Beste suikervrije granola-opties voor een gezond ontbijt

Tegenwoordig is iedereen bezig met gezond eten. Hoewel het moeilijk kan zijn om suiker volledig te schrappen, kan het kiezen van een van de beste suikervrije granen in India een fantastische manier zijn om de suikerconsumptie te beperken en tegelijkertijd de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Muesli bevat volle granen, noten en gedroogd fruit, waardoor het een gezond en voedzaam ontbijt is.

Muesli is een geweldige bron van vezels, eiwitten en andere vitamines en mineralen die ervoor kunnen zorgen dat je lichaam de hele dag energiek blijft. Je kunt ze eten als tussendoortje met melk of yoghurt of verwerken in je ontbijt.

Wat is muesli en waarom is het gezond als ontbijt?

Muesli is een klassiek Europees graan zonder plantaardige ingrediënten zoals volle granen, noten, fruit en zaden. Muesli is een goede optie voor gewichtsverlies, huidverfraaiing, een geweldige energiebron en bevordert de slaap. Het is heerlijk, vullend en boordevol krachtige voedingsstoffen.

Wat zijn de voordelen van suikervrije muesli?

Muesli is verkrijgbaar met en zonder toegevoegde suiker. Voor diabetici kan het eten van suikervrije granola een goed idee zijn, omdat deze minder calorieën en minder suiker bevat.

* Goed voor suikerziekte: Een van de belangrijkste vijanden van diabetes is geraffineerde suiker, omdat het ervoor zorgt dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt. Daarom is het raadzaam om graanmerken te kiezen die alleen natuurlijke suiker of helemaal geen suiker gebruiken.

* Beste om af te vallen: Als u wilt afvallen, moet u uw inname van suiker en suikerhoudende voedingsmiddelen beperken. In deze situatie zijn suikervrije granen een van de beste manieren om de suikerinname te verminderen en toch het lichaam de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft.

* Verpakt met essentiële voedingsstoffen: Het is bekend dat granen een rijke bron zijn van verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder calcium, kalium, ijzer, vezels en eiwitten. Als uw ontbijtgranen echter ook veel suiker bevatten, is het mogelijk dat uw lichaam deze voedingsstoffen niet voldoende kan opnemen. Volgens onderzoeken zorgt het consumeren van te veel suiker ervoor dat het lichaam snel calcium verliest door te plassen. Het put ook de magnesiumvoorraden in je lichaam uit.

5 beste suikervrije granola-opties voor diabetici in India

We hebben een lijst samengesteld met de beste suikervrije graanmerken in India.

1. Kellogg’s Muesli 0% toegevoegde suiker

Kellogg’s is een van de oudste ontbijtgranenmerken in India. Maar hun muesli zonder toegevoegde suikers trekt de aandacht. Deze muesli fleurt je dag op omdat hij de waardevolle ingrediënten bevat van vijf gebakken granen (tarwe, maïs, rijst, gerst en haver). Daarnaast worden er amandelen en rozijnen aan toegevoegd, waardoor het een gezonder en lekkerder ontbijt krijgt. Kellogg’s ontbijtgranen zijn rijk aan ijzer, B-vitamines en foliumzuur. Bovendien bevat het voldoende vezels om onbedwingbare trek tot de lunch te voorkomen.

2. Yogabar Super Muesli

Yogabar is een gezondheidsbewust voedingsmerk dat eiwitrepen, havermout, muesli en andere gezonde snacks produceert. Ze gebruiken geen kunstmatige conserveermiddelen en al hun producten zijn natuurlijk. Het bedrijf zegt dat zijn product het laagste natuurlijke suikergehalte heeft van de beste graanmerken zonder toegevoegde suikers. Het bevat 82 procent volle granen, chiazaad, lijnzaad en amandelen.

3. Tata Soulfull Zero toegevoegde suikergierstmuesli

De suikervrije Tata Soulfull muesli barst van de crunch van 97% volkoren granen, bessen, noten en zaden. Bovendien is het een fantastische bron van vezels en rijk aan eiwitten, die er beide voor zorgen dat je je langer vol voelt.

4. De hele waarheid geen toegevoegde suikermuesli

The Whole Truth, een van India’s toonaangevende biologische voedingsbedrijven, verbergt geen van de ingrediënten die in haar producten worden gebruikt. Hun voedzame suikervrije granola is gemaakt met vijf verschillende granen, vier verschillende soorten fruit en twee verschillende zaden. Het bevat ook geen kunstmatige kleur- of zoetstoffen.

5. True Elements Muesli zonder toegevoegde suikers

Het eerste volkoren en clean label gecertificeerde voedingsmerk in India is True Elements. Het bedrijf verkoopt een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals haver, muesli, muesli, zaden en meer. Voor het maken van hun suikervrije muesli gebruiken ze eersteklas ingrediënten, waaronder tarwevlokken, havervlokken, yoghurtvlokken, noten en gedroogd fruit. Daarnaast bevat het veel vitamines en mineralen die ervoor zorgen dat je je gezond en vitaal voelt.

Hoe kies je de lekkerste suikervrije granola?

Bij het kopen van muesli is het belangrijk om niet alleen te zoeken naar suikervrije varianten. Er zijn nog een paar andere dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw ontbijtgranen.

*Let altijd op de ingrediënten en voedingswaarde van de ontbijtgranen die je kiest. De beste granola die je kunt kiezen, is een granola die volledig is gemaakt van volle granen zoals gierst, haver of gerst. Daarnaast is eiwitrijke granola de beste optie als je spiermassa wilt winnen.

* Zorg ervoor dat uw muesli zoutarm is en geen kunstmatige kleurstoffen of bewaarmiddelen bevat.
* Zoek ook naar granen die weinig verzadigd vet en cholesterol bevatten.
* Geschat wordt dat ongeveer 3 tot 4% van de Indiërs last heeft van voedselallergieën. Als u in deze categorie valt, is het belangrijk dat u vóór de aankoop de allergeneninformatie op de ontbijtgranendoos goed leest.

* Smaken zijn ingrediënten die regelmatig aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om deze een specifieke smaak te geven. Hoewel er veel verschillende soorten zijn die gebruikt kunnen worden, is het aan te raden om granola met natuurlijke smaken te kiezen.

(Disclaimer: bij Health Shots streven we er voortdurend naar om de rommel voor onze lezers te doorbreken. Alle genoemde producten worden zorgvuldig samengesteld door de redactie. Ze zijn echter onderworpen aan uw discretie en de mening van een expert voordat u ze gebruikt. prijs en beschikbaarheid kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van publicatie. Als u iets koopt via deze links in het verhaal, ontvangen we mogelijk een commissie.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *