een onderzoek uit 2010 in het Journal of Alternative and Complementary Medicine toonde aan dat zout water kan helpen bij de stoelgang. Het kan de afscheiding van spijsverteringsvloeistoffen verhogen, wat helpt bij het afbreken van voedsel in de maag en de opname van voedingsstoffen verbetert. Bovendien helpt het bij het reguleren van de pH van de maag, wat nodig is voor een optimale spijsvertering.

3. Ontgifting

Het drinken van zout water kan ontgiftende eigenschappen hebben die kunnen helpen giftige stoffen uit uw lichaam te spoelen door te zweten. Bovendien kan zout water de nieren en de lever activeren, waardoor het lichaam afvalstoffen kan afvoeren. Dit kan leiden tot een verbetering van de algehele gezondheid en welzijn.

Drink zout water
Help je lichaam te reinigen met zout water. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

4. Goed voor de huid

Zout water kan ook de gezondheid van uw huid verbeteren. Bij plaatselijk gebruik kan zout water helpen de huid te exfoliëren en te verjongen, waardoor de symptomen van acne, psoriasis en eczeem worden verminderd. Wanneer u echter zout water drinkt, kan dit bijdragen aan een helderdere en gezondere huid door de pH-waarde van het lichaam in evenwicht te brengen, ontstekingen te verminderen en gifstoffen te verwijderen.

Lees ook: Een gladde huid krijgen is gemakkelijk als je je gezicht wast met zout water

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

5. Voorkomt ademhalingsproblemen

Als onze keel een beetje geïrriteerd is, raden onze moeders altijd aan om te gorgelen met warm zout water en dit te drinken. Volgens een in vivo onderzoek blokkeert zout water de reacties van immunoglobuline E (IgE), histamine en pro-inflammatoire cytokines, die ook een allergische reactie kunnen veroorzaken. dr. Ratna zegt ook: “Zout water helpt slijm af te breken, ontstekingen te verminderen en ongemak te verminderen, wat de algehele long- en ademhalingsfunctie verbetert, waardoor het een potentieel huismiddeltje wordt tegen verkoudheid, allergieën en andere aandoeningen van de luchtwegen.”

6. Bevordert gewichtsverlies

Niet direct, maar met mate zout water drinken kan indirect helpen bij gewichtsbeheersing. Het kan helpen uw spijsverteringsstelsel te reinigen en gifstoffen en afval te verwijderen, wat kan helpen een gezond gewicht te behouden.

Zout water voor gewichtsverlies
Zout water is goed voor het behouden van een gezond gewicht. Afbeelding met dank aan Adobe Stock

7. Stressverlichting

De heilzame en kalmerende effecten van zout water zijn bekend. Het helpt ontspanning te bevorderen en stress te verlichten. dr. Ratna zegt: “De mineralen in zout water, zoals magnesium, hebben een kalmerend effect op het zenuwstelsel, waardoor je je meer op je gemak voelt en je mentale welzijn verbetert.”

Is warm zout water beter dan gewoon zout water?

Over het algemeen is het drinken van zout water goed voor je gezondheid. Warm zout water wordt echter vaak aanbevolen vanwege de kalmerende en therapeutische effecten. Het kan helpen bij spijsvertering, ademhalingsproblemen en stressverlichting. Het kan worden gebruikt als huismiddeltje om keelpijn en keelpijn als gevolg van allergieën of verkoudheid te behandelen. Zorg ervoor dat het zout volledig is opgelost voordat u het drinkt om ongemak of irritatie te voorkomen. Drink het ook met mate.

Hoewel er verschillende gezondheidsvoordelen kleven aan het drinken van zeewater, is gematigdheid de sleutel. Te veel zout kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals een verhoogde bloeddruk en een verminderde nierfunctie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *