Hoe

7 tips voor het reinigen van vuile make-upborstels om huidinfecties te voorkomen

Make-up is een groot deel van het leven van mensen geworden. Van het verbergen van oneffenheden tot het vergroten van het zelfvertrouwen van sommige mensen: het speelt een cruciale rol. Make-upborstels zijn een essentieel onderdeel van make-up. Hoewel ze vaak nodig zijn, negeren mensen het belang van het schoonmaken ervan. Steek uw hand op als u iemand bent die uw penselen nauwelijks schoonmaakt en wees eerlijk! We weten allemaal dat we onze make-upborstels moeten schoonmaken, maar soms lijkt het bijna onmogelijk om daar de tijd voor te vinden. Stel je voor dat je make-up laat doen, maar uiteindelijk een schimmelinfectie krijgt. Dat is juist! Uit onderzoek is gebleken dat je make-upborstels vuiler kunnen zijn dan je wc-bril.

Uit een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Cosmetic Science is gebleken dat make-upaccessoires een groot risico lopen op bacteriële besmetting omdat ze aan veel oppervlakken worden blootgesteld. Make-upborstels worden blootgesteld aan vervuiling, dode huidcellen en stof, wat tot verschillende huidproblemen kan leiden. Daarom is het belangrijk om de bacteriën te desinfecteren door middel van een goede reiniging. Dus hoe maak je je make-upborstels schoon?

Tips voor het goed reinigen van make-up kwasten. Met dank aan afbeelding: Freepik

Tips om je make-up kwasten goed schoon te maken

1. Om je penselen goed schoon te maken heb je een aantal dingen nodig. Je hebt shampoo of zeep, een borstelreiniger en een borstelreinigingsmat nodig om je make-upborstels schoon te maken en de bacteriën erop te verwijderen.
2. Doe een paar druppels zeepvloeistof op een borstelbevochtigingsmat en bevochtig de borstelharen van de make-upborstel met lauw water. Maak nu de borstel schoon met cirkelvormige bewegingen en verwijder al het vuil.
3. Als je geen borstelreinigingsmat hebt, vul dan een kom met lauw water en draai de borstelpunt erin om hem schoon te maken.
4. Was totdat het water helder uit de borstel loopt.
5. Knijp het water voorzichtig uit de borstelharen. Druk niet te hard, anders vallen de borstelharen eruit.
6. Leg de penselen nu plat op een handdoek en verwijder overtollig vocht met een schoon en droog keukenpapier.
7. Laat ze een paar uur of dagen aan de lucht drogen en bewaar ze op de juiste manier.

Make-up kwasten
Maak je make-up kwasten goed schoon om huidproblemen te voorkomen. Met dank aan afbeelding: Freepik

Wat gebeurt er als je je make-upborstels niet schoonmaakt?

Als de hulpmiddelen die u gebruikt om make-up aan te brengen vuil zijn, kunt u last krijgen van puistjes die moeilijk te verwijderen zijn. Als u uw make-upborstels niet schoonmaakt, kan dit niet alleen tot puistjes leiden, maar ook tot verschillende huidproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat je eerder een stafylokokbesmetting, conjunctivitis en zelfs rimpels kunt krijgen. Vuile make-upborstels kunnen leiden tot een opeenhoping van dode huidcellen, vuil, olie en ongewenste bacteriën, waardoor uw huid vatbaarder wordt voor infecties. En let wel, het niet schoonmaken van je make-upborstels kan ervoor zorgen dat er insecten op je borstels broeden. Dit zouden dus redenen genoeg moeten zijn om op te staan ​​en je make-upborstels in lauw water te leggen.

Het schoonmaken van uw make-upborstels is uiterst eenvoudig, maar u moet ze wel regelmatig schoonmaken om huidinfecties te voorkomen. Vermijd bovendien het delen van uw make-upborstels met anderen, vooral in tijden of weersomstandigheden waarin huidinfecties vaker voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *