Bonen tegen veroudering: 7 gezonde voordelen

Mensen die op zoek zijn naar drankjes of crèmes om er jonger uit te zien en zich jonger te voelen en veroudering tegen te gaan, moeten dit weten! Het geheim van een jeugdig ogende, dikke huid en een jeugdig lichaam, zelfs als je veertig of vijftig bent, heeft veel te maken met je dieet en trainingsroutine. Het echte antiverouderingselixer zit in je eenvoudige keukeningrediënten, en een daarvan zijn bonen! Ja, deze bonen hebben antiverouderingsvoordelen en kunnen je van binnenuit jong houden!

Health Shots nam contact op met klinisch voedingsdeskundige Doli Baliyan om de antiverouderingsvoordelen van bonen te ontdekken.

Welke antiverouderingseffecten hebben bonen?

Bonen zijn een veelzijdig en voedzaam anti-verouderingsvoedsel dat verschillende voordelen biedt.

Probeer dit anti-aging superfood in uw dieet op te nemen om van binnenuit mooi ouder te worden! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

1. Voedingsrijke krachtpatsers

“Bonen, waaronder zwarte bonen, kikkererwten, linzen en bruine bonen, zitten boordevol essentiële voedingsstoffen die gezond ouder worden kunnen bevorderen. “Ze zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, vezels, vitamines en mineralen, die allemaal een cruciale rol spelen bij het behouden van de algehele gezondheid”, zegt de expert.

2. Gezondheid van de huid

Een van de meest zichtbare tekenen van veroudering is de conditie van onze huid. Bonen zijn rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine C en E, die de huid helpen beschermen tegen oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen. Bovendien bevatten bonen biotine, een B-vitamine die essentieel is voor het behoud van een gezonde huid. Deze voedingsstoffen kunnen bijdragen aan een jeugdigere teint en de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verminderen.

3. Botgezondheid

Naarmate we ouder worden, worden sterke en gezonde botten belangrijker. Bonen zijn een uitstekende bron van mineralen zoals calcium, magnesium en fosfor, die allemaal cruciaal zijn voor de gezondheid van de botten. Deze mineralen helpen botverlies te voorkomen en verminderen het risico op fracturen en osteoporose, wat veel voorkomende problemen zijn bij oudere mensen.

Bonen tegen veroudering
Bonen zijn niet alleen heerlijk, ze bieden ook voordelen tegen veroudering! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

4. Hartgezondheid

Cardiovasculaire gezondheid is een belangrijk onderdeel van gezond ouder worden. Bonen staan ​​bekend om hun vermogen om het cholesterolgehalte te verlagen vanwege hun hoge vezelgehalte. Dit vermindert op zijn beurt het risico op hartziekten, een aandoening die met de leeftijd vaker voorkomt. Bovendien ondersteunt het kalium in bonen een gezonde bloeddruk.

Selecteer onderwerpen die u interesseren en laat ons uw feed aanpassen.

PERSONALISEER NU

Lees ook: Is er een goed moment om collageen te gaan gebruiken voor anti-veroudering?

5. Spijsverteringsgezondheid

Bonen zijn een uitzonderlijke bron van vezels, die essentieel zijn voor het behoud van een gezond spijsverteringsstelsel. Naarmate u ouder wordt, kunnen spijsverteringsproblemen zoals constipatie vaker voorkomen. Vezelrijk voedsel zoals bonen kan deze problemen verlichten en de regelmaat bevorderen.

6. Gewichtsbeheersing

Het behouden van een gezond gewicht is vaak een uitdaging naarmate we ouder worden, maar bonen kunnen een waardevolle bondgenoot zijn. Hun combinatie van vezels en eiwitten helpt de verzadiging te bevorderen en de totale calorie-inname te verminderen. Dit kan helpen bij gewichtsbeheersing en de effecten van leeftijdsgerelateerde gewichtstoename helpen beteugelen.

7. Cognitieve functie

“Cognitieve achteruitgang wordt een groot probleem voor mensen naarmate ze ouder worden. Bonen zijn rijk aan foliumzuur, een B-vitamine die bekend staat om zijn rol in de gezondheid van de hersenen”, voegt de expert toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *