8 natuurlijke detoxdrankjes om vakantiedrukte weg te spoelen

Diwali-snoepjes, alcohol en gefrituurde snacks – dit zijn voor de meesten van ons Diwali-feestavonden, toch? Als jij de volgende dag ook wakker wordt en op zoek bent naar een manier om de vakantiedrukte van je af te schudden, probeer dan detoxdrankjes. Deze drankjes op waterbasis zijn gemakkelijk te bereiden en heerlijk van smaak. Ze kunnen helpen gifstoffen uit ons lichaam te verwijderen en het aantal calorieën onder controle te houden.

Wat is detoxwater?

Ontgiften is het verwijderen van gifstoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt, waarbij de lever deze functie overneemt. Voedingsdeskundige Garima Goyal legt uit: “Water is erg belangrijk voor hydratatie en het wegspoelen van alle gifstoffen uit het lichaam. Je kunt ook infusie- of detoxwater gebruiken. Het is water dat is doordrenkt met fruit, groenten of kruiden om extra gezondheidsvoordelen te bieden.”

Bovendien helpt dit detoxwater bij het afvallen, het handhaven van de pH-balans van het lichaam, het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van de immuniteit, het verhogen van het energieniveau en het lichter en helderder maken van de huid.

8 detoxdrankjes om je stofwisseling een boost te geven tijdens de kerstperiode

  1. Citroen Komkommer Detox Water

   Gesneden komkommer, citroen en muntblaadjes in water. De vitamine C en antioxidanten in citroen werken door mogelijk de voedingswaarde van uw glas water te verhogen.

  2. Gember- en kurkuma-detox

   Voeg gesneden gember, een snufje kurkuma en citroen toe aan het water. Gember is een geweldig hulpmiddel bij de spijsvertering en curcumine, een krachtige antioxidant in kurkuma, helpt vrije radicalen op te vangen die oxidatieve stress in het lichaam veroorzaken.

  3. Berry Blast-detoxwater

   Voeg gemengde bessen en schijfjes citroen toe aan water. Deze drank bevat veel vitamines, mineralen en antioxidanten.

  4. Muntachtige watermeloen-detoxdrank

   Meng stukjes watermeloen, verse muntblaadjes en limoen in water. Watermeloen bevat vitamine A en vitamine C. Munt staat bekend om zijn anti-misselijkheid eigenschappen.

  5. Detoxwater met appelazijn

   Een theelepel appelciderazijn, citroen en honing in water is een geweldige manier om de totale calorie-inname te verminderen.

  6. Citrus Medley Detoxdrank

   Een mengsel van schijfjes citrusfruit in water is een uitstekende bron van vitamine C en antioxidanten.

  7. Detoxwater met koriander en limoen

   Verse korianderblaadjes en limoenschijfjes in water. Zowel koriander als limoen bevatten antioxidanten die celbeschadiging voorkomen.

  8. Granaatappel en munt detoxwater

   Granaatappelpitjes en muntblaadjes in water. Munt staat bekend om zijn spijsverteringseigenschappen en granaatappel is rijk aan antioxidanten, namelijk polyfenolen.

Waarom kiezen voor detoxdranken?

Voor degenen onder ons die elke dag moeite hebben om aan onze doelstellingen voor waterinname te voldoen, zijn detoxdranken een redder. “Het toevoegen van kruidenfruit aan het water verbetert de smaak en stimuleert de consumptie van detoxwater in plaats van calorierijke suikerhoudende dranken”, zegt Goyal.

Bovendien dekken de ingrediënten die aan het detoxwater worden toegevoegd, zoals fruit of kruiden, de behoefte aan verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten.

Gesneden komkommer-, citroen- en muntblaadjes in een glas water zijn een geweldige manier om antioxidanten en je dosis vitamine C binnen te krijgen. Afbeelding met dank aan Shutterstock

Wanneer is de beste tijd om detoxdranken te consumeren?

Er is geen ‘beste’ tijd om detoxdrankjes te drinken, zegt Goyal. Drinken op verschillende tijdstippen van de dag helpt op verschillende manieren.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

“Begin de dag met een glas warm water met honing en citroen, omdat dit de stofwisseling van het lichaam stimuleert”, legt Goyal uit. “Je kunt de hele dag door van detoxwater nippen om gehydrateerd te blijven en een aangename smaak in je mond te behouden.” Vóór een maaltijd is het ook een goed moment om een ​​detoxdrankje te drinken, omdat het kan helpen je eetlust onder controle te houden. Rehydrateren met detoxwater na het sporten kan ook een goede keuze zijn.

Hoe drink je detoxwater op de juiste manier?

Hier leest u hoe u het meeste uit uw detoxwater kunt halen.

 • Slik geen water door, drink het langzaam en geniet ervan.
 • Probeer uw water te drinken uit koperen, zilveren of glazen containers in plaats van uit plastic.
 • Warm water of water op kamertemperatuur is het beste.
 • Vermijd water tijdens de maaltijden, omdat dit de spijsvertering verstoort.

Wat mag je niet in je detoxwater opnemen?

Er zijn enkele ingrediënten die je moet vermijden. “Het is het beste om niet te veel suiker te consumeren, omdat dit de voordelen van detoxwater teniet kan doen. Het gebruik van kunstmatige zoetstoffen is mogelijk niet de beste keuze, omdat deze negatieve gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Vermijd bewerkte vruchtensappen, omdat deze vaak een hoog gehalte aan toegevoegde suikers bevatten”, waarschuwt Goyal. Niet alleen suiker, maar ook overmatig zout, omdat dit kan leiden tot waterretentie.

Hoeveel uur gaan detoxdrankjes mee?

Hoe lang het detoxwater vers en drinkbaar blijft, hangt grotendeels af van de gebruikte ingrediënten en opslag. “Als het water in de koelkast wordt bewaard, is het voldoende voor één tot twee dagen”, zegt Goyal.

Bij kamertemperatuur moet het detoxwater binnen enkele uren worden gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *