7 voordelen van niacinamide voor haar

Niacinamide is een populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten waarvan wordt gezegd dat het tekenen van veroudering voorkomt en huidaandoeningen zoals acne behandelt. Het is ook een belangrijk ingrediënt in haarverzorgingsproducten zoals haarserum en shampoo. In de context van haarverzorging staat het bekend om zijn potentieel om gezond haar en hoofdhuid te bevorderen. Wij vertellen je wat niacinamide goed maakt voor je haar.

Wat is Niacinamide?

Niacinamide, een type vitamine B3, is een in water oplosbare vitamine die tot de B-complexfamilie behoort, zegt dermatoloog en schoonheidsspecialiste dr. Monica Bamboe. Het speelt een sleutelrol in verschillende cellulaire processen en staat bekend om zijn voordelen voor de huidgezondheid, zoals: B. het verminderen van rimpels en fijne lijntjes en het elimineren van acne.

Lees ook: Last van grove poriën en een doffe huid? Hier leest u hoe niacinamide u kan helpen

Niacinamide is goed voor het haar. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Welke voordelen heeft niacinamide voor haar?

Veel mensen zien niacinamide als een manier om weer volumineus haar te krijgen. Maar het stimuleert de haargroei niet direct, hoewel het wel bijdraagt ​​aan de algehele gezondheid van het haar, zegt de expert. Door de conditie van de hoofdhuid te verbeteren, het vasthouden van vocht te ondersteunen en de structuur van de haarlokken te verbeteren, helpt niacinamide indirect een omgeving te creëren die een gezonde haargroei bevordert. Hier zijn enkele voordelen:

1. Niacinamide is goed voor de gezondheid van de hoofdhuid

Niacinamide helpt een gezonde hoofdhuid te behouden door een betere bloedcirculatie te bevorderen en ontstekingen te verminderen.

2. Niacinamide helpt vocht vast te houden

Niacinamide verbetert het vochtgehalte van de haarlokken, voorkomt uitdroging en minimaliseert haarbreuk. Goed gehydrateerd haar is veerkrachtiger en minder gevoelig voor beschadiging.

3. Niacinamide versterkt het haar

Door de eiwitstructuur van het haar te verbeteren, draagt ​​niacinamide bij aan sterkere, veerkrachtiger lokken en vermindert het de kans op breuk en gespleten haarpunten.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

4. Niacinamide helpt bij het reguleren van DHT

Niacinamide kan helpen bij het reguleren van dihydrotestosteron (DHT), een hormoon dat verband houdt met haaruitval, waardoor haaruitval en dunner wordend haar tot een minimum wordt beperkt.

5. Niacinamide vermindert ontstekingen

De ontstekingsremmende eigenschappen kunnen de geïrriteerde hoofdhuid kalmeren en roodheid en jeuk verminderen, die vaak gepaard gaan met roos of andere hoofdhuidaandoeningen.

6. Niacinamide verbetert de textuur

Niacinamide kan de algehele structuur van het haar verbeteren, waardoor het gladder, glanzender en handelbaarder voor u wordt.

7. Niacinamide is goed voor het beschermen van de haarkleur

Voor vrouwen die hun haar kleuren, kan niacinamide de levendigheid helpen behouden door het te beschermen tegen milieuschade.

Bijwerkingen van het gebruik van niacinamide voor haar

Niacinamide wordt over het algemeen goed verdragen en bijwerkingen zijn zeldzaam, zegt dr. Bamboe. In sommige gevallen kunnen mensen met een gevoelige huid echter lichte irritatie ervaren. Het is het beste om een ​​patchtest uit te voeren voordat u niacinamide aan uw haarverzorgingsroutine toevoegt om tolerantie te garanderen.

lees ook: Weet hoe u niacinamide correct gebruikt

Vrouw met mooi haar
Niacinamide zit in veel haarverzorgingsproducten. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Niacinamide kan in de haarverzorging worden geïntegreerd via verschillende producten zoals shampoos, conditioners, serums of maskers. Het enige dat u hoeft te doen, is op zoek gaan naar producten die specifiek zijn samengesteld met niacinamide. Breng producten die niacinamide bevatten aan op uw hoofdhuid en haar, en masseer vooral in de wortels. Neem het twee tot drie keer per week op in uw routine voor een optimaal resultaat, adviseert de expert.

In het geval van een serum dat een geconcentreerde dosis niacinamide afgeeft,
Breng het rechtstreeks op de hoofdhuid aan.

U kunt ook profiteren van de voordelen van niacinamide via orale supplementen die een systemische aanpak bieden. Het zorgt ervoor dat het lichaam voldoende niacinamide ontvangt voor de gezondheid van het haar. Raadpleeg echter uw arts voordat u met een nieuw supplementenregime begint.

Het kiezen van een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan B-vitamines kan ook gezond haar van binnenuit ondersteunen.

Om de effectiviteit van niacinamide bij het bevorderen van gezond haar verder te vergroten, moet u uw haar regelmatig wassen en conditioneren en overmatige hittestyling vermijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *