8 slechte ontbijtproducten die u moet vermijden

Het ontbijt wordt vaak gezien als de gezondste maaltijd van de dag. Het is immers een bron van energie, verbetert het humeur en helpt bij herstel na het sporten. Het ideale ontbijt blijft echter lastig te vinden. U kunt echter enkele slechte ontbijtproducten vermijden om de dag gezonder te beginnen.

Het ontbijt is een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Het moet boordevol essentiële vitamines en mineralen zitten die kunnen helpen uw energieniveau te verhogen en u de hele dag wakker te houden. Zorg er dus voor dat je geen fouten maakt tijdens het ontbijt, zegt voedingsdeskundige Komal Malik.

8 slechte ontbijtproducten om te vermijden

Hier zijn enkele ongezonde voedingsmiddelen die u moet vermijden of op zijn minst met mate moet eten.

1. Suikerhoudende ontbijtgranen

De dag beginnen met een kom suikerhoudende ontbijtgranen kan een snelle energieboost opleveren, maar de crash die daarop volgt is onvermijdelijk. Kies volle granen met weinig suiker om een ​​stabiel energieniveau te behouden en onnodige suikerpieken te voorkomen.

Health Shots beveelt aan:De 5 beste eiwitrijke havermout voor een gezond ontbijt

Vermijd suikerhoudende granen, omdat deze uw energieniveau kunnen beïnvloeden. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Gearomatiseerde yoghurtbekers

Gearomatiseerde yoghurtbekers bevatten vaak verborgen suiker en kunstmatige toevoegingen. Kies in plaats daarvan voor gewone Griekse yoghurt en voeg vers fruit of een scheutje honing toe voor de zoetheid. Hoe je de suikerspiegel onder controle kunt houden en toch kunt genieten van een heerlijk ontbijt.

Lees ook: Kun je elke dag havermout als ontbijt eten?

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

3. Witbrood en bagels

Wit brood en bagels zijn gemaakt van geraffineerd meel, dat de vezels en voedingsstoffen van volle granen mist. Kies voor volkorenbrood of bagels om je lichaam te voorzien van duurzame energie en belangrijke voedingsstoffen

4. Broodjes

Hoewel verleidelijk, dragen sandwiches bij aan een teveel aan verzadigde vetten en lege calorieën. Je kunt beter kiezen voor volkoren brood en magere eiwitten zoals eiwitten en groenten toevoegen voor een voedzame en vullende ontbijtsandwich zonder schuldgevoel.

Minimaaltijden voor gewicht
Vermijd sandwiches met ongezonde vulling. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Pannenkoeken en siroop

Traditionele pannenkoeken en siroop kunnen een suikerval zijn. Kies in plaats daarvan volkoren- of amandelmeelpannenkoekjes en beleg ze met verse bessen of een kleine hoeveelheid pure ahornsiroop. Deze verandering voegt voedingsstoffen toe en vermindert de inname van geraffineerde suikers.

6. Verwerkt boterhamworst

Hoewel spek en worst of verpakte gebakken bonen ontbijtproducten zijn, kan hun hoge gehalte aan natrium en verzadigd vet schadelijk zijn. Kies magere eiwitbronnen of plantaardige alternatieven om uw ontbijt evenwichtig en hartgezond te houden.

Lees ook: Ontbijt om af te vallen: 4 gezonde chilla-recepten om de dag te beginnen

7. Muffins en gebak

Hoewel muffins en gebak uit de winkel handig zijn, bevatten ze vaak veel geraffineerde suikers en ongezonde vetten. Bak je eigen brood met volkorenmeel en voeg fruit of noten toe voor extra voedingsstoffen. Zo kun je genieten van een heerlijke traktatie zonder dat je gezondheid in gevaar komt.

Gezonde eierrecepten
Vermijd muffins als ontbijt. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

8. Vruchtensappen

Commerciële vruchtensappen lijken een gezonde keuze, maar bevatten vaak weinig vezels en bevatten toegevoegde suikers. Kies heel fruit of maak je eigen verse sap om ervoor te zorgen dat je het volledige spectrum aan voedingsstoffen binnenkrijgt, zonder kunstmatige toevoegingen.

Voor een gezond ontbijt wordt altijd aanbevolen om zelfgemaakt voedsel te eten zonder toegevoegde suiker of vet. U kunt genieten van omeletten, havermout, chilla, chiazaadpudding, poha, upma enz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *