Angst voor een bijna lege batterij: wat is het en hoe ermee om te gaan?

Maakt u zich zorgen over de defecte batterij van uw telefoon? Mogelijk maakt u zich zorgen over een bijna lege batterij. Ontdek wat het is en hoe je ermee om kunt gaan.

Gepubliceerd: 11 februari 2024, 16:43 uur IST

Smartphones zijn praktische apparaten die zijn ontworpen om de communicatie en het leven te vereenvoudigen. Deze kunnen ook worden gebruikt als fitnesstrackers. Maar smartphoneverslaving kan voor niemand gezond zijn. als jij Als u merkt dat het batterijniveau van uw telefoon daalt en u een golf van angst in uw maag voelt, lijdt u mogelijk aan angst voor de batterij van de telefoon of aan angst voor een bijna lege batterij.

Health Shots nam contact op met psychiater Dr. Shivanini Singh om erachter te komen wat angst voor een bijna lege batterij is en hoe u hiermee om kunt gaan.

Wat is de angst voor een bijna lege batterij?

Angst voor een bijna lege batterij verwijst naar de overweldigende paniek en angst die u voelt wanneer de batterij van uw smartphone leeg is en daardoor uw leven wordt gedicteerd door de behoeften van uw telefoon in plaats van door uw eigen behoeften. De wetenschappelijke terminologie die hiervoor wordt gebruikt is nomofobie of ‘geen mobiele telefoonfobie’. Dit beschrijft een psychologische toestand waarin mensen bang zijn dat de verbinding met hun mobiele telefoon wordt verbroken.

De angst voor de batterij van een mobiele telefoon is reëel! Leer hoe je er goed mee om kunt gaan. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

Veel voorkomende symptomen van angst voor een bijna lege batterij

De symptomen van angst voor een bijna lege batterij verschijnen meestal zodra het batterijniveau onder de 50 procent zakt. De meest voorkomende symptomen zijn onder meer:

lees ook

Is overmoed slecht?  Ken de nadelen van overmoed

1. Je bezorgd of angstig voelen
2. Je losgekoppeld en hulpeloos voelen als de batterij bijna leeg is
3. Angst om belangrijke updates te missen (FOMO).
4. Controleer regelmatig het batterijniveau
5. Continu zoeken naar laadpalen die jouw bewegingsvrijheid en productiviteit beperken

Lees ook: Angst versus stress: 5 manieren om het verschil te zien

Healthshots wellnessgemeenschap voor vrouwen

Healthshots Inner Circle Een exclusieve wellnessgemeenschap voor vrouwen

WORD NU LID

Hoe ga ik om met angst voor een bijna lege batterij?

Angst is niets anders dan een vorm van waargenomen dreiging waar onze geest bang voor is. Er is geen enkele vorm van angst die niet kan worden bestreden en hier zijn enkele manieren om met angst voor een bijna lege batterij om te gaan.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

1. Probeer de telefoonafhankelijkheid te verminderen

We zijn allemaal zo afhankelijk van onze telefoons, zelfs voor triviale dingen, zoals het maken van aantekeningen of het instellen van herinneringen, dat we ons nauwelijks een leven zonder telefoon kunnen voorstellen. Enkele manieren waarop je jezelf kunt afleiden met betere dingen om telefoonverslaving te verminderen zijn:

• Neem meer deel aan buitenactiviteiten en persoonlijke communicatie
• Gebruik schermtiming-apps voor gereguleerd gebruik
• Neem buiten het werk een volledige pauze van telefoneren en doe aan andere vormen van amusement, zoals televisie, muziek of lezen.

Angst voor een bijna lege batterij
Verminder uw afhankelijkheid van uw telefoon om angst voor een bijna lege batterij beter te beheersen. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Telefoongebruikspatronen optimaliseren

Om batterijverlies te minimaliseren, kunnen gebruikers hun telefoongebruikspatronen optimaliseren. Bepaalde functies die u niet gebruikt, kunnen worden uitgeschakeld. Verminder ook de helderheid van het scherm en gebruik minder apps.

3. Vertrouw op betrouwbare laadoplossingen

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​bedrade telefoonoplader bij je te hebben. Daarom kunnen gebruikers in plaats daarvan investeren in andere, betrouwbaardere laadoplossingen. Consumenten kunnen geld investeren in betrouwbaardere oplaadoplossingen, zoals autoladers of draagbare powerbanks.

4. Geavanceerde planning

Nieuwe telefoons hebben doorgaans altijd een lange batterijduur. Naarmate onze telefoon ouder wordt, gaat deze echter vaak kapot. “Als gebruikers weten dat de batterijduur van hun telefoon kort is, kunnen ze een draagbare oplader meenemen. U kunt uw telefoon ook opladen voordat u het huis verlaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *