8 manieren om een ​​seriële cheater te herkennen

Wanneer je voor een romantische relatie kiest, vertrouw je die persoon en ga je ermee akkoord elkaar trouw te zijn. Maar er zijn momenten waarop een partner zijn geliefde verraadt of bedriegt. Dit kan zowel het gevoel van eigenwaarde als het zelfvertrouwen van de persoon die wordt bedrogen, aantasten. In dergelijke situaties vraagt ​​u zich misschien af ​​of uw partner dit al eerder heeft gedaan of dat het slechts een eenmalige gebeurtenis was. De tekenen van een seriële cheater zijn niet altijd duidelijk. Dus als je niet met een ontrouwe partner wilt blijven zitten, moet je weten hoe je de tekenen van een serieel cheater kunt herkennen.

Een seriële cheater is iemand die herhaaldelijk ontrouw pleegt of vreemdgaat in romantische relaties, vaak met meerdere partners in de loop van de tijd, legt Dr. Rahul Taneja, psychiater, Paras Health, Udaipur.

Ben je aan het daten met een seriële cheater? Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Wat zorgt ervoor dat iemand een seriële cheater wordt?

Uit een onderzoek uit 2012, gepubliceerd in het International Journal of Sexual Health, bleek dat deelnemende mannen en vrouwen die actief buitenechtelijke affaires nastreven of betrokken waren, hoopten hun seksleven te verbeteren. Er zijn een paar andere redenen waarom sommige mensen seriële cheaters worden. Deze kunnen het volgende omvatten:

• Gebrek aan inzet
• Emotionele ontevredenheid in hun huidige relatie
• Een verlangen naar nieuwigheid of opwinding
• Persoonlijke onzekerheden
• Een geschiedenis van ontrouw in haar verleden.

Tekenen van een seriële cheater

Wilt u weten of uw partner een serieel cheater is of niet? Je moet de waarschuwingssignalen kennen.

1. Frequente geheimhouding

Hoewel het heel gebruikelijk is om je telefoon te vergrendelen of een wachtwoord te gebruiken, verbergen seriële oplichters vaak hun telefoon of berichten en houden ze hun interacties privé.

2. Gebrek aan toewijding

Elke romantische relatie begint met een verbintenis. U verwacht van uw partner dat hij trouw en toegewijd is aan de relatie. Maar seriële cheaters hebben moeite om zich aan een partner te binden.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

3. Flirtgedrag

Vriendelijk zijn met anderen is één ding, maar regelmatig met anderen flirten, zelfs als je een relatie hebt, is een grote waarschuwing die je moet herkennen.

4. Emotionele afstand

Het gaat niet alleen om seks, maar bij een romantische relatie komen ook emoties kijken. Als uw partner een serieel bedrieger is, kan hij emotioneel afstandelijk van u worden, zegt de expert.

5. Constante behoefte aan validatie

Er zijn mensen die altijd op zoek zijn naar aandacht en bewondering van anderen. Deze constante behoefte aan validatie kan een teken zijn dat uw partner een seriële cheater is.

boos echtpaar
Een seriële cheater wordt defensief als hem wordt gevraagd naar loyaliteit. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

6. Fraudeverhaal

Sommige mensen praten niet graag over hun vroegere romances. Als u er echter achter komt dat uw partner in eerdere relaties ontrouw is geweest, moet u voorzichtig zijn.

7. Verander verhalen

Soms kunnen hun acties ervoor zorgen dat je hun toewijding aan de relatie in twijfel trekt. Seriële cheaters geven inconsistente of onware verklaringen voor hun daden.

8. Defensiviteit

Als je met een serieel bedrieger uitgaat, kunnen ze defensief of ontwijkend worden als je ze in twijfel trekt over hun trouw, zegt dr. Taneja.

Als u vermoedt dat uw partner een serieel bedrieger is, is het belangrijk om open en eerlijk met hem/haar te communiceren over uw zorgen. U kunt relatietherapie of counseling overwegen om de problemen in uw relatie aan te pakken. Het enige dat u hoeft te doen, is op uw instinct vertrouwen en prioriteit geven aan uw emotionele welzijn, aangezien een relatie met een serieel bedrieger emotioneel schadelijk kan zijn. Uiteindelijk moet de beslissing om te blijven of te gaan gebaseerd zijn op uw persoonlijke waarden en wat volgens u het beste is voor uw geluk en emotionele gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *