Body Recomposition Diet: waarom het perfect kan zijn voor het verliezen van vet en het opbouwen van spieren

Als u op zoek bent naar een fitnessprogramma waarmee u er tegelijkertijd slank en strak uit kunt zien, lees dan verder! Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het lichaamshercompositiedieet invloed op de samenstelling van uw lichaam. Het belangrijkste doel van het dieet is het herstructureren van uw lichaamssamenstelling door middel van vetverlies en spiergroei.

Wat is een dieet om het lichaam te herstellen?

Lichaamssamenstelling, oftewel het analyseren van de vet- en vetvrije delen van uw lichaam, is de ruggengraat van dit dieet. Voedingsdeskundige Garima Goyal zegt: “De basisagenda is om de samenstelling van je lichaam te veranderen en het veel spieren en weinig vet te maken. Zo’n fitnessprogramma legt de nadruk op een eiwitrijk en uitgebalanceerd dieet, gevolgd door krachttraining om spieren op te bouwen en aerobe trainingen om vet te verbranden.”

Hoe werkt een hercompositiedieet?

Voordat u dit dieet volgt, moet u zich concentreren op gewichtsverlies en het meten van lichaamsvet en omtrek. Hier leest u hoe dit dieet ons zal helpen dit te bereiken:

 • Calorietekort: Het doel is om minder calorieën te consumeren dan je lichaam verbruikt, en dit kan op twee manieren worden bereikt: door minder calorieën te eten en meer calorieën te verbranden.
 • Focus op eiwitten: Het verhogen van de eiwitinname via de voeding levert essentiële aminozuren op die nodig zijn voor spiergroei en herstel.
 • Krachttraining: Het uitvoeren van krachttrainingsoefeningen minstens vijf keer per week zal helpen spiermassa op te bouwen en te behouden.
 • Macronutriëntenbalans: Voeding op een dergelijk dieet moet zorgvuldig worden gepland om aan de caloriebehoeften van het lichaam te voldoen en tegelijkertijd vetverlies en spieropbouw te ondersteunen.
 • Cardiovasculaire oefening: Een evenwicht tussen cardiovasculaire oefeningen en krachttraining is vereist.

Hoe vet te verliezen

Er zijn verschillende manieren waarop u het lichaamshercompositiedieet kunt gebruiken om vet te verminderen:

 • Calorietekort: Voor geleidelijk maar duurzaam vetverlies moet u minimaal 500 calorieën minder eten dan de onderhoudscalorieën.
 • Macronutriëntenbalans: Dit dieet bevat een perfecte mix van macronutriënten zoals eiwitten, koolhydraten en vet.
 • timing van voedingsstoffen: Om het energieniveau tijdens het sporten op peil te houden, eet u tijdens, vóór of na het sporten een koolhydraatrijke maaltijd.
 • Vezelrijk en gezond voedsel: Probeer voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vezels, zoals volle granen, vers fruit en groenten.
 • Gedeeltelijke controle: Om uw caloriebehoefte op peil te houden, is het belangrijk om aan de portiegrootte te werken.

Hoe spieren op te bouwen

Hier zijn de punten waarmee u rekening moet houden bij het opbouwen van spieren met het lichaamshercompositiedieet.

 • Calorieoverschot: Het aantal verbrande calorieën moet groter zijn dan het aantal verbruikte calorieën. Een calorieoverschot van 250-500 calorieën is voldoende.
 • Hoog eiwitgehalte: Om spieren op te bouwen, moet u streven naar 1,2-2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.
 • Inname van micronutriënten: Concentreer u niet alleen op uw macro’s, maar ook op uw micro’s, aangezien vitamines en mineralen nodig zijn voor de spierfunctie.
 • Maaltijd: Calorieën en eiwitten moeten gelijkmatig over de dag worden geconsumeerd. Voor een optimale eiwitsynthese moet je elke drie tot vier uur eiwitrijke maaltijden eten.
 • Maaltijd voor en na de training: Een pre-workout maaltijd rijk aan koolhydraten en eiwitten is nodig om je energie te geven tijdens het sporten, en de eiwitinname na de maaltijd is van cruciaal belang voor spierherstel en groei.
 • Ontspannen: Spiergroei en -herstel vindt plaats tijdens de slaap, dus rust is belangrijk.
Het lichaamshercompositiedieet richt zich op zowel krachttraining als cardiovasculaire training.

Wat zijn de voordelen van een dieet om het lichaam te herstellen?

Het hercompositiedieet gaat alleen over gewichtsverlies, het is multifactorieel, zegt Garima Goyal. Hier is alles wat het voor u zal doen.

Door de lichaamssamenstelling te veranderen en vet te verliezen, krijgt het lichaam een ​​strakker uiterlijk, terwijl het opbouwen en onderhouden van spieren de stofwisseling en kracht verhoogt. “Verhoogde kracht verbetert uw trainingskracht en fysieke prestaties en minimaliseert het risico op blessures. EEen langere levensduur vermindert het risico op chronische ziekten, houdt de bloedsuikerspiegel onder controle en versterkt alle orgaansystemen van het lichaam”, legt Goyal uit. Ze voegt eraan toe dat tHet lichaam dat je met zo’n dieet bereikt, is, in tegenstelling tot crashdiëten, duurzaam en zal je levenslang blijvende resultaten opleveren.

Fitnessroutine voor een lichaamshercompositiedieet

Bij een lichaamsherstellend dieet moet je fitnessprogramma zich richten op zowel krachttraining als cardiovasculaire oefeningen, zegt Goyal.

 • Krachttraining die 3 tot 5 keer per week wordt uitgevoerd, is essentieel voor het opbouwen en behouden van droge spiermassa.
 • Geef prioriteit aan samengestelde oefeningen zoals squats, deadlifts en bankdrukken en gebruik progressieve overbelasting om jezelf in de loop van de tijd uit te dagen.
 • Cardiovasculaire oefeningen, 2-4 keer per week, helpen een calorietekort te creëren voor vetverlies. Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) en steady-state cardio zijn effectieve opties.
 • Om blessures te voorkomen en de bewegingskwaliteit te verbeteren, moeten bewegingsoefeningen en mobiliteitsoefeningen worden opgenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *