9 beste oefeningen om het lichaam te versterken

Voer deze 9 beste oefeningen uit om uw lichaam te versterken en een goed gedefinieerd lichaam te krijgen. Van je armen en buikspieren tot je bilspieren en benen, dit zijn de beste oefeningen om op te nemen in je versterkende trainingen.

Voordat we ingaan op de beste oefeningen om je lichaam te versterken, moet je begrijpen wat krachttraining is. De focus van versterkende oefeningen ligt op het verbeteren van de spierdefinitie en het bevorderen van een slank en stevig lichaam. Het helpt de algehele kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Bovendien kunnen versterkende oefeningen uw stofwisseling stimuleren, waardoor u kunt afvallen en vet kunt verliezen. Het beste gedeelte? Om uw spieren te versterken, hoeft u zich niet overmatig in te spannen, maar moet u wel consistent zijn. Door dagelijks te oefenen kun je een strak lichaam bereiken.

9 beste oefeningen om je lichaam te versterken

1. Squats

“Squats trainen meerdere spiergroepen en richten zich vooral op de bilspieren, quadriceps en hamstrings. Door squats te doen, versterk je niet alleen je onderlichaam, maar verbeter je ook de algehele stabiliteit en balans”, zegt fitnessliefhebber Jashan Bhumkar. Bovendien bevorderen squats de flexibiliteit van de heup en de onderrug.

Uit te voeren stappen: Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan, laat je lichaam zakken door je knieën te buigen en houd je rug recht. Ga weer omhoog naar de startpositie en herhaal het proces.

Squats kunnen je helpen je onderlichaam te versterken. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Push-ups

Push-ups helpen het bovenlichaam te versterken. Ze richten zich op de borst, schouders en triceps en helpen kracht en definitie op deze gebieden op te bouwen. Push-ups activeren ook de kernspieren, waardoor een sterke en stabiele houding wordt bevorderd.

Uit te voeren stappen: Begin in een plankpositie, laat je lichaam zakken door je ellebogen te buigen en duw dan weer omhoog naar de startpositie.

lees ook

Aziatische squats kunnen effectiever zijn voor sterkere benen!  Weet er alles van

3. Uitvallen

Lunges zijn een uitstekende oefening om het onderlichaam vorm te geven, met de nadruk op de quadriceps, hamstrings en bilspieren. Het helpt de flexibiliteit te vergroten, het evenwicht te behouden en de stofwisseling te stimuleren.

Uit te voeren stappen: Stap met één been naar voren, laat je lichaam zakken totdat beide knieën gebogen zijn en duw dan terug naar de startpositie. Herhaal op het andere been. Je kunt ook een kettlebell in je handen houden tijdens het uitvoeren van lunges voor snelle resultaten.

Tabata-training
Doe elke dag lunges om je lichaam te versterken! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

4. Deadliften

De deadlift traint meerdere gewrichten, waardoor deze oefening uiterst effectief is voor het ontwikkelen van een sterk en strak lichaam. Bovendien verhogen deadlifts de algehele kracht en kracht.

Uit te voeren stappen: Buig je heupen en knieën om de gewichten te laten zakken, met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je rug recht. Gebruik je bilspieren en hamstrings om jezelf weer op te tillen.

5. Burpees

Burpees zijn een oefening voor het hele lichaam die kracht en cardiovasculaire voordelen combineert. Deze dynamische oefening richt zich op verschillende spiergroepen, waaronder de borst, schouders, armen, quadriceps en core. Door uw hartslag te verhogen, kan deze oefening de verbranding van calorieën bevorderen.

Uit te voeren stappen: Ga rechtop staan ​​en spring in een squat, plaats je voeten terug op een plank, voer een push-up uit, keer terug naar een squat en spring explosief omhoog met je armen boven je hoofd. Hiermee is een burpee voltooid.

Burpees voor vetverlies
Probeer Burpees voor snel vetverlies! Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

6. Plank

Plank traint voornamelijk de kernspieren. Het vasthouden van een plankpositie activeert de buikspieren, de onderrug en de schouders, waardoor een sterke en stabiele kern wordt bevorderd. “Deze oefening helpt ook de houding en het evenwicht te verbeteren en tegelijkertijd het risico op lage rugpijn te verminderen”, legt Bhumkar uit.

Uit te voeren stappen: Houd een push-uppositie aan waarbij uw lichaam een ​​rechte lijn vormt. Betrek uw kern tijdens deze oefening. Houd je rug recht en houd de houding zo lang mogelijk vast.

Lees ook: Probeer deze 11 oefeningen vanuit uw luie stoel om uw lichaam sterker te maken

7. Biceps-krullen

Biceps-krullen isoleren de biceps-spieren en dragen bij aan goed gedefinieerde en strakke armen. Met deze oefening kunt u zich concentreren op het opbouwen van kracht en spieren in uw bovenarmen.

Uit te voeren stappen: Met een halter in elke hand strek je je armen naar voren met je handpalmen naar boven gericht. Rol de gewichten naar je schouders en laat ze vervolgens weer naar beneden zakken.

8. Bergbeklimmers

Mountain Climber is een intensieve oefening waarbij de kern, schouders en benen worden getraind. Deze oefening bevordert het cardiovasculaire uithoudingsvermogen terwijl de buikspieren worden getraind. Het kan ook helpen calorieën te verbranden.

Uit te voeren stappen: Begin in plankpositie, breng één knie naar je borst en wissel dan snel van been alsof je aan het klimmen bent.

Bergbeklimmen oefening
Voer Mountain Climber uit om uw lichaam te versterken. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

9. Halterrijen

Dumbbell rows zijn effectieve oefeningen voor de bovenrug en biceps. Deze oefening helpt de rugspieren te versterken, de houding te verbeteren en een duidelijk gedefinieerd bovenlichaam te creëren. Het kan ook de flexibiliteit en kracht van uw lichaam vergroten.

Uit te voeren stappen: Met een halter in elke hand buig je je heupen en houd je je rug recht. Trek de gewichten naar je borst terwijl je je schouderbladen samenknijpt.

Als je deze oefeningen regelmatig doet, merk je misschien het verschil! Het is echter belangrijk dat u deze oefeningen met de nodige voorzichtigheid of onder toezicht van een professionele fitnesstrainer uitvoert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *