7 huismiddeltjes om een ​​droge hoofdhuid te behandelen

Gebarsten lippen, droog haar en gebarsten voeten zijn slechts enkele van de problemen waarmee we in de winter te maken krijgen. De koele maanden kunnen behoorlijk zwaar zijn voor onze huid en haar. Winterproblemen omvatten ook een droge hoofdhuid, die jeukend en ongemakkelijk kan zijn. Gelukkig zijn er veel huismiddeltjes om van een droge hoofdhuid af te komen. Wij informeren u over de natuurlijke ingrediënten om een ​​droge hoofdhuid te behandelen.

Een droge hoofdhuid ontstaat wanneer uw huid vocht mist, zegt Dr. Blossom Kochhar, een veteraan uit de schoonheidsindustrie. Een droge hoofdhuid ontstaat op dezelfde manier als een droge huid in het gezicht of op andere delen van het lichaam. In de winter is er een gebrek aan vocht in de lucht, wat leidt tot uitdroging van de huid en hoofdhuid.

Een droge hoofdhuid komt vaak voor in de winter. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Er zijn enkele veelvoorkomende tekenen van een droge hoofdhuid en tekenen die deze onderscheiden van roos.

• Vlokken beginnen van de hoofdhuid af te vallen, hoewel ze kleiner zijn dan roos
• Roos, dat geassocieerd wordt met een droge hoofdhuid, is ook droog en wit van kleur
• Aanhoudende jeuk
• Haaruitval

Wat zijn de beste huismiddeltjes voor een droge hoofdhuid?

Als je de natuurlijke route wilt volgen, probeer dan huismiddeltjes voor de droge hoofdhuid in de winter. Hier zijn enkele opties:

1. Tea tree olie

Het is bekend dat tea tree olie zeer effectief is bij de behandeling van een droge hoofdhuid vanwege de sterke antiseptische eigenschappen en schimmelwerende effecten, zegt de expert. Om een ​​tea tree oliemasker te maken, meng je een paar druppels met kokos-, jojoba- of olijfolie en masseer je het in de hoofdhuid. Laat het minimaal 10 minuten op uw hoofdhuid liggen voordat u met shampoo gaat wassen.

2. Ricinusolie

Het is een geweldige manier om de droge en jeukende hoofdhuid te verlichten. Meng eenvoudig ricinusolie met aloë vera-gel en breng het vervolgens aan op je droge hoofd. Laat het minimaal 30 minuten inwerken en spoel het na vijf minuten uit.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

3. Aloë Vera

Aloë vera is een belangrijk ingrediënt in veel schoonheidsproducten vanwege de hydraterende en ontstekingsremmende effecten. Breng het als een enkel ingrediënt aan op uw hoofdhuid voordat u gaat shamponeren. Het helpt de hoofdhuid te hydrateren en een droge hoofdhuid te bestrijden.

Aloë vera-gel
Aloë vera is een effectief huismiddeltje tegen een droge hoofdhuid. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

4. Appelazijn

Om te voorkomen dat je hoofdhuid uitdroogt, meng je appelciderazijn met water. Breng het rechtstreeks op uw hoofdhuid aan en spoel het na vijf minuten uit.

5. Jojoba-olie

Jojoba-olie is een van de beste vochtinbrengende crèmes voor je hoofdhuid, en het beste is dat je het onmiddellijk kunt gebruiken zonder het te verdunnen. Breng het eenvoudig aan op uw hoofdhuid, laat het 10 tot 20 minuten inwerken en ga dan douchen.

6. Kokosolie

Kokosolie is zeer nuttig tegen roos en een droge hoofdhuid, zegt Dr. Kochhar. Het enige wat je hoeft te doen is een lepel ervan op je droge hoofdhuid leggen en het over de punten kammen. Laat het minimaal 10 minuten intrekken, was het vervolgens met shampoo en gebruik ten slotte een haarconditioner.

7. Masker van banaan, honing en avocado

U kunt uw huid hydrateren en uw hoofdhuidbarrière beschermen door één keer per week vochtinbrengende haarmaskers te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een banaan, honing en een avocado om door elkaar te mengen. Breng het masker aan op uw hoofdhuid, zet vervolgens een douchemuts op en laat het masker 30 minuten intrekken voordat u het afspoelt.

Deze natuurlijke ingrediënten kunnen helpen de gezondheid van uw hoofdhuid te behouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *