9 yoga-oefeningen om dijvet te verminderen

Een beetje dijvet kan geen kwaad, maar als je de extra kilo’s rond je dijen kwijt wilt, is er niets aan de hand. Spotreductie is echter een mythe en u moet oefeningen in uw programma opnemen die op uw hele lichaam werken en niet op specifieke gebieden. Dus als je dijvet wilt verliezen, wees dan geduldig en streef niet naar snelle resultaten. Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet zijn de sleutelwoorden. Je kunt zelfs enkele yogahoudingen in je dagelijkse training opnemen om het dijvet te verminderen. Yoga versterkt de spieren en verbrandt calorieën, wat bijdraagt ​​aan de algehele vetreductie.

Volgens yoga-expert Abhishek Otwal versterkt yoga de spieren en helpt het bij het verminderen van dijvet. Het is een geleidelijk proces, maar de combinatie van lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet en yoga kan effectieve en blijvende resultaten opleveren.

9 yoga-oefeningen om dijvet te verminderen

1. Krijgerhouding (Virabhadrasana II)

Deze pose is geweldig voor het versterken van je dijen, heupen en bilspieren. Het helpt niet alleen het dijvet te verminderen, maar het helpt ook uw evenwicht en coördinatie te verbeteren.

Hoe je dat doet: Begin met een brede houding, strek je armen evenwijdig aan de vloer en buig je voorste knie over je enkel. Houd je achterste been recht en kijk over je voorste been.

Probeer deze yogahoudingen voor sneller vetverlies. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Boothouding (Naukasana)

Deze pose grijpt de kern, heupbuigers en dijen aan en helpt vet te verbranden in het taille- en dijgebied. Het verbetert ook de spijsvertering en verlicht stress.

Hoe je dat doet: Ga op de grond zitten, leun iets naar achteren en til je benen op om een ​​V-vorm te creëren. Strek uw armen naar voren, parallel aan de vloer. Houd je ruggengraat recht en span je kern aan.

3. Stoelhouding (Utkatasana)

De stoelhouding versterkt uw hamstrings en quadriceps. Naast het verbeteren van de balans en coördinatie, strekt het ook de dijen uit, waardoor vet wordt verminderd.

Hoe je dat doet: Ga met je voeten bij elkaar staan, buig je knieën en laat je heupen zakken alsof je op een stoel zit. Strek uw armen boven uw hoofd, met de handpalmen naar elkaar gericht. Houd uw gewicht op uw hielen en uw rug recht.

Lees ook: Train je binnenkant van de dijen zonder je bed te verlaten met deze 7 oefeningen!

4. Driehoekshouding (Trikonasana)

De driehoekige houding versterkt en rekt de dijen, hamstrings en liezen, waardoor de dijen er slanker uit kunnen zien. Het is ook goed voor het verbeteren van de spijsvertering en het verlichten van rugpijn.

Hoe je dat doet: Ga met je voeten wijd uit elkaar staan ​​en je armen evenwijdig aan de vloer uitgestrekt. Scharnier op de heupen en reik met één hand naar het scheenbeen of de vloer. Houd uw andere arm gestrekt naar het plafond.

Trikonasana voor vetverlies
De driehoekshouding biedt veel voordelen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Brughouding (Setu Bandhasana)

Deze houding versterkt de dijen en billen, versterkt de onderrug en stimuleert de buikorganen. Het kan ook stress en milde depressies verlichten.

Hoe je dat doet: Ga op je rug liggen, buig je knieën en til je heupen naar het plafond. Vouw uw handen achter uw rug.

6. Duivenhouding (Eka pada rajakapotasana)

Deze pose is een geweldige manier om je heupen te openen en je hamstrings, bilspieren en binnenkant van de dijen te strekken. Het kan een beetje ongemakkelijk zijn, dus let goed op je lichaam en forceer jezelf niet te hard. Deze houding helpt de bloedcirculatie in de benen te verbeteren, waardoor cellulitis vermindert en de dijen er gladder uitzien.

Hoe je dat doet: Begin in een neerwaartse hondpositie. Breng één knie naar je borst en plaats deze vervolgens achter je pols. Strek je andere been recht naar achteren en laat je heupen naar de grond zakken.

7. Kameelhouding (Ustrasana)

Hierdoor worden de voorkant van de dijen, buik en borst gestrekt. Het verbetert ook de houding en verlicht pijn in de onderrug.

Hoe je dat doet: Kniel op de mat, buig je rug en pak je hielen vast met je handen. Houd uw dijen loodrecht op de vloer.

Kameel poseert voor het hart
Kameelhouding kan helpen bij het verliezen van vet van de dijen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

8. Slingerhouding (Malasana)

Naast het versterken van de dijen, enkels en onderrug, verbetert deze houding ook de heupbalans en flexibiliteit.

Hoe je dat doet: Hurk met je voeten breder dan heupbreedte uit elkaar. Breng de handen samen in een gebedspositie en druk de ellebogen in de binnenkant van de dijen. Houd uw ruggengraat recht en uw borst omhoog.

Lees ook: Hoe dijvet verminderen? Probeer deze 7 oefeningen

9. Boomhouding (Vrksasana)

Tree Pose helpt de kracht en stabiliteit in de dijen, kuiten en enkels te verbeteren. Het kan de dijen ook slanker laten lijken.

Zo werkt het: Ga op één been staan, breng de zool van de andere voet naar de binnenkant van het dijbeen of de kuit en balanceer. Plaats uw handen in een gebedspositie.

Vergeet niet dat het verminderen van vlekken (het richten op vetverlies op specifieke gebieden zoals dijvet) een mythe is. Je kunt deze yogahoudingen echter nog steeds beoefenen om het dijvet te verminderen, omdat ze de algehele vetreductie bevorderen door de stofwisseling te stimuleren en de spieropbouw te bevorderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *