8 manieren om de emotionele gezondheid bij senioren te bevorderen

Emotionele gezondheid is belangrijk voor mensen van alle leeftijden, vooral ouderen. Leer hoe u de emotionele gezondheid van ouderen kunt verbeteren.

Naarmate u ouder wordt, ligt de nadruk op de medicijnen die u gebruikt tegen hoge bloeddruk, hartpijn, rugpijn of nekpijn. De nadruk ligt op de lichamelijke gezondheid. Even belangrijk is emotionele gezondheid, dat wil zeggen in harmonie zijn met je eigen emoties. Als mensen groter worden, verlaten hun kinderen het nest. Ze raken ook hun vrienden kwijt, waardoor ouderen vaak te maken krijgen met eenzaamheid. Wanneer de emotionele gezondheid goed is, kunnen ze omgaan met zowel positieve als negatieve emoties. Wij vertellen u hoe u de emotionele gezondheid van ouderen kunt versterken.

Wat is emotionele gezondheid?

Emotionele gezondheid bestaat uit verminderde stress, coping-mechanismen om met problemen om te gaan, en het behouden van een positief zelfbeeld en een algehele positieve houding. Het gaat over ons welzijn en ons vermogen om met levensgebeurtenissen om te gaan, maar ook over de manier waarop we onze eigen gevoelens en die van anderen erkennen, legt psycholoog dr. Ruchi Jain. Een goede emotionele gezondheid betekent echter niet dat de persoon permanent gelukkig is of vrij is van negatieve emoties. Het gaat er eigenlijk om dat je de vaardigheden krijgt om emoties op een gezonde manier zelf te reguleren.

De emotionele gezondheid van ouderen mag niet worden verwaarloosd. Met dank aan afbeelding: Freepik

Wat zijn enkele manieren om de emotionele gezondheid van ouderen te verbeteren?

Senioren maken zich veel zorgen over kwesties als persoonlijke veiligheid en het leven in het algemeen. Daarom is het belangrijk om een ​​veilige en comfortabele omgeving te creëren waarin senioren hun leven zonder angst kunnen leiden en positieve sociale relaties kunnen onderhouden met familie, vrienden en anderen in de gemeenschap om hun emotionele welzijn te verbeteren.

Hoe de emotionele gezondheid van ouderen te verbeteren:

1. Sociale verbinding

In de meeste gevallen moet er sprake zijn van een sociale verbinding, zegt de deskundige. Regelmatige sociale interacties kunnen hen helpen eenzaamheid en isolement te overwinnen. Breng regelmatig familiebezoek, moedig hen aan om gemeenschapsevenementen bij te wonen of maak verbinding via videogesprekken. Je kunt ook samen op vakantie gaan.

lees ook

5 soorten relatieangst die een positieve invloed kunnen hebben op uw band!

2. Lichamelijke activiteit is een must

Raadpleeg een arts en fitnesstrainer over fysieke activiteiten voor uw oudere familielid. Yoga of wandelingen kunnen het humeur en het algehele welzijn helpen verbeteren. Deelnemen aan een wandelgroep of yogales kan hen ook helpen met sociale interactie.

3. Mindfulness

Mindfulness, een praktijk waarbij de aandacht op het huidige moment wordt gericht, kan goed zijn voor oudere mensen. Mindful, ritmische ademhaling en meditatie zijn enkele van de technieken die de emotionele gezondheid van ouderen kunnen helpen bevorderen. De focus zou alleen op gedachten in het huidige moment moeten liggen. Piekeren over het verleden of de toekomst zal niet helpen.

Bejaarde vrouw mediteert
Meditatie kan de emotionele gezondheid van ouderen helpen versterken. Met dank aan afbeelding: Freepik

4. Hobby’s

Oude hobby’s zoals tuinieren of breien moeten weer worden hervat. Dit verhoogt het gevoel van doelgerichtheid en tevredenheid, zegt Dr. Jaïn.

5. Gezond eten

Het is de sleutel tot een goede gezondheid. Moedig uw oudere familielid daarom aan om voor een uitgebalanceerd, rijk dieet te kiezen. Dit kan een positief effect hebben op de stemming en de cognitieve functie.

6. Cognitieve stimulatie

Mentaal stimulerende activiteiten zoals Sudoku en puzzels kunnen door senioren worden gespeeld. Deze kunnen helpen de cognitieve functie en mentale alertheid te behouden.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

7. Ontdek expressieve mogelijkheden

Als schrijven geen probleem is, kan een dagboek worden bijgehouden. Dankbaarheidsdagboeken kunnen worden bijgehouden voor emotionele ontspanning en zelfreflectie.

8. Stimuleer het zoeken naar hulp

Er moet een omgeving worden gecreëerd waarin ouderen zich op hun gemak voelen bij het zoeken naar emotionele steun. Ze moeten hun familie en vrienden kunnen bereiken.

Zorg ervoor dat de senioren in uw leven een goede emotionele gezondheid hebben. Het is tenslotte een essentieel onderdeel van het algehele welzijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *