7 Slechte datinggewoonten die u moet vermijden voor een gezonde relatie

Als je een relatie hebt en deze wilt laten werken, overweeg dan om vandaag nog deze 7 slechte datinggewoonten op te geven. Anders kan uw relatie geleidelijk giftig worden.

Wij zijn wie we zijn en dat mogen we niet veranderen. Hoewel het prima is om geliefd te willen worden om wie je bent, zelfs met al je onvolkomenheden, kunnen bepaalde gewoonten schadelijk zijn voor de relatie. Omdat de datingwereld op veel manieren is veranderd, moet je ook een aantal slechte datinggewoonten opgeven, anders kunnen ze je gelukkige relatie in een giftige relatie veranderen.

7 Slechte datinggewoonten die u moet vermijden voor een gezonde relatie

1. Gevangen in de sms-valkuil

In het huidige digitale tijdperk is het gemakkelijk om te veel te vertrouwen op sms’en als uw belangrijkste communicatiemiddel. Hoewel sms-berichten handig kunnen zijn, missen ze vaak de diepgang en nuance van persoonlijke interacties. “Om echte verbindingen te bevorderen, is het belangrijk om verder te gaan dan sms’en en samen quality time door te brengen. Of het nu gaat om een ​​wandeling in het park, het uitproberen van een nieuw restaurant of het uitoefenen van een gedeelde hobby, het geven van prioriteit aan interacties in de echte wereld kan de band tussen partners versterken en het wederzijds begrip verdiepen”, zegt matchmaker en relatiecoach Radhika Mohta.

2. Koppel het datingprofiel aan het socialemediaprofiel

Tegenwoordig is het verleidelijk om datingprofielen te koppelen aan sociale mediaplatforms zoals Instagram. Maar dat kan iemands kans ontnemen om precies te weten wie je bent. “Het bekijken van elkaars verhalen, berichten en levensgebeurtenissen op sociale media-profielen dwingt je om een ​​beeld van de ander te vormen op basis van hun aanwezigheid op sociale media, maar het laat nooit zien wie je werkelijk bent in de echte wereld.” voegt Mohta toe. Daarom is het altijd beter om datingprofielen gescheiden te houden van sociale media-accounts om een ​​bevredigende en gezonde relatie te bevorderen.

3. Stel dat de eerste date een sprookjesmoment is

Hoewel het normaal is om te hopen dat er vonken en chemie zullen zijn op een eerste date, is het belangrijk om je verwachtingen te beheersen en de ervaring niet onnodig onder druk te zetten. Mohta zegt: ‘Een van jullie is misschien angstig of heeft tijd nodig om zich open te stellen op de eerste date. Dit en nog een paar andere redenen kunnen ertoe leiden dat de eerste date niet verloopt zoals je je misschien had voorgesteld.

Daarom kan het verwachten van vlinders een onrealistische verwachting zijn die je moet vermijden.” Begin in plaats daarvan de eerste date met een open geest en de bereidheid om elkaar te leren kennen. Zorg ervoor dat je de waarschuwingssignalen in de gaten houdt als je op een tweede of meerdere dates gaat!

lees ook

4. Wees een maximalisator die nooit genoegen neemt

In een wereld van eindeloze mogelijkheden is het gemakkelijk om in de val te trappen door voortdurend op zoek te gaan naar iets beters. De mentaliteit van een maximiser, die altijd op zoek is naar het beste, kan je ervan weerhouden om je volledig aan een relatie te binden. Het voortdurend vergelijken van uw partner met anderen of het streven naar perfectie kan leiden tot ontevredenheid en wrok in een relatie. Concentreer u in plaats daarvan op het waarderen van elkaars unieke kwaliteiten en het koesteren van de verbinding die u deelt.

Neem een ​​pauze in je relatie
Zoek niet elke keer naar betere opties! Afbeelding met dank aan Adobe Stock

5. Geniet van fysieke intimiteit

Hoewel fysieke aantrekkingskracht een belangrijk aspect is van een romantische relatie, is het beter om het rustig aan te doen en niet overhaast te werk te gaan. Mohta adviseert om voorrang te geven aan emotionele verbondenheid en wederzijds respect boven fysieke intimiteit als je op zoek bent naar iets voor de langere termijn. Het opbouwen van een relatie gebaseerd op vertrouwen, communicatie en compatibiliteit legt de basis voor een echte verbinding.

6. Geloof wat ze zeggen

Ten eerste: bedenk niet je eigen versie van hoe charmant de prins in het sprookje is. De expert zegt: ‘Woorden kunnen bedriegen, maar daden spreken vaak boekdelen over iemands bedoelingen.’ In plaats van alleen maar af te gaan op wat iemand zegt, kun je beter letten op hoe hij of zij zich gedraagt ​​en hoe hij of zij je behandelt. Door hun acties te observeren en op uw instinct te vertrouwen, kunt u beter geïnformeerde beslissingen nemen over het potentieel voor een gezonde relatie.

Lees ook: 10 tekenen dat u met een sadist uitgaat en een ongezonde relatie heeft

7. Plan geen nieuwe datum

Hoewel diners en films leuk kunnen zijn, kunnen actievere en boeiendere activiteiten variatie en opwinding aan uw relatie toevoegen. Of het nu gaat om wandelen, kooklessen of het verkennen van een nieuwe stad, het plannen van op activiteiten gebaseerde data bevordert teamwerk, communicatie en gedeelde ervaringen. Door uit je comfortzone te stappen en samen nieuwe dingen te proberen, kun je je band als koppel versterken en blijvende herinneringen creëren.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Paar zittend op een bankje
Plan nieuwe date-ideeën om elkaar beter te leren kennen. Met dank aan afbeelding: Freepik

Als u zich losmaakt van deze zeven slechte datinggewoonten, kan dit de weg vrijmaken voor een gezondere, meer vervullende relatie. Geef prioriteit aan interacties in de echte wereld om te genieten van de reis om anderen te leren kennen. In plaats van je alleen maar te concentreren op het fysieke uiterlijk, zorg ervoor dat je voldoende belang hecht aan emotionele verbondenheid, wederzijds respect, vertrouwen en compatibiliteit. Door een bewuste poging te doen om te breken met giftige datinggewoonten, kunt u ervoor zorgen dat uw relatie werkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *