8 beste ochtenddrankjes voor diabetici

Ongeacht of u diabetes heeft of niet, een gezond dieet is altijd goed voor uw welzijn. Diabetici moeten echter meer aandacht besteden aan het beheersen van hun bloedsuikerspiegel. Daarom bestaat het diabetesdieet voornamelijk uit voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen en magere zuivelproducten. Het is het beste om snoep en rood vlees te vermijden. U kunt de dag gezond beginnen met ochtenddrankjes voor diabetes. Een expert onthult de beste drankjes die diabetici op een lege maag kunnen drinken om de dag goed te beginnen!

Beste ochtenddrankjes voor diabetici

Als u diabetes heeft, kunt u uw dag beginnen met enkele van de beste ochtenddrankjes. Het is echter het beste om uw gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat u deze in uw dagelijkse voeding opneemt.

Probeer deze ochtenddrankjes voor diabetici. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

1. Warm water met citroen

Een glas warm water met een beetje citroen helpt bij het ontgiften en kan helpen bij gewichtsbeheersing, wat gunstig is voor diabetici, zegt dr. DP Singh, consultant interne geneeskunde bij het Regency Superspeciality Hospital, Lucknow.

2. Kaneelthee

Omdat bekend is dat kaneel de insulinegevoeligheid verbetert, kan het zetten van kaneelstokjes in thee helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren.

3. Bitter kalebassap

Bittere kalebas bevat verbindingen die de effecten van insuline kunnen nabootsen, wat kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het kan bijzonder effectief zijn om het ‘s ochtends in te nemen, vertelt de expert aan Health Shots.

Lees ook: Karela-sap voor diabetes: de beste manieren om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden

4. Fenegriekwater

Fenegriekzaden zijn rijk aan oplosbare vezels, die kunnen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Je kunt fenegriekzaden een nacht in water laten weken en het water ‘s ochtends drinken.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

5. Amla-sap

Amla, ook wel Indiase kruisbes genoemd, is een vitamine C-rijke vrucht die kan helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en het immuunsysteem te versterken, wat cruciaal is voor diabetici.

6. Aloë Vera-sap

Aloë vera is goed voor de huid en helpt bij wondjes. Omdat het ook een bloedsuikerverlagend effect heeft, kan het drinken van een kleine hoeveelheid aloë vera-sap op een lege maag helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Aloë vera-sap
Aloë vera-sap is goed voor diabetici. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

7. Basilicumthee

Het is bekend dat basilicumbladeren anti-diabetische eigenschappen hebben. Voeg daarom verse basilicumblaadjes toe aan de thee om je bloedsuikerspiegel beter onder controle te houden.

8. Groene smoothies

Je kunt groene groenten zoals boerenkool of spinazie met eiwitpoeder gebruiken om een ​​gezonde smoothie te maken. Naast hydratatie kan het je ook voorzien van extra vezels en voedingsstoffen.

Op een lege maag wordt de effectiviteit van deze dranken vergroot omdat er geen ander voedsel in het lichaam is dat de opname ervan zou kunnen verstoren. Het lichaam kan de voedingsstoffen en verbindingen efficiënter opnemen, wat mogelijk kan leiden tot een betere controle van de bloedsuikerspiegel, zegt dr. Singh.

Drankjes die diabetespatiënten moeten vermijden

Suikerhoudende dranken zoals gewone frisdrank en gezoete thee moeten uit uw dieet worden verwijderd. Ze kunnen een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Deze drankjes bevatten veel lege calorieën en bieden zeer weinig voedingswaarde. Hier zijn enkele drankjes die diabetici moeten vermijden of met mate moeten consumeren.

1. Alcohol

Overmatig alcoholgebruik kan in sommige gevallen leiden tot een lage bloedsuikerspiegel en het gebruik van diabetesmedicatie verstoren. Het is belangrijk om met mate alcohol te drinken en medisch advies in te winnen.

2. Energiedrankjes

Energiedrankjes bevatten vaak veel suiker en cafeïne, wat negatieve effecten kan hebben op de bloedsuikerspiegel en de algehele gezondheid.

3. Gearomatiseerde koffie en lattes

Koffiedranken met toegevoegde siroop, suiker en slagroom kunnen veel calorieën en suiker bevatten en bloedsuikerpieken veroorzaken.

Het consumeren van natuurlijke en onbewerkte dranken is over het algemeen een betere keuze voor de behandeling van diabetes. U moet ook voldoende water drinken, omdat dit uw bloedsuikerspiegel niet verhoogt. Wanneer de bloedsuikerspiegel stijgt, kan uitdroging optreden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *