Aziatische squats: voordelen, procedure en risico’s

Bij Aziatische squats zijn diepe squats betrokken. Deze squats kunnen de benen versterken en hebben veel gezondheidsvoordelen. Weet hoe je Aziatische squats moet doen.

Squats worden vaak opgenomen in een fitnessprogramma omdat ze het onderlichaam en de kernspieren kunnen versterken. Ze kunnen ook de houding en flexibiliteit verbeteren. Hoewel er veel varianten van squats zijn, is de Aziatische squat een populaire variant. Dit is in wezen een diepe gehurkte positie waarbij de zolen van de persoon die de oefening uitvoert plat op de grond rusten. In India en verschillende Aziatische landen zijn deep squats niet alleen een oefening. Mensen rusten, eten of spelen vaak terwijl ze hurken. Natuurlijk is het voor velen gemakkelijk, maar niet iedereen kan de Aziatische squat doen. Maar je kunt de Aziatische squat proberen om je benen te versterken en andere gezondheidsvoordelen te krijgen.

Wat zijn Aziatische squats?

Aziatische squats bestaan ​​uit diepe squats waarbij de heupen ver onder de knieën liggen en de hielen plat op de grond staan. Deze houding, waarbij de dijspieren vaak de kuiten raken, is in veel Aziatische culturen een veel voorkomende rustpositie, zegt fitnessexpert Varun Rattan. Het kan in yoga ook Malasana worden genoemd.

De Aziatische squat wijkt enigszins af van de reguliere squat. Met dank aan afbeelding: Freepik

Waarin verschillen Aziatische squats van gewone squats?

Bij reguliere squats reiken de heupen evenwijdig aan de vloer. Bij Aziatische squats zijn de heupen echter zelfs lager dan de knieën. Het belangrijkste verschil is dus de squatdiepte.

Hoe versterken Aziatische squats de benen?

Uw bredere bewegingsbereik maakt gebruik van verschillende beenspieren, waaronder uw bilspieren, quadriceps, kuiten en heupstabilisatoren. Ze kunnen de flexibiliteit verbeteren en mogelijk helpen bij pijnbestrijding als ze in de juiste vorm worden uitgevoerd, zegt de expert. Als u echter pijn in uw benen heeft en Aziatische squats wilt doen, is het raadplegen van een arts van cruciaal belang.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Aziatische squats?

Aziatische squats zijn niet alleen goed voor de benen, ze bieden ook andere voordelen. Hier zijn er een aantal:

lees ook

8 effectieve zitoefeningen om dijvet te verliezen
  • Verbeter de houding
  • Hulp bij strakkere kuiten
  • Verminder de druk op botten en gewrichten

Mensen met knie-, heup- of enkelblessures, evenals zwangere vrouwen, moeten echter een arts raadplegen voordat ze Aziatische squats proberen vanwege mogelijke gewrichtsbelasting.

Hoe doe je Aziatische squats?

Bij het doen van de Aziatische squat maken mensen vaak fouten, zoals het rond maken van hun rug, het optillen van hun hielen of het naar binnen laten vallen van hun knieën. Concentreer u op de juiste vorm en verhoog geleidelijk de diepte naarmate uw flexibiliteit verbetert, suggereert Rattan.

Zo doe je een Aziatische squat:

  • Begin door comfortabel te staan.
  • Hurk diep en plaats je hielen plat op de grond.
  • Zorg ervoor dat uw borst rechtop staat en vermijd een ronde rug.
  • Houd een paar seconden vast voordat u weer opstaat en herhaal dan voor de gewenste herhalingen.

Als je nog nooit Aziatische squats hebt gedaan, kun je het proberen door direct tegen een muur te gaan staan.

  • Houd je rug tegen de muur en de achterkant van je hiel vijf tot vijftien centimeter verwijderd van de muur.
  • Uw handen moeten ter ondersteuning tegen de muur worden gehouden. Houd uw lichaam loodrecht op de vloer en uw voeten op schouderbreedte uit elkaar.
  • Wanneer je je in balans voelt met je handen tegen de muur, hurk dan langzaam neer. Stop als u pijn voelt in uw kuiten of enkels.
Vrouw die kraakpanden doet
Veel mensen vinden het moeilijk om Aziatische squats uit te voeren. Met dank aan afbeelding: Freepik

Waarom kan ik de Aziatische squat niet doen?

Niet alle mensen kunnen de Aziatische squat uitvoeren vanwege evenwichts- of stabiliteitsproblemen. Uit een onderzoek uit 2009, gepubliceerd in de Journal of Physical Therapy Science, bleek dat de flexibiliteit van de enkeldorsiflexie en het lichaamsgewicht significant gerelateerd waren aan het vermogen om de diepe gehurkte positie aan te nemen.

Aziatische squats vereisen een grotere enkel- en heupmobiliteit, waardoor ze uitdagender worden, deelt Rattan.

Ook al ziet het er uitdagend uit, als je geen knieproblemen hebt, moet je de Aziatische squat proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *