8 slechte gespreksgewoonten die u moet doorbreken voor een gezonde communicatie

Goede gespreksgewoonten zijn onder meer luisteren naar de ander en hem of haar niet onderbreken. Lees verder om te leren hoe u geweldige gesprekken kunt voeren

“Hallo hoe is het?” lijkt een geweldige gespreksstarter. Maar meestal eindigt het met “Goed!” en dan ga je mentaal op zoek naar onderwerpen om over te praten! Een nog ergere situatie is wanneer een gesprek nogal ongemakkelijk wordt afgebroken vanwege een meningsverschil, toch? De oplossing ligt in het kennen van de trucs voor gezonde gesprekken door te breken met slechte gespreksgewoonten.

Goede gesprekken zijn betekenisvolle dialogen tussen mensen. Deze hoeven niet altijd serieus te zijn, maar ze moeten wel overtuigend zijn. Dit is waar gespreksgewoonten een rol gaan spelen. Eén ongepaste uitspraak is genoeg om een ​​goed gesprek te laten eindigen in een onbeleefde en zelfs gênante onderbreking. Health Shots kwam in contact met adviserend psycholoog Anu Goel, die ons vertelt hoe je goede gesprekken kunt voeren en wat je niet moet zeggen.

Wat is een gezond gesprek?

Een gezond gesprek ontstaat wanneer mensen zich voldoende op hun gemak voelen om hun problemen te bespreken. “Dit zijn vaak onderwerpen die moeilijk openlijk met anderen te bespreken zijn”, legt Goel uit. Een goed gesprek zou het niet alleen mogelijk maken om dergelijke onderwerpen te bespreken, maar ook om er conclusies uit te trekken.

Wat zijn de meest voorkomende obstakels voor goede communicatie?

Er zijn maar weinig dingen die volledig taboe zijn bij het voeren van constructieve gesprekken met mensen.

1. Onvermogen om naar anderen te luisteren

Een gesprek is een tweerichtingsproces waarin ideeën en overtuigingen worden uitgewisseld. Daarom is het belangrijk dat u goed oplet wanneer de ander aan het woord is.

lees ook

Twee vrouwen in ruzie.
Een gesprek kan uitmonden in een ruzie als slechte gespreksgewoonten niet worden doorbroken. Met dank aan afbeelding: Freepik

2. Verschillende gespreksstijlen

We ontmoeten mensen uit alle lagen van de bevolking en de manier waarop ze praten is anders. “Soms ontmoeten we mensen met taalbarrières in de zin dat ze zich kunnen uitdrukken in een taal die we waarschijnlijk begrijpen, maar waar we niet veel van weten”, zegt Goel. Dit kan vaak een belemmering vormen voor een goed gesprek.

3. Gebrek aan vertrouwen in mensen en gebrek aan transparantie

Het is erg belangrijk om de ander te vertrouwen tijdens de communicatie met hem/haar. Door een gebrek aan vertrouwen kun je je vaak afvragen of de ander het beste met je voor heeft. “Het kan ook leiden tot wantrouwen, jaloezie en andere schadelijke gedachten die niet bevorderlijk zijn voor een gezond gesprek”, zegt Goel.

Lees ook: 6 tips om makkelijker een moeilijk gesprek te beginnen

Gespreksgewoonten die je moet doorbreken

1. Wees voorbereid met een antwoord

Het is belangrijk om te luisteren en te begrijpen wat iemand zegt, zonder uw eigen opvattingen en meningen te vormen. “Heel vaak, om slim over te komen, delen we snel ons oordeel over de situatie van iemand, en dit kan ervoor zorgen dat hij of zij zich onvoorbereid voelt. Het kan zijn dat ze zich zelfs terugtrekken en de rest van hun probleem niet delen”, zegt Goel.

2. Onderbreek de ander

Iemands denkproces verstoren om ons punt duidelijk te maken, is een behoorlijk onbeschofte manier om een ​​gesprek te voeren. Het kan er zelfs voor zorgen dat een gesprek negatief eindigt. “We realiseren ons vaak niet hoeveel we andere mensen onderbreken. We denken misschien dat het één of twee keer is, maar het kunnen er in werkelijkheid veel meer zijn. Dit kan het vertrouwen en respect in een relatie beïnvloeden”, zegt Doel. Het is heel belangrijk om een ​​minuut of twee te pauzeren nadat iemand klaar is met spreken, zodat je het gesprek kunt voortzetten met je eigen kant van het verhaal.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

3. Pauzeer niet tijdens het spreken

We hebben zoveel te zeggen dat we de ander vaak niet de tijd geven om te reageren op wat we zeggen. “Een gesprek gaat meer over verbinding maken met de ander dan alleen maar zeggen hoe we ons voelen. Daarom is het erg belangrijk dat we in een tempo spreken waarin de ander kan begrijpen wat we zeggen en ook de mogelijkheid heeft om in te grijpen en te reageren”, legt Goel uit.

4. Proberen altijd gelijk te hebben

‘Ik zei het je toch’ is een fase die je in een gesprek moet vermijden. Deze fase kan er vaak toe leiden dat de ander volledig onrustig raakt en het gesprek afbreekt. “Het hoeft niet altijd om het winnende argument te gaan. Het is heel belangrijk om alleen constructief advies te geven als daarom wordt gevraagd. De ander heeft de ruimte nodig om gehoord te worden in een gesprek”, zegt Goel.

5. Overlappende gesprekken

Je kunt niet altijd de ‘slechtste dag’ of de ‘beste ervaring’ hebben. Wanneer we beginnen te concurreren met de persoon met wie we praten en praten over hoe onze dag slechter was dan die van hen, kan dit vaak leiden tot ruzie in plaats van een gezond gesprek.

Lees ook: Hoe je grenzen kunt stellen met vrienden en waarom

6. Reageer onmiddellijk

In een gesprek is het essentieel om te luisteren en vervolgens ons antwoord te geven. “Je moet je niet alleen concentreren op het luisteren, maar ook op het begrijpen van wat de ander zegt, waar hij vandaan komt, wat zijn gemoedstoestand is; en denk dan na over je antwoord. Een onmiddellijke reactie op een uitspraak levert nooit iets goeds op”, legt Goel uit.

Een man en een vrouw zijn aan het praten
Luisteren naar de ander is de basis van een goed gesprek. Met dank aan afbeelding: Pexels

7. De reactie van de ander negeren

Het kan gebeuren dat de ander niet reageert zoals wij ons voorstellen. Het kan zijn dat ze wat u zegt aanstootgevend vinden, of dat wat u zegt hen ongemakkelijk of zelfs verdrietig maakt. “Je moet die signalen van de persoon kunnen oppikken. Je antwoorden moeten gebaseerd zijn op de reactie van een persoon, je moet dienovereenkomstig spreken”, zegt Goel.

8. Je een weg banen door een gesprek

Het kan zijn dat we advies geven over dingen waar we geen idee van hebben. “Toegeven dat je iets niet weet, is heel belangrijk. Als je iets niet weet, zeg dan dat je het niet weet. Dat maakt je niet klein, maar je kunt in ieder geval correct antwoorden”, zegt Doel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *