9 tips voor borstvoeding voor werkende vrouwen na zwangerschapsverlof

Er is geen gezonder dieet voor een pasgeborene dan moedermelk. Maar veel vrouwen kunnen zich voor het dilemma bevinden hoe ze hun borstvoedingstraject moeten voortzetten als ze na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan. Het volgen van enkele borstvoedingstips voor werkende vrouwen kan hun zorgen verlichten.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan dat een pasgeborene gedurende de eerste zes levensmaanden uitsluitend borstvoeding krijgt, gevolgd door voortgezette borstvoeding en aanvullende voeding tot de leeftijd van twee jaar. Een zwangerschapsverlof van zes maanden betekent niet dat u de baby geen borstvoeding meer hoeft te geven en flesvoeding moet geven zodra u gaat werken. Moeders kunnen hun kleintjes borstvoeding geven zolang ze willen.

Heeft borstvoeding na 6 maanden nog zin?

Ja, het is raadzaam om indien mogelijk zelfs na zes maanden borstvoeding te blijven geven, omdat dit de volgende voordelen biedt:

* Het consumeren van moedermelk beschermt de baby tegen infecties en ziekten – diabetes, astma, zwaarlijvigheid, oorinfecties, enz. – en verlaagt daarom ook de kosten van ziekenhuisopname.
* Het geeft de baby precies wat hij nodig heeft om te groeien en bloeien. Het verandert in de loop van de tijd om gelijke tred te houden met de veranderende behoeften van de baby, inclusief de hydratatie van de baby.
* Moedermelk onderhoudt de band tussen moeder en kind. Het helpt moeders zelfs een nauwe band met hun baby’s te behouden, zelfs als ze weer aan het werk gaan.
* Het helpt moeders om thuis te werken en op het werk te zijn, in plaats van vrij te nemen om voor een zieke baby te zorgen.

Alle moeders maken zich zorgen over hoe hun baby zal reageren op de scheiding tijdens werkuren. Door borstvoeding te blijven geven en melk af te kolven, kunt u zorgen voorkomen en depressies voorkomen.

Je kunt borstvoeding blijven geven zolang je wilt. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Borstvoedingstips voor werkende vrouwen

“Hoe geef ik borstvoeding nadat ik weer aan het werk ben?” “Hoe kan ik het werk voor mezelf gemakkelijker maken na ouderschapsverlof?” Als u op uw nagels bijt over deze vragen, volgen hier enkele borstvoedingstips die uw weg naar het werk gemakkelijker zullen maken.

1. Raadpleeg een deskundige

Het is belangrijk dat moeders, naast prenatale borstvoedingsadvies, een paar dagen voordat ze naar hun werk gaan een lactatiekundige bezoeken om te begrijpen hoe ze kunnen beginnen met het introduceren van vaste voeding en hoe ze de borstvoeding kunnen voortzetten.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

2. Controleer de flexibiliteit

Kijk of het mogelijk is om aan de slag te gaan en probeer bijvoorbeeld te kiezen voor thuiswerken als dat mogelijk is, of overweeg om je zwangerschapsverlof te verlengen door andere verlofdagen op te nemen.

3. Zoek steun

Zorg ervoor dat zorgverleners of familieleden zich op de baby concentreren. Ondersteuning moet betrouwbaar en vertrouwd voor u zijn, bijvoorbeeld als uw vrienden een aanbeveling hebben gedaan of diensten van hen hebben gebruikt. Zorg ervoor dat de verzorger uw beslissing steunt om door te gaan met het geven van borstvoeding en de baby voedt met de melk die u afkolft. Een ondersteunende verzorger zal ook uw zelfvertrouwen vergroten en u helpen uw melkproductie op peil te houden. Veel organisaties bieden ook crèches aan, zodat u uw baby en verzorger ook mee kunt nemen.

4. Investeer in ondersteunende tools

Dit is een van de moderne borstvoedingstips voor werkende vrouwen. Koop of huur een goede borstkolf en kolf melk af voordat je naar je werk gaat, tijdens werkuren en ‘s avonds voor het slapengaan. Gebruik de juiste flensmaat en instellingen in de pomp om schade aan borstweefsel te voorkomen.

Lees ook: Beste elektrische borstkolven voor supermoeders onderweg

5. Leer hoe u moedermelk bewaart

Afgekolfde melk kan worden bewaard in melkbewaarzakken of in gesteriliseerde stalen of glazen containers. Label de datum. Bij een kamertemperatuur van 26 graden Celsius is de melk 4 uur houdbaar, in de koelkast (4 graden Celsius) maximaal 24 uur. Als je het invriest bij -18 graden Celsius, gaat het tot 6 maanden mee.

Het bewaren van moedermelk kan werkende vrouwen helpen
Het bewaren van moedermelk kan werkende vrouwen helpen! Afbeelding met dank aan; Shutterstock

6. Weet hoe u opgeslagen moedermelk moet gebruiken

Gebruik altijd eerst de opgeslagen melk en ontdooi de melk voor gebruik. Gebruik ontdooide melk binnen een uur na ontdooien en vries ontdooide melk niet opnieuw in. U kunt deze melk gebruiken in verschillende recepten voor aanvullende voeding voor pasgeborenen.

7. Oefening zal helpen

Voer een proefrit uit een week voordat u met het werk begint. Voordat u naar kantoor gaat, kolft u de melk af zodat er voldoende hoeveelheid in de pomp gaat en geeft u de baby vervolgens borstvoeding, aangezien de baby achtermelk krijgt en lang vol blijft.

8. Maak contact met andere moeders

Sluit je aan bij steungroepen voor borstvoeding en netwerk met andere gelijkgestemde moeders om je moreel een boost te geven en gezonde discussies te voeren en ideeën uit te wisselen.

9. Ga door met nachtvoeding

Zorg ervoor dat u ‘s nachts doorgaat met het geven van borstvoeding, zelfs als u en uw baby half slapen, om de band met uw kleintje te behouden.

Hoe ga ik om met lekkende borsten op het werk?

Dit kan voor veel nieuwsmoeders verontrustend zijn. Maar het is niet iets dat je niet aankunt. Deze tips zullen uw leven gemakkelijker maken als u zich zorgen maakt over borstlekken op het werk:

*Informeer uw organisatie voordat u weer aan het werk gaat over de ruimte die nodig is om uw pasgeboren baby af te kolven of borstvoeding te geven.
* Om lekkende borsten tegen te gaan, kunt u zoogkompressen dragen en deze regelmatig vervangen.
* Het dragen van donkere kleding en het dragen van een extra shirt helpt je ook bij het omgaan met lekkages.

Met deze borstvoedingstips voor werkende vrouwen is het mogelijk om de blues te verslaan en weer aan het werk te gaan terwijl je je kleintje nog steeds voedt. Voor al uw vragen kunt u het beste een borstvoedingsdeskundige raadplegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *